• یکشنبه / ۷ دی ۱۴۰۴ / ۰۷:۲۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1404100603647
  • خبرنگار : 71533

در گفت‌وگو با ایسنا

توصیه مطهری به پزشکیان درباره شورای نگهبان، مسئله حجاب، جنگ اوکراین و رابطه با سوریه

توصیه مطهری به پزشکیان درباره شورای نگهبان، مسئله حجاب، جنگ اوکراین و رابطه با سوریه

نایب رئیس پیشین مجلس برای برون‌رفت از مشکلات به رئیس‌جمهوری توصیه کرد علاوه‌بر شفاف‌سازی عملکرد اقتصادی و پرداخت مالیات ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، آستان قدس و اوقاف، رسیدگی به اقشار کم‌درآمد را افزایش دهد و به تقویت روابط ایران و اروپا توجه کند.

علی مطهری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان مهمترین توصیه‌هایش به دولت چهاردهم و شخص رئیس‌جمهوری برای برون‌رفت از مشکلات فعلی، اظهار کرد: در امور اقتصادی به دولت توصیه می‌کنم بودجه نهادهای غیراجرایی مثل شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام در لایحه سال ۱۴۰۵ کم شود. مثلاً شورای نگهبان در استان‌ها دفترهایی تأسیس کرده تا بر عملکرد نمایندگان فعلی و کسانی که احیاناً می‌خواهند کاندیدای مجلس شوند، نظارت کند؛ درحالی که تأسیس چنین دفترهایی نه ضروری، نه قانونی و نه جزو وظایف شورای نگهبان است؛ یا شورای نگهبان پژوهشگاه تأسیس کرده است که به نظر می‌رسد ضروری نباشد.

وی ادامه داد: مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز نهاد اجرایی نیست و نیازی به تخصیص بودجه‌ چندانی ندارد و باید سهمش از لایحه سال آینده کم شود.

ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، آستان قدس و اوقاف با درآمدهایی که دارند عملاً برای خود دولتی هستند که کنار دولت قانونی قرار گرفته‌اند و باید سهم مشخصی از پرداخت مالیات داشته باشندنایب رئیس مجلس دهم با اشاره به ضرورت افزایش شفافیت در نظام تخصیص بودجه سال آینده، تصریح کرد: عملکرد اقتصادی نهادهایی مثل ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، آستان قدس و اوقاف نیز باید شفاف و بودجه آنها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ آورده شود. این که این نهادها خارج از بودجه سالانه کشور هستند درست به‌نظر نمی‌رسد.

مطهری همچنین بر معین‌شدن سهم این نهادها از نظام پرداخت مالیات اشاره کرد و گفت: پرداخت مالیات این نهادها باید در لایحه بودجه مشخص شود، چرا که این نهادها با درآمدهایی که دارند عملاً برای خود دولتی شده‌اند که کنار دولت قانونی قرار گرفته‌اند و باید سهم مشخصی از پرداخت مالیات داشته باشند.

وی با اشاره به ضرورت تک‌نرخی شدن ارز به شکل تدریجی، اظهار کرد: درست است که پیگیری این سیاست موجب تورم خواهد شد ولی اقدامی به صلاح کشور است و موجب از بین رفتن رانت‌ها می‌شود. دولت می‌تواند با تقویت واردات کالا در استان‌های مرزی و اعطای مجوز به کسانی که تمکن مالی و امکان واردات با ارز آزاد از کشورهای همسایه دارند، این اقدام را پیش ببرد. در چنین حالتی نیاز به تشریفات تخصیص ارز و گشایش ال‌سی وجود ندارد و این سیاست به تک‌نرخی شدن تدریجی ارز و تامین کالاها در کشور کمک می‌کند.

نماینده پیشین مجلس همچنین در توصیه‌ای به قوه مقننه برای تصویب لایحه بودجه سال ۱۴۰۵، گفت: اولویت مجلس در تصویب لایحه بودجه توجه به پروژه‌های ملی اولویت‌دار و اقتصادی باشد، زیرا اگر چند پروژه ملی در کشور تمام شوند و به نتیجه برسند فایده بیشتری از شروع پروژه‌های کوچک و محلی دارد. اگر طرح‌های ملی مثل پروژه راه‌آهن رشت - آستارا به بهره‌برداری برسد بهتر از این است که ده‌ها طرح در کشور آغاز شود و ناقص بماند.

مطهری همچنین از نمایندگان خواست از افزودن درآمدهای غیرواقعی یا احتمالی به بودجه و تحمیل هزینه‌های غیرضروری بپرهیزند.

وی به ضرورت رسیدگی بیشتر دولت به اقشار کم‌درآمد اشاره کرد و گفت: دولت باید به اقشار کم‌درآمد بیش از آنچه اکنون رسیدگی می‌کند توجه داشته باشد و با تقویت طرح‌هایی همچون کالابرگ، حداقل نیاز آنان به کالاهای اساسی را تأمین کند.

عامل اصلی خراب‌شدن رابطه ما با اروپا این است که تصور می‌کنند ما به‌شدت در کنار روسیه هستیم؛ باید این تصور را از ذهن آنان بزداییمنماینده پیشین مجلس در بخش سیاست خارجی نیز با بیان اینکه دولت باید روابط با عربستان را تقویت کند، یادآور شد: عربستان کشوری است که در منطقه و در جهان اسلام مهم و تاثیرگذار است و باید روابطی که از دولت پیشین از سرگرفته شد و امروز نیز ادامه دارد، گسترش بیشتری یابد.

مطهری با اشاره به اهمیت تقویت روابط ایران با اروپا، اظهار کرد: امروز باتوجه به شکافی که در روابط اروپا و آمریکا وجود دارد، می‌توان به تقویت روابط با اروپا توجه کرد. اروپا می‌خواهد استقلال خود را در برابر آمریکا حفظ کند و این فرصت خوبی است تا روابط‌ با اروپا را متناسب با رفتارشان بهبود بخشیم. این امر البته مستلزم آن است که واقعاً دخالتی در جنگ اوکراین نداشته باشیم و به روسیه کمک نکنیم. عامل اصلی خراب‌شدن رابطه ما با اروپا این است که تصور می‌کنند ما به‌شدت در کنار روسیه هستیم؛ باید این تصور را از ذهن آنان بزداییم.

نایب رئیس مجلس دهم تأکید کرد: اگر بتوانیم روابط با دولت لبنان را بهبود دهیم و با سوریه نیز روابطی برقرار کنیم، هم به نفع سه کشور و هم به نفع محور مقاومت خواهد شد.

مطهری همچنین با اشاره به اقدامات دولت در امور فرهنگی، یادآور شد: دولت باید از حالت خنثی و سکون عملی در امور فرهنگی فاصله بگیرد. امروز دولت کاری به تحولات فرهنگی و اجتماعی ندارد و نظارت بر این بخش را رها کرده و معتقد است این، کار دولت نیست‌. ولی باید از این حالت خارج شود.

دولت حق داشت اجرای طرح عفاف و حجاب را نپذیرد اما  نباید از مسئولیت نظارتی خود در این بخش شانه خالی کندوی با بیان اینکه دولت در زمینه مسائل اجتماعی و فرهنگی وظیفه دارد، تصریح کرد: دولت نمی‌تواند نسبت به ناهنجاری‌های فرهنگی بی‌تفاوت باشد. بعد از اینکه دولت اجرای طرح عفاف و حجاب را نپذیرفت که البته حق داشت چون برخی مواد آن برای قوه قضائیه و نیروی انتظامی مشکل ایجاد می‌کرد، موضوع به شکلی مطرح شد که گویی دولت نسبت به مسئله حجاب بی‌تفاوت خواهد بود. درنتیجه پوشش‌های نامناسب رواج پیدا کرد.

نماینده پیشین مجلس ادامه داد: اما دولت در مسائل فرهنگی مسئول است و نباید از مسئولیت خود در این بخش شانه خالی کند بلکه باید مسئولیت نظارتی خود را ایفا کند. این استدلال که افراد باید قانع شوند، استدلال درستی نیست. کسانی که پوشش اسلامی را رعایت نمی‌کنند فلسفه حجاب را بهتر از هرکسی می‌دانند ولی او می‌خواهد به خواسته دلش عمل کند، مثل پزشکی که یک ساعت درباره مضرات سیگار بحث می‌کند و بعد سیگاری روشن می‌کند و می‌گوید دوست دارم و خوشم می‌آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۰:۵۸

اروپا در برابر آمریکا کوچکترین استقلالی ندارد، این هزاران بار ثابت شده است. آلمان بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است، اسراییل "کار کثیف" آنها را محقق کرد! در سیاست داخلی، اولویت مطهری، امنیت ملی نیست، پوشش زنان است!

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۲:۱۲

وقتی خودش نماینده بود چرا همچین حرفایی نمیزد وقتی دستش از بعضی جاها کوتاه شده همچین حرفایی میزنن

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۲:۳۴

سلام به محرومان رسیدگی زیاد بشه از نون شب مسئولان واجب تر هست

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۲:۴۳

بجز موضوع حجاب باقی مسائل کاملا درست هست . در موضوع حجاب نباید دخالت کرد . اکنون اکثریت مردم به پوشش هم احترام می گذارند و اگر کسی فکر می کند با بی حجابی امنیت او حفظ می شود به‌خودش مربوط هست دولت و نیروی انتظامی و قوه قضاییه وارد مسائل سبک نشوند.

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۸ ۱۴:۳۶

مگر دولت سکولار هست که وارد مسائل حجاب نشود؟ این وظیفه حکومت اسلامیه ، حالا سه ساله جوگیر یک شورشی شدن و ترک فعل شده ، بیشتر اقشار مردم تحمل این وضعیت رو ندارن، بی حجابی طبق قانون جرم مشهوده

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۲:۴۶

نباید در این شرایط سخت با طرح مسئله حجاب دولت و قوه قضاییه و فراجا و ...‌ را بجای پرداختن به موضوعات مهم و امنیت کشور مشغول این بازی ها کرد .حفظ حجاب و امنیت هرکسی به خودش مربوط هست . لطفا با طرح این مسائل جنگ داخلی درست نکنید. !!!!

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۸ ۱۴:۴۴

مگه جنگله یا سیستم سکولاره که به خودش مربوط میشه، کشور قانون داره مثلا اسلامیه، معلومه بدجور جوگیر این سه ساله شدی

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۲:۵۰

بی اهمیتی به امر حجاب نا بخشودنی است قانون حجاب در کشور نداریم

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۹ ۰۰:۰۷

شما خیلی بیخود میکنید از شهدا مایه میذاری ما خانواده شهدا هستیم شهدا برای حجاب رفتند ، ببندید دهنتون رو

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۳:۱۶

خدا خیرت بده جناب علی مطهری مرد با غیرت برای حجاب تلاش میکنید ممنون شما رو به خون شهدا قسم تلاش کنید پزشکیان معلوم نیست چرا سنگ اندازی می‌کنه با برخورد با بی حجابان مخالفت می‌کنه

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۵:۵۲

آقای مطهری: درنتیجه پوشش‌های نامناسب رواج پیدا کرد. آقای مطهری پوشش نامناسب کدام است؟ من و شما هر روز در خیابان هستیم کجا پوشش نامناسب دبدبد؟ فقط حجاب اجباری کم و بیش از بین رفت. درد شما همین است.

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۷:۱۱

اقای مطهری کشور مسئله مهمتر از حجاب داره شما نگاه نکن

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۸ ۲۲:۲۱

حجاب مستقیما به انسانیت، دین و زندگی جاودان اخروی انسان مرتبط هست. هیچ مسئله ای در کشور مهمتر از حجاب نیست ولی شما نمی‌فهمید...

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۷:۱۵

سلام جناب مطهری مگه این ملت حجاب نداشت مگه این ملت دیندار نبود اینقدر بدون راهکار کشیدید که شد این. اگر اجازه بدید جامعه راه خودش رو پیدا میکنه. ایرانی جماعت با افراط مشکل داره. شما که راهش رو نمیدونی سکوت کنی بهتره.

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۷:۲۷

آقا شما از سیاست فاصله گرفتی، یه بزرگواری کن شما و آدمای امثال شما کمتر نظر بدین

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۸:۰۸

در مجموع توصیه‌های خوبی است، به امید آن که دولت توان انجامش را داشته باشد.

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۸:۵۸

آقای عزیز شما مشکل مملکت را حل کنید حی گیر نده به با حجاب و یا بی حجابی شما حق ندارید توی زندگی مردم دخالت کند

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۸ ۰۸:۳۰

به روسیه پهباد میفروشیم وپولشو میگیرم

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۱۹:۴۷

فکر کشور باشید دلار 150 هزار تومان شد

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۲۰:۰۲

آقای مطهری راجغ به سکه و دلار هم نظر بدید موی دلار زده بیرون ناف سکه هم پیدا شده

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۲۰:۵۶

دمت گرم خوب چرا دلار رو با نرخ کم تک نرخی نمیکنند شما اصلاح طلبها ۳۲ سال بودید هیچکاری نکردید وقتی دلار ۱۰۰۰ تومان بود میگفتید بنزین ۷۰ درصد فوب خلیج فارس نتوانستند دلار رو ثابت کنند زمان روحانی گفتند دلار تک نرخ ۴۲۰۰ تومان شد ۳۰ هزار تومان

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۲۲:۱۷

روابط با اروپا؟ واقعا بدعهدی اروپا رو ندیدی یا خودتو به ندیدن میزنی؟

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۲۲:۳۸

همونجورکه بحث معیشت مهمه بحث پوشش وحجاب هم که یک موضوع عمومی و مربوط به حریم عمومی هست

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۷ ۲۳:۲۴

مطهری و امثال مطهری سالیان سال در قدرت بودند و هیچ کاری برای مردم نتوانستند بکنند حالا که دیگه سهمی از بیت‌المال نداره نشسته نسخه میپیچه

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۸ ۰۰:۵۵

جرات کم کردن بودجه نهادهای بی خاصیت را ندارند . دولت کاره ای نیست

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۸ ۰۶:۴۱

آقای مطهری مردم نان درسفر ه ندارند شما پیله کرده اید به حجاب!

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۸ ۰۸:۳۰

جناب مطهری چکاره است که برای شورای نگهبان و ستاد اجرایی فرمان امام و غیره تصمیم گیری می‌کند؟

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۸ ۱۳:۵۳

بگو خودت تا بحال چه کردی که بدرد مردم خورد حالا برای یکی دیگه نسخه میپیچی

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۸ ۱۶:۳۴

اقای مطهری موضوع حجاب ربطی به دولت ندارد و مطابق دین به خود شخص ربط پیدا می‌کند و طرح این مسئله باعث ملتهب و ضعیف کردن ایران و برهم زدن اتحاد مردم و همکاری با آمریکا و اسرائیل هست.

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۸ ۱۸:۳۲

جناب مطهری..همه مسائل کشورمهم است و همینطور بدحجابی از همه بدتر فساد

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۰۸ ۲۳:۲۰

پیشنهادهای عالی و منطقی داشته جناب دکتر مطهری