• چهارشنبه / ۱۷ دی ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404101710508
  • خبرنگار : 71588

وزیر خارجه سومالی: تحت فشار شدیدی برای پذیرش آوارگان غزه هستیم

وزیر خارجه سومالی: تحت فشار شدیدی برای پذیرش آوارگان غزه هستیم

وزیر خارجه سومالی از فشارهای وارده بر کشورش برای پذیرش آوارگان فلسطینی خبر داد.

به گزارش ایسنا، «عبد السلام عبدی علی»، وزیر خارجه سومالی در اظهاراتی مطبوعاتی تأکید کرد که کشورش تحت فشار شدیدی برای پذیرش فلسطینیان آواره شده به دست رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.

بر اساس گزارش خبرگزاری «قدس پرس»، عبدی علی همچنین خاطرنشان کرد که سومالی این فشارها را رد کرده و آن را اقدامی جنایتکارانه و محکوم‌شدنی تلقی می‌کند.

وی در ادامه افزود: «سومالی یک کشور مستقل و دارای حاکمیت است و هیچ قدرت خارجی نمی‌تواند آن را تقسیم کند. تعرض به سومالی، تعرض به اتحادیه آفریقا است.»

در همین راستا، «گدعون ساعر»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به منطقه «سومالی‌لند» سفر کرده و با مقامات محلی دیدارکرد. در این دیدار، دو طرف در مورد همکاری‌های امنیتی و سیاسی گفت‌وگو کردند.

بر اساس گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی، قرار است «عبد الرحمان محمد عبدالله»، رئیس منطقه جدایی‌طلب «سومالی‌لند»، به اراضی اشغالی سفر کند و سفارتی در آن منطقه افتتاح گردد.

این سفر که به طور محرمانه و با دستور مقامات امنیتی انجام شد، به دعوت عبدالرحمان محمد عبدالله انجام شد.

در طول این سفر، ساعر و رئیس سومالی‌لند بیانیه‌های مشترکی صادر کردند که بر ماهیت تاریخی این دیدار تأکید داشت. ساعر تأکید کرد که اسرائیل و سومالی‌لند در ۲۶ دسامبر توافقنامه‌ای برای به رسمیت شناختن متقابل امضا کردند که به موجب آن روابط کامل دیپلماتیک برقرار می‌شود.

بر اساس این توافقنامه، دو طرف سفیر تعیین کرده و در آینده نزدیک سفارتخانه‌های خود را افتتاح خواهند کرد.

در همین راستا، «احمد ابوالغیط»، دبیر کل اتحادیه عرب، این سفر را محکوم کرد و در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد: «اتحادیه عرب به طور کامل هرگونه تعامل رسمی یا غیررسمی با مقامات منطقه خودخوانده خارج از چارچوب ملی دولت فدرال سومالی را رد می‌کند، زیرا این اقدام نقض آشکار یکپارچگی و حاکمیت سومالی است.»

رسانه‌های رژیم صهیونیستی پیشتر گزارش داده بودند که «سومالی‌لند» در نزدیکی تنگه استراتژیک باب‌المندب قرار دارد و حضور در این منطقه می‌تواند به اسرائیل در اجرای حملات علیه حوثی‌ها و نظارت بر آنها کمک کند.

سفر ساعر، نخستین سفر یک مقام صهیونیست به سومالی‌لند پس از به رسمیت شناختن این منطقه جدایی طلب است.

به رسمیت شناختن سومالی‌لند توسط رژیم صهیونیستی با انتقاد و خشم گسترده جامعه بین‌المللی مواجه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha