به گزارش ایسنا، پیش از این اعلام شده بود که ژنرالهای آمریکایی مخالفت خود را با هرگونه اقدام نظامی کشورشان علیه گرینلند تحت حاکمیت دانمارک اعلام کردهاند، روزنامه دیلی میل به نقل از منابع مطلع گزارش داد که هیئت ستاد عملیات مشترک آمریکا نیز با تدوین هرگونه طرحی برای اقدام نظامی علیه گرینلند مخالفت کرده است.
اروپاییها نیز با هرگونه طرح تصرف جزیره گرینلند مخالف هستند.
روزنامه دیلی میل به نقل از این منابع آگاه نوشت، ستاد عملیات مشترک آمریکا سعی کرده تا توجه رئیس جمهور را به اقدامات کمتر جنجالی جلب کند.
همزمان با ادامه ادعاهای ترامپ برای الحاق گرینلند که یک جزیره خودمختار تحت حاکمیت دانمارک به شمار میآید، روزنامه تلگراف گزارشی از گفتوگوی مقامات انگلیس با همتایان اروپایی درباره طرح استقرار نظامی در این جزیره قطب شمال خبر داد.
این روزنامه در گزارش خود، هدف از این طرح را حفاظت از قطب شمال عنوان کرد که احتمالا شامل استقرار جنگنده، کشتی و نیروی نظامی برای حمایت از گرینلند از سمت چین و روسیه میشود.
اتحادیه اروپا هشدار داده است اگر آمریکا از ادعاهای خود درباره گرینلند عقبنشینی نکند، تحریمهایی علیه شرکتهای آمریکا اعمال خواهد کرد.
دولت انگلیس همراه با متحدان اروپایی خود، درباره اعزام نیرو به گرینلند برای تقویت امنیت این جزیره در حال مذاکره است.
رئیس جمهور آمریکا از زمان روی کار آمدن دوباره در کاخ سفید در ژانویه ۲۰۲۵ بارها تهدید کرده که جزیره گرینلند باتوجه به موقعیت استراتژیک آن برای آمریکا باید به خاک این کشور اضافه شود.
ترامپ همچنین در نشست روز شنبه خود در واشنگتن با بیان این ادعا که به دست آوردن گرینلند برای حفظ و دفاع از امنیت ملی آمریکا ضروری است، گفت: «تصاحب گرینلند ممکن است از طریق مسالمت آمیز یا زور انجام شود.»
او در این نشست با تاکید بر اینکه باید گرینلند را به دست آوریم، مدعی شد: «اگر این کار را نکنیم، چین و روسیه آن را تصاحب خواهند کرد و ما چنین اجازهای نخواهیم داد.»
اما این تهدیدها با واکنش قاطع مقامات گرینلند مبنی بر اینکه آنها جزیرهای مستقل و تحت حاکمیت دانمارک هستند و میخواهند به همین شکل باقی بمانند، مواجه شده است.
احزاب سیاسی گرینلند نیز علیه این ادعاها بیانیهای مشترک منتشر و خاطرنشان کردند: بر لزوم مذاکره در برابر اظهارات رئیسجمهور آمریکا تاکید میکنیم و با هرگونه اعمال زور درباره آینده گرینلند مخالفیم.
این احزاب بهعلاوه اعلام کردند که «ما نمیخواهیم آمریکایی باشیم.»
انتهای پیام


نظرات