• یکشنبه / ۲۸ دی ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1404102815145
  • منبع : مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی

از نتایج پیمایش جدید در حوزه مسکن مشخص شد

مهم‌ترین دلایل عدم تمایل به مشارکت در طرح‌هایی مانند مسکن مهر چیست؟

مهم‌ترین دلایل عدم تمایل به مشارکت در طرح‌هایی مانند مسکن مهر چیست؟

رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی از نظرسنجی موسسه افکارسنجی ملت این مرکز در خصوص سنجش دیدگاه ساکنان مناطق شهری در حوزه مسکن، خبر داد و گفت: نیمی از شهرنشینان از متراژ مسکن فعلی خود رضایت دارند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری، از نظرسنجی موسسه افکارسنجی ملت مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص سنجش دیدگاه ساکنان مناطق شهری در حوزه مسکن، در مهرماه سال ۱۴۰۴ خبر داد و در خصوص نتایج حاصل از آن گفت: در این پیمایش نگرش شهرنشینان به وضعیت مالکیت و چشم‌انداز مسکن نشان می‌دهد دوسوم از شهرنشینان یعنی حدود ۶۶/۳ درصد در حال حاضر خود را مالک واحد مسکونی معرفی کرده‌اند و ۷۰/۸ درصد از ساکنان مناطق شهری معتقدند قیمت مسکن در منطقه محل سکونت آنها طی یک‌سال گذشته افزایش یافته است که از نظر امیدواری به تملک مسکن یعنی صاحب خانه شدن، حدود نیمی از شهرنشینان غیرمالک ۵۲/۲ درصد تا پنج سال آینده «اصلاً» امیدی به خانه‌دار شدن ندارند و ۲۷/۹ درصد نیز امید «کمی» به آن دارند. 

وی در خصوص رضایت شهرنشینان از وضعیت مسکن خود، تصریح کرد: نتایج این پیمایش نشان می‌دهد متوسط رضایت شهروندان از وضعیت مسکن فعلی‌شان، ۵/۸ از ۱۰ نمره است و ۴۸/۹ درصد از شهرنشینان نسبت به کیفیت ساخت مسکن خود اظهار رضایت «زیاد» یا «خیلی زیاد» دارند و همچنین نیمی از شهرنشینان یعنی ۵۰/۹ درصد از متراژ مسکن فعلی خود رضایت «زیاد» یا «خیلی زیادی» ابراز کرده‌اند. 

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه براساس این نظرسنجی ۵۵/۱ درصد از شهرنشینان از دسترسی به خدمات حمل‌ونقل عمومی اظهار رضایت «زیاد» یا «خیلی زیادی» داشته‌اند، خاطرنشان کرد: نزدیک به دو سوم از شهرنشینان یعنی حدود ۶۴/۹ درصد از دسترسی به مراکز درمانی به‌میزان «زیاد» یا «خیلی زیادی» راضی بوده‌اند، همچنین درباره دسترسی مناسب به مدرسه، حدود دوسوم از شهرنشینان یعنی ۶۹/۹ درصد نسبت به آن اظهار رضایت «زیاد» یا «خیلی زیادی» داشته‌اند، ضمن انکه اغلب شهرنشینان ۸۰/۲ درصد از دسترسی به مراکز خرید تا حد «زیاد» یا «خیلی زیادی» راضی هستند.

وی در خصوص نگرش شهرنشینان به عملکرد دولت در بازار مسکن و طرح‌های مسکن دولتی، تصریح کرد: ۵۸/۲ درصد از ساکنان شهری بر این باورند که دولت «اصلاً» نتوانسته در کنترل قیمت مسکن موفق عمل کند، ضمن آنکه بیش از نیمی از جمعیت شهرنشین یعنی ۵۷/۷ درصد اعلام کرده‌اند تمایل به مشارکت در طرح‌هایی مثل مسکن مهر یا نهضت ملی مسکن دارند و در مقابل ۴۱/۱ درصد تمایلی نسبت به آن بروز نداده‌اند.

نگاهداری یادآور شد: مهم‌ترین دلایل عدم تمایل به مشارکت در طرح‌هایی مانند مسکن مهر، از نظر کسانی‌که حاضر به مشارکت در آن نیستند، به‌ترتیب «پایین بودن کیفیت ساخت» توسط ۳۹/۹ درصد، «محل نامناسب پروژه‌ها» توسط ۳۳/۶ درصد، «بی‌اعتمادی به سیاست‌های دولت» توسط ۲۴/۱ درصد، «گران بودن» توسط ۱۷/۳ درصد، «تأخیر در تحویل» توسط ۱۴/۱ درصد و «اختلاف زیاد فرهنگی ساکنان» توسط ۱۱/۲ درصد عنوان شده است.

وی در ادامه توضیح داد: اغلب جمعیت شهری ۸۰ درصد بیان کرده‌اند که تاکنون تجربه ثبت‌نام در پروژه‌های مسکن مهر و نهضت ملی مسکن را نداشته‌اند. از طرفی، ۱۱/۷ درصد از پاسخ‌گویان در پروژه «مسکن مهر» و ۷/۶ درصد نیز در «نهضت ملی مسکن» ثبت‌نام کرده‌اند.

نگاهداری یادآور شد: حدود نیمی از شهرنشینانی که در یکی از طرح‌های مسکن مهر یا نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند یعنی ۵۲/۳ درصد هنوز مسکن خود را تحویل نگرفته‌اند و ۱۶/۶ درصد مسکن دولتی خود را فروخته‌اند. همچنین، ۱۱/۹ درصد از این افراد در مسکن دولتی خود سکونت دارند و ۱۰/۹ درصد نیز از این طرح انصراف داده‌اند.

وی در خصوص نگرش شهرنشینان به طرح جدید دولت در حوزه مسکن، گفت: طرح جدید دولت در زمینه مسکن مبنی‌بر مسکن استیجاری دولتی، برای ۶۹ درصد از پاسخ‌گویان مطلوب بوده و گفته‌اند در صورت نداشتن محل سکونت مناسب، حاضر به زندگی در این خانه‌ها هستند و از نظر ۸۱ درصد از شهرنشینان، طرح مسکن استیجاری دولتی به‌میزان «زیاد» یا «خیلی زیادی» می‌تواند در جهت تأمین مسکن خانواده‌های کم‌درآمد کمک‌کننده باشد. 

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ترجیح ۵۲ درصد از شهرنشینان آن هستند که مالک یک مسکن دولتی خارج از شهر باشند، تصریح کرد: در حالی که برای ۴۱/۶ درصد مستأجر یک مسکن دولتی در داخل شهر بودن، در اولویت است. ضمن آنکه اولویت اقدام دولت برای بهبود وضعیت مسکن، از نظر ۴۰/۶ درصد از شهرنشینان باید این باشد که «دولت به مردم زمین بدهد و خودشان بسازند». از طرفی، ۳۶ درصد «ارائه وام خرید مسکن با شرایط مناسب» و ۱۱/۲ درصد نیز «اجاره خانه‌های دولتی به مردم» را ترجیح می‌دهند. همچنین، آخرین اولویت انتخاب شده توسط مردم  حدود ۷/۹ «ادامه طرح‌های مسکن مهر و نهضت ملی» بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha