• سه‌شنبه / ۳۰ دی ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1404103016688
  • خبرنگار : 71959

شهردار تهران :

تهمت شهرفروشی به ما می‌زنند/ پیگیر ارز ۲۰۰۰ اتوبوس جدید به تهران هستیم

تهمت شهرفروشی به ما می‌زنند/ پیگیر ارز ۲۰۰۰ اتوبوس جدید به تهران هستیم

شهردار تهران گفت: به ما تهمت شهرفروشی می زنند، در حالیکه امسال میزان پروانه و متراژ کمتری صادر شده از سال‌های قبل، کمتر بوده و در واقع می‌خواستند کم کاری خود را جبران کنند؛ اما در دوره ششم تراکم پذیری کمتر بوده است.

به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی در حاشیه جلسه امروز شورای شهر تهران با اشاره به بودجه بخش حمل و نقل، گفت: ما در لایحه بودجه ۱۴۰۵ شهرداری تهران یک انتظام داریم که قدر و سهم هر بخشی به ازای ظرفیت آن برای ارائه خدمت، مورد توجه قرار می گیرد.

وی افزود: در حوزه حمل و نقل و فنی و عمرانی، ما ۴۸ درصد بودجه بالغ بر ۱۵۰ همت را داریم که ظرفیت بسیار بزرگی است؛ البته این مبلغ همه اعتبار نیست و مثلا در حوزه مترو ۱۷۱ کیلومتر قرارداد ۴ خط جدید را داریم که شروع شده است. همچنین واگن ها نیز در مسیر ساخت و انتقال هستند.

شهردار تهران ادامه داد: این اعتبار مستقیما درگیر این حوزه است؛ اما بخشی از آن تنها زمینه را برای اصل پروژه فراهم می کند؛ مانند پروژه شهید متوسلیان که ما یکهزار میلیارد بودجه داشتیم، اما این تنها مقدمه بود و خود پروژه ممکن است بیش از ۵۰ هزار میلیارد هزینه داشته باشد.

زاکانی گفت: بودجه پارسال این بخش، ۴۰ هزار میلیارد تومان بود و امسال حتما افزایش یک تا ۱.۵ درصدی خواهد داشت. لذا احتساب این مبالغ و پروژه ها دقیق است و ما امیدواریم بتوانیم این جهشی که در حوزه حمل و نقل آغاز کرده‌ایم را حفظ کرده و سرعتش را افزایش دهیم تا مثال جدیدی برای اداره شهر باشد.

وی با اشاره به خرابی‌های روزهای اخیر افزود: در همان روزهای اولیه بیش از ۳ همت به امکانات مختلف شهری مثل خودروهای آتش نشانی، اتوبوس‌ها و ابنیه خسارت وارد شد که  سایر خسارات نیز در حال بررسی و محاسبه است.

شهردار تهران ادامه داد: ما یک قبول مسئولیتی در جنگ ۱۲ روزه داشتیم مبنی بر تعمیر خانه‌های شخصی آتش گرفته مردم که حدود ۳۱ خانه مردم آسیب دیده بود و در این باره نیز تصمیم گرفته شد.

زاکانی در پاسخ به این سوال که با توجه به آسیب‌هایی که اخیرا به زیرساخت‌های شهر وارد شده، جهت گیری و رویکرد بودجه چگونه خواهد بود؟ گفت: ما در این زمینه مشکلی نداریم زیرا از سال ۱۴۰۱ تا به امروز که هر بودجه‌ای ارائه می‌شود مجبور می‌شویم یک متمم ببریم همانند بودجه امسال که ۲۳۱ همت که ۲۵۲ همت به آن در متمم اضافه شد. امسال اولین بار است که در شهرداری ما هر بودجه ای می‌بندیم نسبت به گذشته یک جهشی دارد و باز هم مجبور می شویم یک متمم بندیم و مبلغ را افزایش دهیم. این اتفاق به ما امکان می دهد که با وجود چنین اتفاقاتی مشکلی در زمینه بودجه نداشته باشیم.

تراکم پذیری امسال کمتر بوده است

وی افزود: به ما تهمت شهرفروشی می زنند در حالیکه امسال میزان پروانه و متراژ کمتری صادر شده از سال های قبل، کمتر بوده و در واقع می خواستند کم کاری خود را جبران کنند؛ اما در دوره ششم تراکم پذیری کمتر بوده است.

زاکانی درباره کمیسیون ماده ۱۰۰ نیز گفت: وقتی بحث از متراژ و پروانه‌ها می‌شود این مسئله کمیسیون ماده ۱۰۰ را نیز شامل می‌شود؛ اما این مسیر قانونی است یعنی افراد مجوز گرفته‌اند و به این مرکز مراجعه کرده‌اند و در آن جلسه مسئولان مختلفی حضور دارند و تصمیم گیری می‌شود.

شهردار تهران ادامه داد: نظم‌بخشی مالی به حساب ها، مولدسازی و استفاده از ظرفیت های مختلف و انجام پروژه های مشارکتی از جمله مواردی است که ما در تلاشیم آنها را اجرایی کنیم. علاوه بر این ما از ابزارهای نوین مالی نیز استفاده می کنیم تا در مدیریت موفق باشیم.

آخرین وضعیت قراردادها با چین/ ۵۰۰ دستگاه اتوبوس وارد کشور می‌شود

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره آخرین وضعیت قرارداد با کشور چین، افزود: قرارداد با چین شامل موضوعات مختلفی است و ما تا الان بالغ بر ۴۰۰ دستگاه از این اتوبوس‌ها وارد کشور کرده‌ایم و باقی نیز تا ۵۰۰ دستگاه در گمرک و سایر دستگاه‌هاست. همچنین یک قرارداد ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوسی دیگر نیز داریم که چون مبلغ باطری در دنیا کاهش یافته ما مجددا به چین رفته و مبلغ قرارداد را ۳۰ هزار یورو کاهش دادیم که این مسئله برای ما موفقیت بزرگی است.

شهردار تهران ادامه داد: ما پیگیر تأمین ارز برای ۲ هزار اتوبوس دیگر هستیم. همچنین قرارداد اتوبوس های ۲۶ متری نیز منعقد شده و بخشی از پیش پرداخت آن نیز تامین شده و به دنبال تأمین ارز مابقی آن هستیم که چون أماده هستند و باید وارد کشور شوند. علاوه بر این اتوبوس‌های ۱۸ متری برقی و دیزلی نیز بخشی از آنها وارد شده و بخش دیگر به زودی وارد می شود.

زاکانی درباره ترامواها گفت: ترامواها برگشت نخورده‌اند. ما دو خط در تهران داریم که ظرفیت آن ها حدود ۸ هزارنفر در ساعت در طول روز است که در این خط ها دیگر  اتوبوس‌های BRT است. یکی از این خطوط میدان آزادی و جنت آباد به لویزان است که برای آنها باید تراموا که یک الگوی حمل و نقل بین مترو و اتوبوس بی آر تی است تهیه می شد؛ اما بعدها اتوبوس‌های ۲۶ متری به ما معرفی شد که مناسب این حجم مسافر هستند و در واقع قرار است روی این LRTها تمرکز کنیم.

هر ۲.۵ ماه یک بار یک ایستگاه جدید مترو افتتاح می شود

وی افزود: ما ابتدای دوره ۲۶۹ کیلومتر مترو تحویل گرفتیم که تا به امروز حدود ۴۱ کیلومتر را انجام داده ایم و امروزه ۳۱۰ کیلومتر مترو داریم که ۱۴۱ ایستگاه بودند اما امروزه به ۱۶۳ ایستگاه افزایش یافته که در واقع هر ۲.۵ ماه یک بار ایستگاه افتتاح کردیم.

شهردار تهران ادامه داد: همچنین ۳۶ کیلومتر قرارداد توسعه خطوط قبلی و ۱۷۱ کیلومتر خط جدید داریم. علاوه بر این قرارداد ۱۳۰ ایستگاه جدید و ۲۱ ایستگاه هم خطوط قبلی نیز بسته شده و افق پنج ساله برای آن داریم.

شن‌چاله یک تهدید بزرگ برای تهران است

زاکانی گفت: شن‌چاله یک مجموعه ۸۴ هکتاری با ۱۱۰ هکتار دهنه است که یک تهدید برای شهر تهران در جنوب غرب محسوب می شود،  این مسئله تبدیل به بزرگ ترین پروژه ما شده است که حدود ۵۰۰ تا ۶۵۰ همت هزینه خواهد داشت، اما این اتفاق باعث می شود تهران نجات پیدا کند و به یک ورزشگاه بزرگ تبدیل شود.

وی با اشاره به مشکلات شهر افزود: در منطقه ۱۵، ۲۸۰ هکتار، در منطقه ۱۹ کوره های اجرپزی و منطقه ۱۸، شن چاله ها است مشکل است.

شهردار تهران ادامه داد: در بخش جنوبی شهر، هاب لجستیکی تهران را داریم و در واقع می خواهیم انبارها را به خارج از شهر منتقل کنیم و انتقال مویرگی بار صورت گیرد که باعث می شود ۳۰ درصد انتقال کاهش پیدا کند. علاوه بر این ترمینال های جنوب و غرب نیز باید منتقل شوند.

زاکانی گفت: برخی از این پروژه ها مدت ها زمان میبرند و در واقع به دوره بنده نمی خورند.

هزینه حفاری برای فیبرنوری بسیار بالاست

وی افزود: اگر شرکت های مختلف بخواهند فیبرنوری را در تهران ارایه دهند باید هزینه حفاری بدهند. هزینه حفاری و ترمیم بسیار بالاست که سال گذشته ۳۵ همت ولی هزینه اجرای آن ۵ همت بود. من به شرکت ها گفتم با شهرداری شریک شوند تا هزینه حفاری را ندهند اما به همان اندازه در نتیجه آن شریک باشیم اما شرکت ها این مسئله را قبول نکردند و از ما خواستند اغماض کنیم که این مسئله حق شهر است و ما به هیچ وجه از حق شهر اغماض نمی کنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه ۵۳۰۰ کیلومتر فیبر نوری در دستور کار است، ادامه داد: ۲۳۰۰ کیلومتر فیبر نوری داشتیم که بخشی از آن روی هم افتاده بود و در نهایت هزار و ۷۰۰ کیلومتر کانال وجود داشت.

زاکانی در مورد خدمات‌رسانی شهرداری به شهروندان آسیب دیده از جنگ ۱۲ روزه نیز یادآور شد: مواردی که به ما ارتباط دارد، جبران کردیم. افزایش دلار و قیمت به ما ارتباطی ندارد. ما کل مبالغ را تسویه کردیم و به افراد تحویل داده‌ایم. نارضایتی از ما نیست. خسارت لوازم منزل به دولت ارتباط دارد. هر چه در توان داشتیم به کار گرفتیم اما بابت تمام کوتاهی ها عذرخواهی می‌کنیم .

شهردار تهران با بیان اینکه نقشه زیر زمین را جز کانال‌ها و عناصر موجود در تهران نداریم، تصریح کرد: یک ظرفیت بسیار بزرگ برای زیر زمین دنبال شده است. در تلاش هستیم یک جریان مولد برای شهر در زیر زمین ایجاد کنیم و باید برای کل شهر اتفاق بیفتد.‌

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha