• سه‌شنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404110703572
  • منبع : نمایندگی ایلام

مدیر جهاد کشاورزی دهلران خبر داد:

فریاد العطش مزارع حوزه کرخه ایلام به وزارت نیرو رسید/ قول آب از سد سیمره داده شد

فریاد العطش مزارع حوزه کرخه ایلام به وزارت نیرو رسید/ قول آب از سد سیمره داده شد

ایسنا/ایلام مدیر جهاد کشاورزی دهلران گفت: در پی تشدید بحران آب در مناطق کشاورزی شهرستان دهلران، جلسه‌ای با حضور مقامات ارشد وزارت نیرو از جمله معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران و چند نفر از کشاورزان در محل این وزارتخانه برگزار شد.

در این نشست مقرر شد مشکلات جدی کشاورزان حوضه‌های آبریز کرخه، میمه و سامانه گرمسیری مورد بررسی فوری قرار گیرد.

اسدالله چراغی در این نشست با بیان دغدغه‌های کشاورزان حوزه انتخابیه خود، بر لزوم رفع موانع و حل مشکل کمبود آب که بقای کشاورزی منطقه را تهدید می‌کند، تأکید کرد.

جلال یوسفی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران به تشریح وضعیت اضطراری پرداخت و خواستار تخصیص فوری آب از سد مخزنی کرخه برای کشاورزان دشت عباس- فکه شد و گفت: با توجه به نیاز شدید مزارع و حقابه این کشاورزان، انتظار می‌رود از هر طریق ممکن نسبت به تأمین آب آنان اقدام شود.

وی با اشاره به خسارات سنگین خشکسالی و سرمازدگی سال گذشته به کشاورزان، گفت: کشاورزان به امید جبران خسارات سال گذشته، تمام دارایی خود را در زمین سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اما متأسفانه به دلیل عدم بارندگی در سال زراعی جاری و عدم رهاسازی آب از سد کرخه، مزارع آن‌ها در شُرف نابودیست و انتظار می‌رود که دولت تمهیدات لازم برای جلوگیری از فاجعه را به‌کار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران به مسئله سامانه گرمسیری اشاره کرد و گفت: در مطالعات اولیه، برای دهلران بیش از ۱۰ هزار هکتار تخصیص آب دیده شده اما در حال حاضر تنها حدود ۳ هزار هکتار زیر پوشش قرار می‌گیرد، در حالی که توسط جهاد کشاورزی بیش از ۵ هزار هکتار به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده‌اند.

فریاد العطش مزارع حوزه کرخه ایلام به وزارت نیرو رسید/ قول آب از سد سیمره داده شد

یوسفی با اشاره به اراضی حاصلخیزی نظیر منطقه فرخ‌آباد که از هیچ منبع آبی مشروب نمی‌شوند و کشت در آنها به‌صورت دیم انجام می‌شود، بیان کرد: خط اصلی انتقال آب سامانه گرمسیری از داخل این اراضی عبور می‌کند که این ظرفیت می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی همچنین با اشاره به آغاز آبگیری سد میمه، خواستار تأمین اعتبار و آغاز عملیات اجرایی کانال اصلی انتقال آب از این سد به اراضی کشاورزی شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان ایلام در روز سه‌شنبه ۷ بهمن، حمیدرضا جانباز معاون وزیر نیرو، با ابراز نگرانی از شرایط پیش آمده، قول مساعد داد که با بازدید میدانی و ارائه راهکارهای مناسب، از جمله بررسی امکان رهاسازی آب از سد سیمره در صورت تداوم عدم بارش، برای رفع مشکلات کشاورزان اقدام لازم صورت گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha