• شنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404120200594
  • خبرنگار : 50649

متخصص جراحی چشم: ضربه یکی از شایع‌ترین علل کدورت قرنیه است

متخصص جراحی چشم: ضربه یکی از شایع‌ترین علل کدورت قرنیه است

ایسنا/فارس یک متخصص جراحی چشم و مدیر بخش چشم بیمارستان ابوعلی سینا با اشاره به اهمیت حیاتی قرنیه در بینایی، اعلام کرد: ضربه از جمله شایع‌ترین علل کدورت این لایه حساس چشم است و در موارد پیشرفته، پیوند قرنیه می‌تواند به‌عنوان روشی مؤثر، بینایی بیماران را به‌طور قابل توجهی بهبود بخشد.

محمد شیروانی شنبه، دوم اسفند در جمع خبرنگاران در تشریح اهمیت قرنیه و علل نیاز به پیوند آن، تأکید کرد: ضربه یکی از شایع‌ترین علل کدورت قرنیه است.

نقش حیاتی قرنیه در بینایی

وی در ابتدا به نقش حیاتی قرنیه اشاره کرد و افزود: قرنیه یک لایه حفاظتی حیاتی از چشم است و در فرآیند تمرکز نقش دارد که کمک می‌کند واضح دید و از ورود مواد خارجی به چشم جلوگیری می‌کند، همچنین قرنیه‌ها فوق‌العاده حساس هستند و غریزی واکنش نشان می‌دهند تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.

شیروانی با یادآوری این مطلب که هرگونه آسیب، کدورت یا ناهنجاری در این لایه می‌تواند منجر به کاهش شدید بینایی شود، به علل اصلی پیوند قرنیه اشاره کرد و گفت: علل پیوند قرنیه را بسیار متنوع برشمرد و شایع‌ترین موارد را این‌گونه دسته‌بندی کرد؛ بیماری‌های پیشرفته: مانند کراتوکونوس پیشرفته و نازک شدن و تغییر شکل قرنیه(مانند کراتوگلبوس)، عفونت‌ها: مواردی ناشی از زخم‌ها، مانند تبخال یا کراتیت قارچی، شرایط ارثی: مانند دیستروفی فوکس، عوارض نادر: مواردی ناشی از جراحی‌های انکساری مانند لیزیک است.

پیوند قرنیه؛ روشی مؤثر در شرایط بحرانی

جراح و متخصص چشم تأکید کرد: در شرایط بحرانی، عمل پیوند قرنیه به عنوان یک روش جراحی مؤثر، می‌تواند بینایی فرد را تا حد قابل توجهی بهبود بخشد و علاوه بر بازگرداندن عملکرد بینایی، این عمل گاهی برای رفع دردهای ناشی از التهاب یا ترمیم ظاهر غیرطبیعی قرنیه نیز انجام می‌شود.

شیروانی با اشاره به سابقه درخشان پیوند اعضا در شیراز، بیان کرد: از سال ۱۴۰۳ انجام پیوند قرنیه چشم به سایر خدمات بیمارستان پیوند اعضا ابوعلی سینا شیراز اضافه شد و بیماران می‌توانند از طریق مراجعه به کلینیک چشم‌پزشکی درمانگاه سعدی بیمارستان جهت قرار گرفتن در لیست انتظار اقدام کنند.

مدیر بخش چشم بیمارستان ابوعلی سینا در ادامه به آمار فعالیت‌های بخش چشم این مرکز درمانی پرداخت و گفت: سالانه بیش از ۴۰ پیوند قرنیه در این بیمارستان انجام می‌گیرد.

شیروانی بیماران در انتظار پیوند را نزدیک به ۴۰ بیمار عنوان کرد که انجام عمل آن‌ها مستلزم اهدای عضو است و گفت: به طور میانگین ماهانه بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ بیمار در درمانگاه سعدی این بیمارستان ویزیت می‌شوند.

مدیر بخش چشم پزشکی بیمارستان پیوند اعضا شیراز در پایان به مساله هزینه پیوند قرنیه اشاره کرد و این تفاوت قیمت را نشان‌دهنده رویکرد حمایتی بیمارستان دانست و گفت: هزینه پیوند قرنیه چشم در بیمارستان ابوعلی سینا در مقایسه با بیمارستان‌های خصوصی مبلغ بسیار کمتری است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha