• جمعه / ۸ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404120804544
  • خبرنگار : 71415

فراخوان نخست وزیر دانمارک برای برگزاری انتخابات زودهنگام

فراخوان نخست وزیر دانمارک برای برگزاری انتخابات زودهنگام

نخست وزیر دانمارک در پی تداوم تنش‌ها با واشنگتن بر سر جزیره گرینلند از تصمیمش برای برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام خبر داده است.

به گزارش ایسنا، «مته فردریکسن»، نخست وزیر دانمارک در تصمیمی در راستای سرمایه‌گذاری به روی روند افزایش محبوبیتش به دلیل نحوه مدیریت تنش‌ها با «دونالد ترامپ»‌ بر سر گرینلند تصمیم به برگزاری انتخابات زودهنگام در ۲۴ مارس (۴ فروردین ۱۴۰۵) گرفته است.

به گزارش «رویترز»، فردریکسن بعد از اعلام فراخوان رسمی برای برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام استدلال کرد دانمارک در مواجهه با روند فزاینده فشارهای دیپلماتیک ایالات متحده علیه خود نیازمند یک شفافیت سیاسی است.

 او در یک سخنرانی عنوان کرد: «کشور ما با یک وضعیت جدی در عرصه سیاست خارجی روبرو است. رای‌دهندگان باید تعیین کنند که دانمارک چطور راهش را از داخل این وضعیت باز کند.»

دولت سوسیال دموکرات با گرایش چپ میانه‌رو در دانمارک در هفته‌های اخیر بعد از اتخاذ موضع قاطع در برابر زورگویی‌های ترامپ بر سر تصاحب جزیره گرینلند و تاکیدش بر اینکه «این جزیره فروشی نیست» و «حاکمیت دانمارک بر این جزیره غیرقابل مذاکره است» شاهد خیزش چشمگیری در محبوبیتش در نظرسنجی‌ها بوده است.

مناقشه کپنهاگ با واشنگتن روند گفتمان سیاسی داخلی دانمارک را به مسیر های جدیدی وارد کرده و باعث شده مسائلی همچون امنیت قطب شمال و حاکمیت ملی در رده ‌های نخست اولویت برای رای دهندگان دانمارکی قرار بگیرند.

فردریکسن که از اواسط ۲۰۱۹ دانمارک را رهبری کرده در طی یک سال گذشته زمان زیادی را صرف مدیریت مناقشه با ترامپ و تهدیداتش این رئیس جمهور آمریکا برای تصاحب گرینلند کرده است. ماه گذشته میلادی این تنش‌ها بعد از آنکه ترامپ تهدید به اعمال تعرفه‌های تجاری جدید بر دانمارک و کشورهای اروپایی ایجاد کننده مانع بر سر تصاحب گرینلند کرد، به اوج جدیدی رسیدند.

رئیس جمهور آمریکا مدعی شده واشنگتن به جهت تقویت امنیت ملی و برخورد با آنچه او افزایش فعالیت‌های رقبای اصلی، چین و روسیه، در حوزه قطب شمال خوانده نیازمند در کنترل گرفتن گرینلند است. این منطقه به دلیل تداوم آب شدن یخ‌های قطبی و باز شدن مسیرهای کشتی‌رانی جدید در نتیجه این پدیده و سهل تر شدن دسترسی به منابع طبیعی قطبی اهمیت ۲ چندانی پیدا کرده است.

به نوشته گاردین، مفسران دانمارکی از افزایش چشمگیر محبوبیت فردریکسن در نظرسنجی‌ها تحت عنوان «جهش گرینلند» توصیف کرده‌اند.

تصمیم فردریکسن برای فراخوان دادن برای یک انتخابات زودهنگام ظاهرا با هدف سرمایه‌گذاری او به روی این جهش محبوبیت و تبدیل کردن آن به یک ماموریت سیاسی جدید برای خود انجام شده است. انتخابات سراسری دانمارک تا قبل از این تصمیم قرار بود اواخر سال جاری میلادی برگزار شود اما نخست وزیر دانمارک می‌گوید محیط امنیتی کنونی ضروری ساخته که او مجددا به سراغ کسب حمایت رای‌دهندگان برود.

به گزارش «یورو نیوز»، دولت فردریکسن بر همکاری با متحدان دانمارک و مخالفت قاطع خود با هر گونه مذاکرات بر سر حاکمیت گرینلند تاکید کرده است. رهبران اروپایی عمدتا در حمایت از مواضع دانمارک سیگنال فرستاده‌ و تاکید کرده‌اند که برای برنامه‌ریزی‌های ناتو و اتحادیه اروپا تداوم ثبات در حوزه قطب شمال ضرورت دارد.

احزاب مخالف دولت دانمارک از زمانبندی انتخابات زودهنگام انتقاد و تاکید کرده‌اند که فردریکسن به دنبال امتیازگیری سیاسی به نفع خود با بهره‌برداری از شرایط تشدید ملی‌گرایی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha