• شنبه / ۱۶ اسفند ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404121609166

تشکیل ۳۳۷ پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی در استان مرکزی

تشکیل ۳۳۷ پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی در استان مرکزی

ایسنا/مرکزی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان مرکزی گفت: در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۴، یگان حفاظت منابع طبیعی استان مرکزی با تشکیل ۳۳۷ پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی، خارج کردن بیش از ۴۶ هزار رأس دام غیرمجاز و مقابله با آتش‌سوزی‌ها و قاچاق چوب، نقش کلیدی در حفظ منابع طبیعی و اجرای قانون ایفا کرده است.

سرهنگ عابدین ملکی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یگان حفاظت منابع طبیعی، مسئولیت نظارت، گشت و مراقبت، اقدامات پیشگیرانه و اطلاع‌رسانی در خصوص عرصه‌ها و اعیان منابع طبیعی را برعهده دارد. این یگان همچنین جلوگیری از تردد و چرای دام‌های غیرمجاز، اجرای دستور مراجع قضایی و همکاری با دستگاه‌های انتظامی، قضایی و نظامی برای حفظ اراضی ملی را دنبال می‌کند.

وی افزود: در ۱۱ ماهه سال جاری، ۳۳۷ پرونده در زمینه تخریب و تصرف غیرمجاز اراضی ملی با مساحت ۲۳۹۸ هزار هکتار و ۳۸۴ مترمربع تشکیل شد و بیشترین تعداد پرونده‌ها مربوط به شهرستان‌های اراک با ۵۴ فقره و ساوه با ۸۴ فقره بوده است.

فرمانده یگان حفاظت استان مرکزی درباره مدیریت دام‌های غیرمجاز گفت: ۱۴۴ پرونده قضایی برای دامدارانی که دام‌های خود را در مناطق حفاظت‌شده و مراتع رها کرده بودند تشکیل شد و ۴۶۵۱۰ رأس دام غیرمجاز از اراضی ملی جمع‌آوری و تحویل مراجع قضایی شد تا از تخریب زیستگاه‌ها و کاهش گونه‌های حیات‌وحش جلوگیری شود.

وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه یگان‌ها افزود: گشت‌زنی‌ها و بازرسی‌ها در سطح استان صورت گرفته و در ۱۱۱ پرونده، اجرای احکام قضایی منجر به بازگرداندن ۱۹۵ هزار هکتار و ۸۳۷ مترمربع از اراضی تصرف‌شده به دولت شد. همچنین کمیسیون‌های قضایی برای ۳۱ پرونده با بیشترین احکام اجرایی تشکیل شده است.

ملکی‌فر در زمینه مبارزه با قاچاق چوب توضیح داد: چهار پرونده شامل حدود ۸۰۰ تن چوب غیرمجاز شناسایی و چهار نفر دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.

وی همچنین به موضوع آتش‌سوزی‌ها اشاره کرد و گفت: ۳۲ فقره حریق در استان رخ داده که ۲۴۳ هکتار از اراضی منابع طبیعی را تحت تأثیر قرار داده است. بیشترین موارد مربوط به شازند با ۱۴ فقره، اراک ۸ فقره و خمین ۸ فقره بوده است. ۹۵ درصد آتش‌سوزی‌ها ناشی از سهل‌انگاری انسانی است و نقش اهالی روستاها، شوراها، بخشداران و دهیاران در پیشگیری بسیار حیاتی است.

سرهنگ ملکی‌فر خاطرنشان کرد: سامانه‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ برای ارتباط مستقیم مردم با یگان حفاظت راه‌اندازی شده است و در طول ۱۱ ماهه، ۴۵۵ تماس ثبت شد که ۲۱۶ مورد از آن‌ها معتبر تشخیص داده شد و اقدامات لازم توسط مأمورین یگان انجام شد.

وی تأکید کرد: حفظ اراضی ملی و مراتع، پیشگیری از تخریب و تصرف غیرمجاز و مقابله با تهدیدات زیست‌محیطی از اولویت‌های اصلی یگان حفاظت استان مرکزی است و این اقدامات با همکاری مردم و مراجع قضایی و انتظامی ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام