• یکشنبه / ۱۷ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۷:۱۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد مطلب: 1404121710278

یک‌ هیئت علمی دانشگاه: با هر اعتقاد و گرایشی،‌ برای حفظ وطن و هویت ملی از ایران دفاع کنیم

یک‌ هیئت علمی دانشگاه: با هر اعتقاد و گرایشی،‌ برای حفظ وطن و هویت ملی از ایران دفاع کنیم

ایسنا/اصفهان یک عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: جدا از همه گرایشات و اعتقاداتی که در میان گروه‌ها و جریانات سیاسی و فکری جامعه وجود دارد، وطن و هویت ملی مهم‌ترین دارایی برای مردم یک کشور به حساب می‌آید.

بشیر اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا به اتفاقات اخیر کشورمان و ضرورت حفظ وحدت ملی در برابر دشمن اشاره و اظهار کرد:‌ ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که ایده جهان‌وطنی و حذف مرزهای ملی شکست خورده و در واقع ناسیونالیسم در شدیدترین حالت خود دوباره در حال احیاست و احزاب راست‌گرای افراطی، به سرعت در نقاط مختلف جهان قدرت می‌گیرند. 

وی افزود: در این شرایط ارزش‌ها و سازوکارهایی مثل حقوق بین‌الملل، سازمان‌های بین‌المللی و اصول جهان‌شمول در میان کشورها به‌طور بی‌سابقه‌ای رنگ باخته و بی‌اثر شده و  اگر وطن به‌عنوان یگانه پناه ساکنان آن با مشکلی روبه‌رو شود، نه تنها محل زیست و زندگی شهروندان با خطر مواجه می‌شود، بلکه هویت ملی افراد در معرض تضعیف شدن قرار می‌گیرد. 

این استاد علوم سیاسی دانشگاه بیان کرد: ممکن است افراد بتوانند شهروندی و تبعیت دیگر کشورها را به‌دست آوردند، اما هویت ملی چیزی نیست که بشود آن را از طریق طی مراحل اداری به‌دست آورد، در این حال تضعیف وطن موجب خواهد شد تا هویت و ملیت تضعیف شود و دیگر ملیت‌ها هرگز مهاجران را هر چقدر هم به شکل و شمایل و لهجه و لباس آن‌ها در بیایند، به‌عنوان هم‌وطن نخواهند پذیرفت. 

اسماعیلی با بیان اینکه در این دنیای جنگل‌گونه و بی‌ترحم، امید بستن به دیگر کشورها سرابی خطرناک بوده و نتیجه‌ای جز خسران و پشیمانی در بر نخواهد داشت، تصریح کرد: باید میهن  را در هر شرایطی حفظ کرده و از تضعیف هویت ملی جلوگیری کرد، چون این‌ها تنها سرمایه و دارایی یک ملت  به حساب می‌آیند.

بهره‌گیری از تجربیات گذشته کشورمان در شرایط خاص

وی به تجربیات مربوط به شکست‌های ایرانیان در ادوار مختلف تاریخ معاصر اشاره و اظهار کرد: این بررسی‌ها نشان می‌دهد که بدنه جامعه و نخبگان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در بزنگاه‌های حساس، سستی و ضعف نشان داده‌اند و از روی ناآگاهی یا اغراض شخصی و گروهی، تصمیمات نادرستی اخذ کرده‌اند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد شهرضا ادامه داد:‌ از تجزیه سرزمینی ایران در دوره قاجار گرفته تا شکست نهضت مشروطه، اشغال ایران در شهریور ۱۳۲۰، شکست مبارزات ملی شدن نفت و... همگی در زمره خاطرات تلخی است که ناشی از شکست در عبور از یک بزنگاه تاریخی بوده و تا دهه‌ها بعد کشور را دچار آفات و آسیب‌های ناشی از آن کرده است.

اسماعیلی تصریح کرد: امروز ایران در یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین بزنگاه‌های تاریخی خود ایستاده و  در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز که نه فقط در تاریخ معاصر، بلکه در حیات کهن چند هزارساله ایران در حکم گردنه‌ای صعب و تعیین کننده است.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین عنصر در گذر از گردنه‌های تاریخی مردم هستند؛ انسجام و وحدت ملی در کنار عقلانیت جمعی می‌تواند کشور را از این مرحله سخت و حساس به سلامت عبور دهد. مردم در شرایط سخت پشتیبان همدیگر هستند. 

این استاد علوم سیاسی دانشگاه با بیان اینکه  بدون نیروی زمینی تسخیر یک کشور امکان‌پذیر نیست، افزود: از آن‌جایی که آمریکا و رژیم اسراییل توان وارد کردن نیروی زمینی به ایران را ندارند، به دنبال آن هستند که از مردم ایران در شهرها و همچنین برخی عناصر مرتبط با قومیت‌ها به‌عنوان نیروی زمینی خود استفاده کنند که مدل آن در لیبی و سوریه صورت گرفت و موجب فروپاشی این کشورها شد.

به اعتقاد اسماعیلی، جبهه داخلی در ایران بسیار مهم و هم‌طراز با جبهه جنگ در خارج است  و این جبهه هم‌اکنون در اختیار مردم قرار داشته و مهم‌ترین راه حفظ آن در شرایط کنونی حفظ وحدت و همبستگی ملی در کنار درک شرایط فعلی، شناخت دشمن و یک عزم واحد برای عبور دادن کشور از این وضعیت پیچیده است. 

وی با تاکید بر اینکه ما به‌عنوان مردم ایران، فقط همدیگر را داریم، تصریح کرد: هیچ دولت، ملت یا نهاد و سازمان بین‌المللی در دنیا نیست که دلسوز حقیقی مردم ایران باشد. 

به باور این استاد دانشگاه آزاد اسلامی، در این شرایط، به خاطر فرزندان و نسل‌های آینده، به خاطر آن‌هایی که در راه حفظ ایران مملکت جان دادند، برای زنان و مردان صبور و نستوه ایرانی و در یک کلام برای وطن و هویت ایرانی باید شجاعانه و درست عمل کرد.

اسماعیلی گفت: روزهای مهمی در پیش هستند و به امید خداوند متعال و با شجاعت نیروی‌های مسلح و درایت ملت ایران، این گردنه نیز به سلامت پشت سر گذاشته خواهد شد.

انتهای پیام