• یکشنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد مطلب: 1404122412598

مذاکرات صلح اوکراین در «منطقه خطر»

مذاکرات صلح اوکراین در «منطقه خطر»

مقامات اعلام کردند روند صلح به‌ رهبری آمریکا در اوکراین به دلیل جنگ ایران و منحرف شدن افکار و توجه ترامپ به مذاکرات در حال از بین رفتن است.

به گزارش ایسنا، درگیری در خاورمیانه توجه واشنگتن را از توافق صلح اوکراین منحرف کرده است. هم‌زمان، به گفته چهار دیپلمات اتحادیه اروپا که در مذاکرات با اوکراین نقش دارند، این جنگ از طریق افزایش قیمت نفت، تعلیق تحریم‌های آمریکا و تحلیل سریع مهمات مورد نیاز کی‌یف، با مشکلات جدی روبرو شده و کاملا در جهت منافع روسیه پیش می‌رود.

فایننشال تایمز به نقل از یک مقام ارشد اروپایی نوشت: مذاکرات بین مقامات اوکراینی و روسی با میانجی‌گری آمریکا در منطقه خطر قرار دارد.

در همین راستا «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین، افزود: مکثی در مذاکرات ایجاد شده است. آمریکایی‌ها اولویت‌های دیگری دارند و این قابل درک است.
آخرین دور مذاکرات سه‌جانبه صلح در ۱۷-۱۸ فوریه در ژنو برگزار شد. دور دیگری که قرار بود ۵ مارس در ابوظبی برگزار شود، به دلیل حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران به تعویق افتاد و تاریخ و مکان جدیدی برای آن اعلام نشده است.

یکی از دیپلمات‌های اتحادیه اروپا در این زمینه گفت: خاورمیانه توجه سیاسی را به شدت از اوکراین منحرف کرده است. برای ما و برای اوکراین، این یک فاجعه محسوب می‌شود.

این دیپلمات‌ها گفتند به کشورهای اتحادیه اروپا اعلام شده است که محموله‌های تسلیحاتی آمریکا، به ویژه سامانه‌های پدافند هوایی، به دلیل اولویت واشنگتن در خاورمیانه به تاخیر خواهد افتاد که پیامدهای زیادی برای کی‌یف دارد.

«کایا کالاس» مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به فایننشال تایمز گفت: این قطعا یک مشکل است، چون شما برای دارایی‌های مشابه، هم در خاورمیانه و هم در اوکراین، رقابت دارید. واضح است که توجه آمریکا در حال حاضر بر خاورمیانه متمرکز است.

آمریکا روز پنجشنبه تحریم‌ها بر روسیه را کاهش داد و فشار خود بر هند برای خرید نفت روسیه را متوقف کرد که باعث شد تعداد قابل توجهی نفتکش راهی اقیانوس هند شوند.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین، گفت که این اقدام واشنگتن قطعا به صلح کمک نمی‌کند.

رهبران اتحادیه اروپا تردید دارند که مذاکرات صلح بدون فشار بیشتر بر مسکو موفقیت‌آمیز باشد.

رهبران اتحادیه اروپا تلاش کرده‌اند از زمان آغاز حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، اوکراین را در کانون توجه نگه دارند و در همین راستا امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه، روز جمعه میزبان زلنسکی در پاریس بود.

«فردریش مرتس» صدراعظم آلمان نیز سه روز پس از آغاز حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، از کاخ سفید دیدار کرد. مرتس با نقشه‌ها و نمودارهایی آمد تا برای افزایش فشار بر مسکو ترامپ را متقاعد کند اما به گفته افراد مطلع از این بحث، ترامپ تمایلی به بحث مفصل نداشت و  همچنان معتقد است که روسیه قوی و اوکراین ضعیف است. همچنین هیچ نشانه‌ای از تمایل آمریکا برای افزایش فشار بر پوتین دیده نشد.

دو دیپلمات اتحادیه اروپا گفتند در هفته گذشته، مقامات آمریکایی به همتایان اروپایی خود اعلام کردند که تحریم‌های بیشتری علیه صنعت نفت روسیه اعمال نخواهد شد.

تحت رهبری ترامپ، آمریکا به دنبال ایفای نقش به‌عنوان یک میانجی بی‌طرف در مذاکرات بوده است. به گفته افراد مطلع از مذاکرات، مقامات آمریکایی مشتاق بودند تا به پایان جنگ کمک کنند اما نسبت به شرایطی که جنگ تحت آن پایان می‌یافت، عمدتا بی‌تفاوت بودند.

یک مقام کاخ سفید گفت که ترامپ همچنان امیدوار است که مذاکرات به پایان جنگ منجر شود. یکی از افراد درگیر در مذاکرات پشت‌پرده گفت: فکر نمی‌کنم روس‌ها بخواهند به این زودی‌ها دوباره مذاکره کنند. چون چیزی برای گفتگو وجود ندارد.

روسیه تاکنون در برابر درخواست‌های کشورهای اروپایی برای ایفای نقش بیشتر در مذاکرات مقاومت کرده است. آخرین بار ماه گذشته بود که «امانوئل بون» مشاور امنیت ملی فرانسه و «برتراند بوشوالتر» برای گفتگو با «یوری اوشاکوف»، مقام ارشد سیاست خارجی پوتین به مسکو سفر کردند.

مقامات فرانسوی عنوان کردند که مسکو باید بپذیرد متحدان اروپایی کی‌یف نیز سر میز مذاکره حضور داشته باشند.

یک دیپلمات ارشد اروپایی گفت: پاسخ روسیه از سوی اوشاکوف اساسا این بود: متاسفیم، نه، ما قبول نداریم، بروید گم شوید.

پسکوف به فایننشال تایمز گفت: اروپایی‌ها نمی‌خواهند به روند صلح کمک کنند. وقتی نماینده فرانسه آمد، هیچ پیام مثبتی نیاورد. متاسفانه، اروپایی‌ها تمام تلاش خود را صرف متقاعد کردن اوکراینی‌ها به ادامه جنگ می‌کنند. ما می دانیم که اروپایی‌ها  اشتباه می‌کنند.

پسکوف گفت: روسیه مطمئن بود که در جنگ پیروز می‌شود. تحولات جبهه برای ما مثبت است. ما در حال پیشروی و نزدیک‌تر شدن به اهداف خود هستیم اما همانطور که رئیس‌جمهور پوتین گفت ما برای حل‌وفصل دیپلماتیک نیز آماده هستیم.

انتهای پیام