• دوشنبه / ۳ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد مطلب: 1405010300914

نایین آماده میزبانی از مسافران نوروزی

نایین آماده میزبانی از مسافران نوروزی

ایسنا/اصفهان فرماندار ویژه شهرستان نایین گفت: تمام ظرفیت‌های شهرستان نایین برای میزبانی و پذیرایی از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی به کار گرفته شده است.

محسن میرزابیکی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ بیش از ۱۰۰ هزار و ۵۸۴ نفر در این شهرستان اسکان و و بیش از ۲۴۴ هزار و ۸۰۳ نفر از آثار تاریخی، طبیعی و دیگر جاذبه‌های گردشگری نائین بازدید کردند.

وی افزود: شهرستان نایین یکی از غنی‌ترین شهرستان‌های استان اصفهان از لحاظ غنای آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری است، حدود ۱۲۰۰ اثر تاریخی متنوع در این شهرستان شناسایی شده است که هر اثر تاریخی در کشور، یک نمونه آن در نایین وجود دارد.

فرماندار ویژه نایین بیان کرد: قلعه‌ها، مساجد، حسینیه‌ها، یخچال‌ها، کاروانسراها، آب انبارها، چاپارخانه، بازار، حصار شهر، میدانچه‌ها، آسیاب‌ها از جمله آثار تاریخی در کشور است که یک نمونه آن در نایین وجود دارد.

میرزابیکی افزود: آثار تاریخی شهرستان نائین از نظر تعدد و تنوع حرف برای گفتن دارد که بعضی از این آثار تاریخی، جایگاه ویژه‌ای به شهرستان می‌دهد که می‌توان به بافت تاریخی نایین، محمدیه، بافران، نیستانک، انارک و چوپانان اشاره کرد که الگوی معماری و شهرسازی ایران نیز محسوب می‌شود.

وی با اشاره به آب و هوای این منطقه نیمه‌کویری گفت: این شهرستان از نظر جاذبه‌های طبیعی به‌صورت چهار فصل است و از غرب شهرستان که چشم‌انداز کوهستانی دارد تا شرق شهرستان که جاذبه کویری و دارای کویر ریگ جن است و این جاذبه‌های طبیعی را می‌توان مشاهده کرد.

فرماندار ویژه شهرستان نایین اظهار کرد: کویر ریگ جن یکی از اسرارآمیزترین و شگفت‌انگیزترین کویرها و ریگ‌های جهان، بخش انارک به‌عنوان کلکسیونی از معادن ایران و دارای جاذبه‌های گردشگری معدنی، روستای چوپانان منظم‌ترین روستای خشتی جهان و صنایع دستی فاخر نایینی که شهرت جهانی نیز دارد، بخشی از جاذبه‌های گردشگری، تاریخی و دیدنی نایین است که چشم هر بیننده‌ای را به خود مجذوب می‌کند.

میرزابیکی ادامه داد: حدود ۱۰۵ اثر تاریخی نایین در فهرست آثار ملی ملموس و ناملموس به ثبت رسیده است. کاروانسرای نیستانک که در ایام تعطیلات پذیرای حجم بسیاری از گردشگران است، تنها اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی از نایین محسوب می‌شود و مسجد جامع نایین نیز در شرف ثبت در فهرست آثار جهانی است.

وی با اشاره به ظرفیت اسکان این شهرستان خاطرنشان کرد: ظرفیت اسکان در شهرستان نایین مطابق آمار در واحدهای گردشگری و اقامتی رسمی میراث فرهنگی، ستاد مرکزی اسکان آموزش‌وپرورش و مدارس و مهمانسراهای ادارات بیش از ۱۲ هزار نفر است.

فرماندار ویژه شهرستان نایین ادامه داد: با توجه به ظرفیت بالای آموزش و پرورش و تعداد مدارس شهرستان، هر ساله در جلسات ستاد خدمات سفر شهرستان‌ها مسئولیت ستاد اسکان نوروزی به مدیریت آموزش و پرورش واگذار می‌شود.

میرزابیکی افزود: آموزش‌وپرورش با تجهیز ۱۵۰ کلاس در ۱۵ مدرسه در سطح شهرستان نایین و ایجاد ظرفیت اسکان هزار و ۲۰۰ نفر در شرایط عادی به استقبال مسافران می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: به منظور میزبانی و اسکان مسافران نوروزی در شهرستان نایین، چند ظرفیت آموزش‌وپرورش، هتل‌ها و بوم‌گردی‌ها و در شرایط ازدحام مسافر و شرایط بحرانی ظرفیت سالن‌های ورزشی و مساجد مشخص شده‌اند که در این مواقع می‌توانیم از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شویم و اسکان‌های موقت در پارک‌های غدیر، مهارت و لاله مقرر شده است.

فرماندار شهرستان نایین اضافه کرد: این ستاد در شرایط بحران می‌تواند تا ۲۰۰ مدرسه، نمازخانه، سالن‌های مدارس و سالن‌های ورزشی را برای اسکان مسافران نوروزی در شهرستان نایین مهیا کند.

انتهای پیام