• دوشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۵ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد مطلب: 1405011708230

مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد:

لایروبی بندهای تغذیه مصنوعی استان یزد در شرایط جنگی ادامه دارد

لایروبی بندهای تغذیه مصنوعی استان یزد در شرایط جنگی ادامه دارد

ایسنا/یزد مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد از تداوم لایروبی و مرمت بندهای تغذیه مصنوعی استان با وجود شرایط جنگی و تجاوز دشمن خبر داد و تأکید کرد که این سازه‌ها به‌عنوان سپر ایمنی در برابر سیلاب‌ها نقشی حیاتی دارند.

جواد محجوبی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت این بندها در اقلیم خشک یزد، اظهار کرد: شرایط خشکسالی حاکم بر استان و محدودیت رودخانه‌های فصلی، استفاده از بندهای تأخیری و سازه‌های تغذیه مصنوعی را به یک راهکار علمی و مکمل سدهای مخزنی تبدیل کرده است؛ راهکاری که در مهار سیلاب، حفاظت از زیرساخت‌ها و تقویت منابع آب زیرزمینی استان اهمیت ویژه‌ای دارد.

به گفته وی، استان یزد به‌دلیل قرار گرفتن در کمربند خشک کشور، رودخانه‌های فصلی محدودی دارد و همین مسئله نقش بندهای تأخیری و سازه‌های تغذیه مصنوعی را در مدیریت سیلاب و بهره‌برداری اصولی از منابع آبی، بیش از پیش برجسته می‌کند.

محجوبی با اشاره به بهره‌برداری از بند کنترل سیلاب رودخانه کوه‌کاسه در سال گذشته، توضیح داد: این بند با توانایی آرام‌سازی بیش از ۵۰۰ هزار مترمکعب سیلاب، نقش مهمی در ایمن‌سازی شهرها، روستاها و زیرساخت‌های حیاتی پایین‌دست، از جمله محورهای مواصلاتی و صنایع بزرگ یزد ایفا می‌کند.

وی در ادامه بند صادق‌آباد را نیز نمونه‌ای موفق از مدیریت علمی سیلاب در استان دانست و افزود: این بند در طول سال‌های متوالی توانسته سیلاب‌های حوزه رودخانه نصرآباد را به‌طور مؤثر مهار کرده و از شهر تفت در برابر خسارات احتمالی محافظت کند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد با اشاره به کارکردهای چندگانه بندهای تأخیری، گفت: این بندها علاوه بر کاهش سرعت و شدت سیلاب، با فراهم کردن شرایط مطلوب برای ته‌نشینی رسوبات و رهاسازی تدریجی آب با کیفیت بهتر، نقش تعیین‌کننده‌ای در تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی دارند و می‌توانند بخشی از رویکرد استانی و ملی در سازگاری با تغییر اقلیم باشند.

وی با بیان اینکه عملیات اجرا، مرمت و لایروبی بندهای تغذیه مصنوعی استان با وجود شرایط بحرانی و جنگی همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: اخیراً مرحله سوم عملیات لایروبی و مرمت بند تغذیه مصنوعی دره‌گاهان تفت به پایان رسیده است.

محجوبی درباره این طرح تصریح کرد: عملیات لایروبی، مرمت و بهسازی بند تغذیه مصنوعی دره‌گاهان با حجم ۵۲ هزار مترمکعب و اعتباری بیش از ۱۷۰ میلیارد ریال در بازه شش‌ماهه انجام شده است.

این مسئول در پایان هدف اصلی مرمت، نگهداری و لایروبی این سازه‌ها را افزایش حجم مخزن جهت کنترل سیلاب، تقویت نفوذ آب و تغذیه سفره‌های زیرزمینی عنوان کرد.

انتهای پیام