• چهارشنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۹:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد مطلب: 1405011910278

برنامه‌های قرآنی آستان قدس رضوی در ایام چهلم رهبر شهید انقلاب

برنامه‌های قرآنی آستان قدس رضوی در ایام چهلم رهبر شهید انقلاب

ایسنا/خراسان رضوی رئیس مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی، برنامه‌های قرآنی آستان قدس رضوی در ایام چهلم رهبر شهید انقلاب را تشریح کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مسعود میریان، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برنامه‌های مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی در ایام چهلم، هم ناظر به عمق یافتن انس با قرآن در میان مردم است و هم معطوف به تجدید بیعت با خط ولایت و رهبری. تلاش کرده‌ایم در همه سطوح، از کودک و نوجوان تا خادمیاران و نخبگان قرآنی، فضای حرکت قرآنی برگرفته از مکتب رهبر شهید را زنده نگه داریم.

وی با اشاره به یک اقدام نمادین و عمیقاً فرهنگی گفت: همزمان با ایام چهلم، طرح ملی اهدای قرآن کریم به مساجد هتک‌حرمت‌شده آغاز می‌شود. در این طرح، بسته‌های قرآنی شامل مصحف شریف و اقلام فرهنگی قرآنی به این مساجد اهدا می‌شود تا مرهمی بر زخم هتک‌حرمت‌ها باشد و پیامی روشن نیز به دنیا مخابره شود که پاسخ امت اسلام به آتش‌زدن‌ها و جسارت‌ها، تمسک بیشتر به قرآن و آبادتر شدن مساجد است.

رئیس مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی با اشاره به یک حرکت سراسری قرآنی افزود: پویش ملی «به نام پیروزی» را با محور قرائت سوره مبارکه فتح به نیت پیروزی جبهه ایران اسلامی طراحی کرده‌ایم. در این پویش، مردم ایران، خادمیاران، فعالان قرآنی و زائران حرم مطهر، سوره فتح را می‌خوانند و ثواب آن را به روح مطهر رهبر شهید و برای نصرت جبهه حق در نبرد تمدنی امروز، اهدا می‌کنند. محتوای تدبر کوتاه بر آیات این سوره نیز از طریق رسانه‌های آستان قدس رضوی منتشر خواهد شد.

میریان ادامه داد: در برنامه‌ریزی‌های قرآنی و فرهنگی آستان قدس رضوی برای ایام چهلم، نگاه ویژه‌ای به نسل جدید داشته‌ایم. معتقدیم اگر مکتب رهبر شهید در دل و ذهن کودکان و نوجوانان بنشیند، راه قرآن، مقاومت و عدالت در آینده تضمین می‌شود. بر همین اساس، ویژه‌برنامه‌ای با عنوان «حماسه کودکانه» را با همکاری شبکه مهدالرضا (ع) تدارک دیده‌ایم.

وی با بیان اینکه این برنامه در حرم مطهر رضوی و مراکز و مساجد وابسته در کل کشور برگزار می‌شود، افزود: در این برنامه، کودک و نوجوان تماشاگر صرف نیست، بلکه محور اصلی برنامه است. همه بخش‌ها طوری طراحی شده که کودکان خودشان وارد میدان شوند؛ از تلاوت‌های ساده و حفظ آیات کوتاه گرفته تا سرودهای قرآنی، نمایش، قصه‌گویی و کارهای خلاقانه. تلاش ما این است که حماسه اهالی قرآن و ملت ایران در این روزها، به زبان کودکانه برای نسل جدید معنا شود. در بخش قرآنی، آیات کوتاه و روانی انتخاب کرده‌ایم که به موضوعاتی مثل صبر، ایستادگی، نصرت الهی، محبت به پیامبر و اهل‌بیت (ع) و خیرخواهی برای مردم اشاره دارد. مربیان، این آیات را خیلی ساده برای بچه‌ها ترجمه می‌کنند.

رئیس مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی با اشاره به معرفی محبت‌آمیز شخصیت رهبر شهید در این ویژه‌برنامه گفت: در این برنامه، رهبر شهید را برای بچه‌ها با تعابیری مانند «دوست‌دار قرآن و کودکان» معرفی می‌کنیم و در قالب قصه و نمایش، صحنه‌هایی از زندگی ایشان بازگو می‌شود. هدف این است که بچه‌ها ایشان را نه فقط به‌عنوان یک رهبر بزرگ سیاسی، بلکه به‌عنوان یک پدر مهربان و همراهِ نسل کودک و نوجوان بشناسند.

میریان بیان کرد: در بخش سرود و فعالیت‌های جمعی، سرودهای قرآنی و حماسیِ ویژه ایام چهلم آماده شده که محتوای آن‌ها بر محور محبت به قرآن، عشق به امام رضا (ع)، علاقه به ایران و یاد رهبر شهید است. بچه‌ها این سرودها را دسته‌جمعی در حرم و فضاهای وابسته اجرا می‌کنند تا حماسه ملت در چهلم رهبر انقلاب، با لطافت کودکانه و فضای قرآنی درهم بیامیزد.  

وی با اشاره به حضور گسترده مهدهای تحت پوشش آستان قدس گفت: در سطح ملی، پویش ختم قرآن کریم و ختم صلوات توسط مربیان، کودکان و خانواده بزرگ مهدالرضا (ع) راه‌اندازی شده است. نیت مشترک این پویش، اهدای ثواب ختم‌ها به شادی روح سیدالشهداء ایران، امام خامنه‌ای (قدس سره) است. این حرکت، جلوه‌ای زیبا از پیوند دل‌های کوچک کودکان با رهبر شهید و با قرآن کریم به شمار می‌آید.

رئیس مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی ادامه داد: پویش ملی «زیارت به نیابت از رهبر شهید (قدس سره) و شهدای جنگ تحمیلی سوم»، از دیگر برنامه‌های ماست. در این پویش، زائران حرم مطهر رضا(ع)، مجاوران، خادمیاران و عموم مردم، زیارت امام رضا (ع) را به نیابت از رهبر شهید و شهیدان این نبرد بزرگ تقدیم می‌کنند. در قالب این برنامه، قرائت صلوات خاصه و توسل به امام رضا(ع) به‌صورت ویژه اجرا خواهد شد و پوشش زنده آن از طریق شبکه سه سیما و نیز بسترهای اجتماعی آستان قدس رضوی صورت می‌گیرد تا هم‌صدایی ملی در توسل و دعا شکل بگیرد.
 
نمایشگاه «روایتِ یک نگاه»؛ تجلی عشق مردم به ایران و جبهه مقاومت اسلامی 

میریان، به حضور پررنگ شبکه مهدالرضا (ع) در نمایشگاه «روایتِ یک نگاه؛ ایرانِ پیشرو» اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه به همت و ابتکار مؤسسه آفرینش‌های هنری و با همکاری سایر مؤسسات علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی برپا شده وحضور فعال شبکه مهدالرضا (ع) و کودکان آن، نشانه‌ای روشن از توجه آستان به تربیت نسل قرآنیِ انقلابی است.

وی اظهار کرد: برنامه قرآنی «وصال» ویژه خادمیاران قرآنی استان فارس برگزار می‌شود. در این برنامه، محافل انس با قرآن، نشست‌های هم‌اندیشی، حلقه‌های تدبر و برنامه‌های آموزشی برای ارتقای توانمندی خادمیاران اجرا خواهد شد و محور همه این‌ها، الگوگیری از سیره قرآنی رهبر شهید و تجدید میثاق با خدمت قرآنی در مسیر ولایت است.  

انتهای پیام