• دوشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد مطلب: 1405013116627

استاندار تهران اعلام کرد:

آسیب‌دیدن بیش از ۱۲۴۰ واحد تجاری و تولیدی استان تهران در جنگ رمضان

آسیب‌دیدن بیش از ۱۲۴۰ واحد تجاری و تولیدی استان تهران در جنگ رمضان

استاندار تهران با انتقاد از مواضع کشورها نسبت به جنایات جنگی دشمن آمریکایی صهیونیستی به ایران، گفت: برخی از کشورها نسبت به جنایات دشمن سکوت کردند و جنایات جنگی آن‌ها را ندیدند. امیدواریم شاهد مواضع روشنی در بخش حقوق بین المللی باشیم.

به گزارش ایسنا، محمدصادق معتمدیان استاندار تهران امروز در جریان بازدید سفیران، کارگزاران سیاسی خارجی از مناطق مختلف آسیب دیده شهر تهران در جنگ رمضان از جمله بیمارستان گاندی، اظهار کرد: متأسفانه شماری از مردم بی گناه و غیر نظامی ما به شهادت رسیدند و مراکز مذهبی، آموزشی و درمانی ما آسیب دیدند. بیمارستان گاندی یکی از مراکز درمانی در کشور است که مورد حمله دشمنان قرار گرفته است. همچنین در استان تهران بیش از ۵۷ مرکز تاریخی خسارت دیده است.

وی ادامه داد: بیش از ۸۰۰ واحد تجاری، ۴۴۰ واحد تولیدی و صنعتی، ده‌ها واحد آموزشی و ده‌ها واحد درمانی مورد حمله دشمن قرار گرفتند. بعضی از کشورها از طریق هلال احمر کمک‌هایی را به کشورمان ارائه دادند؛ اما مهم‌تر از کمک، مواضع آن‌هاست؛ برخی از کشورها نسبت به جنایات دشمن سکوت کردند و جنایات جنگی آن‌ها را ندیدند. امیدواریم شاهد مواضع روشنی در بخش حقوق بین المللی باشیم.

معتمدیان اضافه کرد: ستاد بازسازی و نوسازی توسط معاون اول رییس جمهور تشکیل شده و بر این اساس بازسازی در شهرهای بالای یک میلیون نفر به عهده شهرداری‌ها و مابقی به عهده بنیاد مسکن است. ارزیابی خسارات صورت گرفته و اقدامات به مرور صورت می‌گیرد.

در ادامه مسئولان و سفرا از یک مجتمع مسکونی در خیابان رسالت بازدید کردند که در این بازدید سیدمحمد موسوی شهردار منطقه ۴ وضعیت آسیب‌های منطقه را تشریح کرد و در این خصوص گفت: ۸۳۹۰ واحد در منطقه آسیب دیدند که از این تعداد ۲۰۸۳ نفر در هتل اسکان پیدا کردند؛ اکثر نقاط آسیب دیده مسکونی بودند. از ۸۳۹۰ واحد حدود ۴ هزار نفر به خانه‌هایشان بازگشتند.

همچنین معتمدیان در این بازدید تصریح کرد: این محله مسکونی، بیش از ۱۳۰۰ واحد آن آسیب دیده است. تعدادی از مردم بی‌گناه به شهادت رسیدند، تعداد زیادی از کودکان و مردم مصدوم و مجروح شدند و برخی نیز قطع عضو شدند. اینها بخشی از جنایت‌های رژیم صهیونیستی-آمریکایی در جنگ ۴۰ روزه است.

وی افزود: سکوتی که امروز از ناحیه کشورهای غربی می‌بینیم، علیرغم همه معاهدات و پروتکل‌های بین‌المللی که اقدام علیه مراکز غیرنظامی را جنایت جنگی محسوب می‌کند، بسیار تأسف‌بار است. امیدواریم بعد از این بازدیدهای میدانی، این سکوت معنادار شکسته شود.

استاندار تهران با اشاره به ابعاد تخریب‌ها تصریح کرد: ۴ مجتمع مسکونی ۲۰ واحدی و پلاک ۱۲ به عنوان سند جنایت دشمن صهیونیستی شناسایی شده است. ۱۹ واحد مسکونی ساکنان آنها همگی به شهادت رسیده‌اند و بیش از ۵۰۰ واحد مسکونی مردم عادی نیز آسیب دیده است.

سومین مقصد سفرا، کارداران و خبرنگاران بین المللی از ساختمان‌های  در جنگ رمضان کاخ گلستان بود که در این بازدید معتمدیان اظهار کرد: در جنگ ۴۰ روزه دشمن صهیونیستی و آمریکایی، خسارت‌های زیادی به اماکن تاریخی تهران وارد شد. ۱۷ اثر که درجه یک ثبت ملی بودند و همچنین کاخ گلستان که اثر جهانی ثبت‌شده در یونسکو است، آسیب دیده‌اند. این کاخ برای مردم ما و حتی برای جهانیان ارزش تاریخی بسیار زیادی دارد و توریست‌های خارجی در آن حضور پیدا می‌کنند.

وی افزود: متأسفانه علیرغم همه ادعاهایی که آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی دارند، در این جنگ اخیر نشان دادند که به هیچ قاعده و قانونی پایبند نیستند. قوانین متعددی از سال ۱۹۵۴ و ۱۹۹۸ وجود دارد که حملات به زیرساخت‌های فرهنگی، مذهبی، آموزشی و تاریخی را جنایت جنگی محسوب می‌کند. این قوانین توسط خود غربی‌ها مصوب شده، اما آنها به آن پایبند نیستند.

استاندار تهران با اشاره به اهداف برگزاری این تور بازدید تصریح کرد: ما امروز از ۵۴ نمایندگی سفارتخانه و مجامع بین‌المللی مستقر در تهران دعوت کردیم تا از بیمارستان گاندی، محله رسالت (با بیش از ۱۳۰۰ واحد آسیب‌دیده) و کاخ گلستان بازدید کنند. امیدواریم سکوت کشورهای غربی شکسته شود و واقعیت‌های میدانی تهران به جهانیان مخابره شود.

در پایان بازدید سفرا، کارداران و خبرنگاران بین المللی از ساختمان‌های آسیب دیده در جنگ رمضان، استاندار تهران با همراهی سفرا و خبرنگاران بین المللی به کنیسه رفیع نیا واقع در منطقه ۶ که مورد اصابت دشمن قرار گرفته بود، رفتند.

انتهای پیام