• پنجشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد مطلب: 1405020301484

بحران هزینه‌های زندگی، دانشگاه کمبریج را به اعتصاب کشاند

بحران هزینه‌های زندگی، دانشگاه کمبریج را به اعتصاب کشاند

بیش از ۵۰۰ نفر از کارکنان دانشگاه کمبریج در اعتراض به وضعیت دستمزدها و افزایش شدید هزینه‌های زندگی، در روزهای آینده دست به اعتصاب خواهند زد. این اقدام اعتراضی با هدایت اتحادیه Unite سازمان‌دهی شده و یکی از گسترده‌ترین اعتراض‌های کارکنان این دانشگاه در سال‌های اخیر به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، اعضای این اتحادیه خواستار افزایش حقوق و اجرای طرحی با عنوان «افزونه کمبریج» هستند؛ مزایایی که مشابه آن پیش‌تر در دانشگاه آکسفورد اجرا شده است. هدف از این طرح، جبران هزینه‌های بالای زندگی در شهر کمبریج و حمایت از کارکنانی است که به‌ویژه در رده‌های درآمدی پایین‌تر قرار دارند. علاوه بر این، کارکنان خواهان بازنگری کامل در ساختار حقوق و مزایا نیز هستند.

در اعتراض به این هزینه ها، اعتصابی طی روزهای ۲۱ و ۲۲ آوریل برگزار شد و همچنین ۳۰ آوریل و اول مه نیز برگزار خواهد شد و بخش‌های مختلفی از جمله کتابخانه، موزه، خدمات دانشجویی، امور مالی، مدیریت املاک و فناوری اطلاعات را در بر می‌گیرد. پیش‌بینی می‌شود این اقدام باعث اختلال در برخی خدمات دانشگاهی شود.

دانشگاه کمبریج برای سال تحصیلی ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۶ افزایش حقوقی معادل ۱.۴ درصد پیشنهاد داده، اما اتحادیه این میزان را ناکافی دانسته و آن را در عمل «کاهش دستمزد واقعی» توصیف کرده است. شارون گراهام، دبیرکل اتحادیه یونایت، تاکید کرده که این دانشگاه با توجه به منابع مالی قابل توجه خود، توانایی پرداخت دستمزد عادلانه‌تر و اجرای مزایای محلی را دارد.

در مقابل، مسئولان دانشگاه اعلام کرده‌اند که اقداماتی برای کاهش فشارهای اقتصادی کارکنان انجام داده‌اند؛ از جمله پرداخت موقت ۲.۵ درصدی برای کارکنان با حقوق پایین‌تر، افزایش حداقل حقوق دستیاران پژوهشی و بهبود مرخصی‌های خانوادگی با حقوق. با این حال، اتحادیه معتقد است این اقدامات کافی نیست و تضمینی برای تداوم آنها وجود ندارد.

بر اساس آمارهای مالی، دارایی خالص دانشگاه کمبریج تا ژوئیه ۲۰۲۵ به بیش از ۸.۲۶ میلیارد پوند رسیده و صندوق سرمایه‌گذاری آن نیز میلیاردها پوند دارایی را مدیریت می‌کند. کریس هاردویک، نماینده منطقه‌ای اتحادیه، این موضوع را نشانه‌ای از توان مالی بالای دانشگاه دانسته و تاکید کرده که ادامه این اختلاف می‌تواند به تشدید اعتراض‌ها منجر شود، مگر آنکه مدیریت دانشگاه رویکرد خود را تغییر دهد. 

انتهای پیام