پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۱۵:۳۷
بسته حمایتی ویژه برای صنایع آسیب‌دیده استان مرکزی تدوین می‌شود

معاون علمی رئیس‌جمهور:

بسته حمایتی ویژه برای صنایع آسیب‌دیده استان مرکزی تدوین می‌شود

مرکزی (ایسنا) - معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از تدوین بسته حمایتی ویژه برای بازسازی صنایع آسیب‌دیده استان مرکزی خبر داد و گفت: اراک به‌عنوان پایتخت صنعتی کشور باید نقش پیشران در بازآفرینی صنعت ملی ایفا کند.

حسین افشین ۱۷ اردیبهشت در گفت‌وگو با خبرنگاران در حاشیه سفر به استان مرکزی، با اشاره به جایگاه صنعتی این استان اظهار کرد: اراک به‌عنوان پایتخت صنعتی کشور و مرکز اصلی صنعت ماشین‌سازی، نقش مهمی در بازسازی و نوسازی صنایع کشور دارد.

وی با بیان اینکه بخشی از صنایع استان در جریان حوادث اخیر آسیب دیده‌اند، افزود: بر اساس مصوبه دولت و با محوریت وزارت صمت، اطلاعات واحدهای آسیب‌دیده در حال جمع‌آوری است و در هفته‌های آینده تصمیمات سریع برای بازسازی و بازگشت این واحدها به چرخه تولید اتخاذ خواهد شد.

افشین ادامه داد: برخی شرکت‌ها آسیب‌های جزئی‌تری دیده‌اند و می‌توانند با حمایت‌های هدفمند به سرعت فعالیت خود را از سر بگیرند. با همکاری وزارت صمت، استانداری و معاونت علمی، بسته حمایتی ویژه‌ای برای استان مرکزی تدوین خواهد شد.

وی با تأکید بر نقش راهبردی استان مرکزی در صنعت کشور گفت: این استان باید به‌عنوان چرخ‌دنده اصلی صنعت ایران عمل کند و در فرآیند بازسازی صنایع ملی نقش پیشران داشته باشد. تحقق این هدف نیازمند تقویت زیرساخت‌ها و استفاده هم‌زمان از فناوری‌های نوین است تا بازگشت صنایع با سرعت و بهره‌وری بیشتری انجام شود.

معاون علمی رئیس‌جمهور همچنین بر لزوم توجه به فناوری در بازسازی صنایع آسیب‌دیده تأکید کرد و گفت: ارتقای نگاه دانشی و فناورانه در صنایع موجب افزایش بهره‌وری و سرعت بازگشت آن‌ها به چرخه تولید خواهد شد.

افشین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان کشور اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۱ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند، اما سیاست معاونت علمی در دولت چهاردهم تمرکز بر رشد کیفی است نه صرفاً افزایش کمی.

وی افزود: سال گذشته حدود ۱۰۰۰ شرکت به جمع دانش‌بنیان‌ها اضافه و همزمان حدود ۱۰۰۰ شرکت نیز به دلیل قدیمی شدن فناوری از این فهرست خارج شدند. شرکت‌های دانش‌بنیان باید همواره به‌روز باشند و فناوری در این حوزه ماهیت سریع‌التغییر دارد.

افشین با اشاره به اهداف برنامه‌ای کشور گفت: طبق قانون برنامه هفتم، هدف‌گذاری ۳۰ هزار شرکت دانش‌بنیان مطرح شده، اما معاونت علمی با رویکرد کیفی‌سازی، اصلاحاتی را به مجلس ارائه کرده است که بر اساس آن، ورودی و خروجی شرکت‌ها باید همزمان مدیریت شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۴ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور ثبت شده‌اند و حدود ۳ هزار شرکت به دلیل عدم انطباق با معیارهای روز از چرخه خارج شده‌اند، هرچند این شرکت‌ها در زمان خود واجد شرایط بوده‌اند.

معاون علمی رئیس‌جمهور در تشریح سیاست‌های فناوری دولت گفت: در اکوسیستم استارت‌آپی، رویکرد دولت کاملاً آزاد و حمایتی است و هدف، ایجاد زیرساخت و عدم دخالت مستقیم در شکل‌گیری ایده‌هاست، اما در سطح کلان و در حوزه‌های اثرگذار بر اقتصاد ملی، دولت ن