• یکشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد مطلب: 1405022011330

عطر امید در دشت‌ها؛ شکوفایی گل محمدی در دل مزارع

عطر امید در دشت‌ها؛ شکوفایی گل محمدی در دل مزارع

ایسنا/چهارمحال و بختیاری همزمان با طلوع فصل شکفتن گل‌های محمدی، مزارع رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفته‌اند؛ جایی که عطر دل‌انگیز این گل اصیل ایرانی، نویدبخش رونق تولید، توسعه کشاورزی و جان گرفتن دوباره روستاهاست. گل محمدی امروز دیگر فقط یک محصول خوش‌عطر نیست، بلکه نمادی از پیوند طبیعت، تلاش کشاورزان و امید به آینده‌ای روشن در دل خاک به شمار می‌رود.

طلوع آفتاب که آرام‌آرام بر دامنه‌ کوه‌ها و دشت‌های سرسبز می‌نشیند، نسیمی خنک عطر دل‌انگیز گل‌های محمدی را در کوچه‌باغ‌های روستا می‌پراکند؛ عطری آشنا که گویی خاطره‌ سال‌های دور، قصه‌ مادربزرگ‌ها و اصالت دیرینه‌ این سرزمین را زنده می‌کند. در میان ردیف‌های منظم بوته‌هایی که با شبنم صبحگاهی جان گرفته‌اند، زندگی جریان دارد؛ زندگی‌ای که با دستان پرمهر کشاورزان، با امید به فردایی روشن و با تکیه بر برکت خاک، شکل تازه‌ای به خود گرفته است.

گل محمدی، این گل نجیب و خوش‌عطر ایرانی، تنها یک محصول کشاورزی نیست؛ نمادی از فرهنگ، هویت و پیوند عمیق انسان با طبیعت است. گلی که قرن‌ها در شعر و ادبیات فارسی، در آیین‌ها و سنت‌ها و حتی در خاطرات مردم این سرزمین حضور داشته و امروز، بار دیگر در دل مزارع، جان گرفته تا روایتگر فصلی تازه از تولید، اشتغال و آبادانی باشد. هر غنچه‌ای که در نخستین روزهای بهار شکوفا می‌شود، حاصل ماه‌ها صبوری، مراقبت و عشق کشاورزانی است که دل به خاک سپرده‌اند تا از دل زمین، عطر امید را برداشت کنند.

این روزها کشت گل محمدی در بسیاری از مناطق کشور، به‌ویژه در روستاها و نواحی مستعد، رنگ و بویی تازه به اقتصاد کشاورزی بخشیده است. محصولی کم‌آب‌بر، سازگار با اقلیم و در عین حال ارزشمند که توانسته نگاه بسیاری از کشاورزان را به سوی خود جلب کند. گل محمدی فقط برای گلاب‌گیری نیست؛ از اسانس و عرقیات گرفته تا صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی، همگی نشان می‌دهد این گل ظریف، ظرفیتی بزرگ برای خلق ارزش افزوده و رونق اقتصادی دارد.

در فصل برداشت، وقتی سپیده هنوز کاملاً سر نزده، زنان و مردان روستا راهی مزارع می‌شوند؛ سبدهایی در دست و امیدی در دل. صدای خنده‌ها، گفت‌وگوها و جنب‌وجوش برداشت گل، در میان عطر ناب شکوفه‌ها می‌پیچد و تصویری کم‌نظیر از همدلی و تلاش را خلق می‌کند. گویی طبیعت و انسان دست در دست هم داده‌اند تا زیبایی را به محصولی ماندگار تبدیل کنند.

امروز مزارع گل محمدی، تنها عرصه‌ای برای تولید یک گل خوش‌عطر نیستند؛ این مزارع به نمادی از احیای ظرفیت‌های بومی، توسعه روستاها، ایجاد اشتغال و بازگشت امید به دل کشاورزان تبدیل شده‌اند. جایی که هر بوته، روایتگر تلاشی خاموش اما ماندگار است و هر گلبرگ، نویدبخش آینده‌ای روشن‌تر برای مردمانی که زندگی‌شان با خاک، عطر و آفتاب گره خورده است.

پیش بینی برداشت حدود ۱٠٠٠ تن گل محمدی از مزارع چهارمحال و بختیاری 

یزدان احمد زاده، مجری گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص سطح زیرکشت گل محمدی در استان اظهار کرد: بر اساس آمار موجود، سطح زیر کشت گل محمدی در استان چهارمحال و بختیاری ۳۶۰ هکتار است. 

مجری گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی  چهارمحال و بختیاری در ادامه بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود از سطح زیر کشت موجود، حدود ۱٠٠٠ تن گل محمدی از مزارع استان برداشت شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعدادی کارگاه عرق‌گیری و گلاب‌گیری در استان فعال هستند، یادآور شد: در بحث اسانس‌گیری از گل محمدی نیز دو نوع روش وجود دارد، برای یک نوع قابلیت انجام در خود استان وجود دارد، اما برای نوع دوم، محصول باید به استان‌های دیگر ارسال شود.

احمدزاده با اشاره به اهمیت وجود صنایع تبدیلی در چهارمحال و بختیاری، خاطرنشان کرد: اگر فرآوری پیشرفته گل محمدی در استان توسعه یافته بود، قطعاً تأثیر زیادی بر افزایش کشت و کار این محصول داشت، اما اکنون تنها به همین تعداد کارگاه کوچک بسنده شده است.

انتهای پیام