• دوشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد مطلب: 1405022112064

معاون شهردار شیراز مطرح کرد

تلاش برای تبدیل فارس به قطب تولید اتوبوس و ناوگان برقی کشور

تلاش برای تبدیل فارس به قطب تولید اتوبوس و ناوگان برقی کشور

ایسنا/فارس معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز با هدف نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های صنعتی استان فارس، برنامه‌ای راهبردی برای تولید و بازسازی اتوبوس‌های درون‌شهری و توسعه ناوگان برقی دنبال می‌کند؛ مسیری که به گفته معاون شهردار شیراز می‌تواند فارس را به یکی از قطب‌های اصلی تأمین و نوسازی ناوگان اتوبوس‌رانی شهری در کشور تبدیل کند.

کمبود اتوبوس در بسیاری از کلانشهرهای کشور و محدودیت‌های وارداتی در سال‌های اخیر، توجه مدیریت شهری را بیش از گذشته به ظرفیت‌های تولید داخلی معطوف کرده است. در همین راستا، معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز با تمرکز بر توان صنعتی استان فارس، تلاش دارد با ایجاد هم‌افزایی میان صنایع مرتبط و فعالان حوزه خودرو، زمینه شکل‌گیری یک زنجیره تولید و بازسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی را فراهم کند؛ اقدامی که علاوه بر پاسخ به نیاز ناوگان شهری، می‌تواند به توسعه صنعتی منطقه نیز منجر شود.

در این چارچوب، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز امروز دوشنبه ۲۱ اردیبهشت در نشست این معاونت با اشاره به شرایط موجود ناوگان شهری کشور اظهار کرد: در سال‌های اخیر بسیاری از شهرهای بزرگ با کمبود اتوبوس و مینی‌بوس روبه‌رو شده‌اند و در چنین شرایطی تکیه بر توان تولید داخلی و استفاده از ظرفیت صنایع کشور، منطقی‌ترین و پایدارترین راهکار به شمار می‌رود.

محمد فرخ‌زاده با بیان اینکه بررسی ظرفیت‌های صنعتی استان فارس نشان‌دهنده توان بالای این منطقه در حوزه تولید تجهیزات حمل‌ونقل است، افزود: در این مسیر زمینه همکاری میان شرکت‌ها و واحدهای صنعتی فعال در حوزه خودرو فراهم شده و تعدادی از مجموعه‌ها نیز وارد فرآیند تولید و نوسازی اتوبوس‌های شهری شده‌اند.

به گفته معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز، هدف از این برنامه شکل‌گیری یک شبکه همکاری میان صنایع مختلف استان است تا مجموعه‌ای هماهنگ از ظرفیت‌های صنعتی بتواند در مقیاسی گسترده پاسخگوی نیاز ناوگان حمل‌ونقل شهری کشور باشد.

فرخ‌زاده همچنین به مزیت‌های صنعتی استان فارس اشاره کرد و گفت: وجود زیرساخت‌های صنعتی مناسب، شهرک‌های صنعتی فعال، نیروی انسانی متخصص و صنایع پشتیبان مانند تولید فولاد و لاستیک، شرایطی فراهم کرده که امکان تولید اتوبوس‌های شهری با استانداردهای کامل ملی و بین‌المللی در این استان فراهم شود.

وی در ادامه توسعه ناوگان پاک را از دیگر محورهای این برنامه دانست و تأکید کرد: حرکت به سمت تولید اتوبوس‌های برقی از اولویت‌های جدی مدیریت شهری شیراز است، زیرا این ناوگان نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا و حفاظت از محیط زیست شهری دارد.

انتهای پیام