• شنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد مطلب: 1405022614851

عضو شورای شهر: ایجاد شهرک ضایعاتی در همدان ضروری است

عضو شورای شهر: ایجاد شهرک ضایعاتی در همدان ضروری است

ایسنا/همدان رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان بر ضرورت ایجاد شهرک ضایعاتی در این شهر تاکید کرد و گفت: جمع‌آوری ضایعات با وجود جنبه‌های اقتصادی، در محلات کم‌برخوردار به معضلی بهداشتی تبدیل شده است.

‌علی‌اکبر نظری شنبه، ۲۶ اردیبهشت در کمیسیون خدمات شهری، زیست‌محیطی و بهداشت شورای شهر همدان، با اشاره به معضلات ناشی از دپوی ضایعات در مغازه‌های سطح شهر، بر لزوم ساماندهی فوری این وضعیت تأکید کرد.

وی با بیان اینکه این معضل، موجب بروز بیماری‌هایی می‌شود که شهروندان را به ستوه آورده و نیازمند چاره‌اندیشی جدی از سوی شهرداری است، افزود: شهرداری باید با کمک سرمایه‌گذاران، مکان‌یابی مناسب برای مغازه‌های ضایعاتی انجام داده و ایجاد «شهرک ضایعاتی» را در دستور کار قرار دهد.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان، ایجاد شهرک ضایعاتی را یکی از وظایف ذاتی شهرداری دانست و تصریح کرد: این شهرک می‌تواند منبع درآمدی پایدار برای شهرداری ایجاد کرده و دست‌کم برای یک هزار نفر اشتغال‌زایی به دنبال داشته باشد. 

نظری، با انتقاد از نبود جدیت در مدیریت فعلی شهرداری در احداث شهرک ضایعاتی، تأکید کرد: این اقدام، از کارهای اساسی و ماندگار شهرداری است.

وی به آلودگی آب‌های زیرزمینی ناشی از انباشت ضایعات اشاره کرد و خواستار عزم جدی مدیریت شهری برای حل این بحران شد و خطاب به شهرداری، بر ضرورت هماهنگی با بخشداری و دهیاری‌های روستاهای اطراف شهر همدان تأکید کرد و گفت: متأسفانه بهترین زمین‌های روستاهای پیرامون به‌دلیل رهاسازی ضایعات و نخاله‌ها تخریب شده است.

وی در ادامه همچنین به حضور دام در محدوده شهرها و چرای زودهنگام دام‌ها از نیمه اردیبهشت‌ماه در مراتع اشاره کرد و گفت: حضور زودهنگام دام ها در مراتع، برخلاف قانون و موجب آسیب به پوشش گیاهی و فقر مراتع است.

رئیس شورای شهرستان همدان با یادآوری اینکه در سال‌های گذشته، دشتبان‌ها مانع چرای زودهنگام می‌شدند، افزود: اکنون چنین نظارتی دیده نمی‌شود و دستگاه‌های مربوطه جدیتی در این زمینه ندارند.

نظری در پایان با اشاره به آخرین وضعیت میدان بار میوه و تره‌بار همدان، خواستار پیگیری سریع این پروژه شد و گفت: کسبه میدان بار آمادگی همکاری و سرمایه‌گذاری با شهرداری را دارند؛ نباید از این فرصت غاقل شد.

  شهرک ضایعات، خلأ جدی مدیریت شهری و مطالبه مردمی است

علی رضایی، نایب‌رییس شورای اسلامی شهر همدان هم در این جلسه، ایجاد شهرک ضایعاتی را یک ضرورت فراموش‌شده و خلأ جدی در مدیریت شهری دانست و اظهار کرد: این مهم، مطالبه قطعی مردم و برای حفظ سلامت شهروندان نیازمند دقت و تلاش مضاعف است.

وی تاکید کرد: شهرک ضایعات باید به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی مورد توجه شهرداری قرار گیرد.

رضایی با تشریح چرخه آلودگی ناشی از زباله از مبدأ تولید تا خروج از شهر، اظهار کرد: متأسفانه در آموزش جداسازی زباله از مبدأ، هنوز موفق عمل نکرده‌ایم. هرچند اقداماتی انجام شده، اما آگاهی‌بخشی با کمبود توفیق روبه‌روست و باید منابع بیشتری به آن اختصاص یابد.

وی ایجاد مشوق‌های مؤثر را برای نهادینه‌سازی فرهنگ تفکیک زباله ضروری خواند و گفت: مشوق‌ها باید انگیزه‌ساز باشند، اما همچنان در مراحل ابتدایی این طرح با نقایصی مواجه‌ایم و لازم است ابتدا تمرکز بهتری بر آموزش شهروندی داشته باشیم.

نایب‌رئیس شورای شهر همدان، ظرفیت‌سازی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه را نکته کلیدی دانست و افزود: از طریق بهره‌گیری از بخش خصوصی می‌توان به توفیقات قابل توجهی دست یافت و این موضوع باید در اولویت قرار گیرد.

رضایی با اشاره به حجم بالای پرونده‌های کمیسیون ماده ۲۰ مرتبط با مشکلات ضایعاتی، گفت: متأسفانه در حال حاضر، حساسیت و جدیت لازم برای احداث شهرک ضایعاتی در مجموعه شهرداری احساس نمی‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: باید به تمامی بخش‌های زنجیره جمع‌آوری ضایعات و زباله توجه شود؛ نتیجه نهایی این فرآیند، جز ایجاد شهرک ضایعاتی نیست.

انتهای پیام