• شنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد مطلب: 1405022615043

معاون‌ اداره کل ورزش و جوانان استان عنوان کرد

کاهش سهم دریافت وام ازدواج در زنجان

کاهش سهم دریافت وام ازدواج در زنجان

ایسنا/زنجان معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان با اشاره به روند پرداخت تسهیلات ازدواج در استان، گفت: در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۴ حدود ۸۲۶۱ فقره وام ازدواج پرداخت شده، اما همچنان ۶۹۹۴ نفر در صف انتظار قرار دارند و در مجموع تنها ۵۴ درصد متقاضیان موفق به دریافت این تسهیلات شده‌اند.

علی ذوالقدر امروز شنبه ۲۶ اردیبهشت‌ در نشست خبری به مناسبت هفته ملی ازدواج و هفته ملی جمعیت با اشاره به روند فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد جوانان در استان، اظهار کرد: طی سال‌های اخیر تلاش شده است زمینه توسعه سمن‌های جوانان در استان فراهم شود و در همین راستا روند صدور مجوز برای این تشکل‌ها افزایش یافته است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۰ سمن در حوزه جوانان در استان ایجاد شده بود که این تعداد در سال ۱۴۰۴ به ۱۶ سمن افزایش یافته و تنها در دو ماه ابتدایی امسال نیز پنج سمن جدید تشکیل شده است. پیش‌بینی می‌شود در صورت ادامه این روند، تا پایان سال حدود ۳۰ سازمان مردم‌نهاد جوانان در استان فعالیت داشته باشند.

معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان با اشاره به اهمیت این تشکل‌ها در پیگیری مطالبات اجتماعی جوانان، تصریح کرد: سمن‌ها به عنوان نمایندگان بدنه جوان جامعه نقش مهمی در مطالبه‌گری، اجرای برنامه‌های اجتماعی و مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دارند.

ذوالقدر، همچنین به موضوع اخذ شناسه برای سمن‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات مهم در سال گذشته ساماندهی وضعیت شناسه سمن‌ها بود که در این زمینه رشد حدود ۲۰۰ درصدی نسبت به سال‌های گذشته ثبت شد و سمن‌های جدید با شناسه رسمی فعالیت خود را آغاز کردند؛ موضوعی که امکان تخصیص اعتبارات و حمایت‌های قانونی را نیز فراهم می‌کند.

وی در ادامه به موضوع شبکه‌های تخصصی سمن‌ها اشاره کرد و گفت: بر اساس هدف‌گذاری وزارت ورزش و جوانان، تشکیل ۱۵ شبکه تخصصی سمن‌ها در دستور کار قرار دارد. در سال‌های گذشته چهار شبکه فعال بود که این تعداد در سال جاری به هشت شبکه رسیده و با افزایش تعداد سمن‌ها پیش‌بینی می‌شود این هدف تا پایان سال محقق شود.

معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان در ادامه با اشاره به وضعیت تسهیلات ازدواج در استان، گفت: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۰ هزار و ۹۰۰ فقره وام ازدواج در استان پرداخت شد و حدود ۲۷۹۳ نفر در صف انتظار قرار داشتند که نشان می‌دهد حدود ۸۰ درصد متقاضیان موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۳ تعداد وام‌های پرداختی به ۹۷۸۲ فقره رسید، اما در مقابل تعداد افراد در صف انتظار به ۶۵۷۰ نفر افزایش یافت و در این سال حدود ۵۹.۸۹ درصد متقاضیان موفق به دریافت وام شدند.

ذوالقدر با اشاره به آمار ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۴ نیز گفت: در این مدت ۸۲۶۱ فقره وام ازدواج در استان پرداخت شده و ۶۹۹۴ نفر همچنان در صف انتظار قرار دارند. بر اساس این آمار حدود ۵۴ درصد متقاضیان موفق به دریافت وام شده‌اند و ۴۶ درصد هنوز تسهیلات ازدواج دریافت نکرده‌اند.

ذوالقدر با اشاره به رویکرد اثربخشی در برنامه‌های حوزه جوانان، گفت: در سال‌های گذشته برنامه‌های متعددی در حوزه ازدواج و جوانان اجرا شده اما در بسیاری از موارد شاخص‌های دقیق برای سنجش میزان اثربخشی آن‌ها مشخص نبوده است. به همین دلیل در برنامه‌ریزی‌های جدید تلاش شده طرح‌ها به‌گونه‌ای اجرا شوند که بیشترین کارایی و اثرگذاری را برای جوانان داشته باشند.

وی با اشاره به یکی از برنامه‌های جدید در این حوزه افزود: با همکاری خیرین و حمایت استانداری، برنامه‌ریزی شده است برای نخستین بار در استان زنجان «اتاق عقد رایگان» برای جوانان راه‌اندازی شود. هدف از اجرای این طرح کاهش بخشی از هزینه‌های اولیه ازدواج است تا زوج‌های جوان بتوانند مراسم عقد خود را در فضایی مناسب و آبرومندانه برگزار کنند.

معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان ادامه داد: در حال حاضر برخی هزینه‌های مرتبط با مراسم عقد برای جوانان بالا است و حتی برای برگزاری یک سفره عقد مبالغ قابل توجهی دریافت می‌شود. بر همین اساس تلاش شده با مشارکت خیرین و همکاری سمن «وصال شیرین» فضایی مناسب برای برگزاری عقد ساده و در عین حال شایسته برای جوانان فراهم شود.

ذوالقدر همچنین به برنامه‌های هفته ازدواج اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته برخی برنامه‌ها به صورت متمرکز و در مقیاس بزرگ برگزار می‌شد، اما امسال تلاش شده با کاهش هزینه‌های اضافی، برنامه‌ها به شکل گسترده‌تر و در سطح شهرها و شهرستان‌ها اجرا شود تا تعداد بیشتری از جوانان بتوانند از این برنامه‌ها بهره‌مند شوند.

وی از برگزاری برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی مختلف در این هفته خبر داد و افزود: برگزاری مراسم نمادین عقد، برنامه‌های فرهنگی در حوزه ازدواج و خانواده و همچنین نشست‌های تخصصی با همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله جهاد دانشگاهی و جهاد کشاورزی از جمله برنامه‌هایی است که در این ایام دنبال می‌شود.

معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان همچنین به اقدامات رسانه‌ای در حوزه ترویج فرهنگ ازدواج اشاره کرد و گفت: سال گذشته استان زنجان به عنوان استان معین در یک طرح ملی برای ثبت و معرفی آیین‌های سنتی ازدواج مشارکت داشت و در همین راستا مستندی از آیین‌های ازدواج در روستای ویر از توابع استان تهیه شده که قرار است به‌زودی از شبکه‌های سراسری صداوسیما پخش شود.

ذوالقدر با تاکید بر نقش دستگاه‌های مختلف در حل مسائل جوانان، اظهار کرد: بسیاری از مسائل حوزه جوانان از جمله ازدواج، اشتغال و مسکن نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها است و این موضوع در قالب ستاد ساماندهی امور جوانان به ریاست استاندار و فرمانداران در شهرستان‌ها پیگیری می‌شود.

وی افزود: انتظار می‌رود با برگزاری منظم جلسات این ستاد و همکاری دستگاه‌های اجرایی، اقدامات مؤثرتری در حوزه مسائل جوانان انجام شود.

انتهای پیام