• دوشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد مطلب: 1405022816477

فارن پالسی: میانجیگری ترامپ، حاکمیت لبنان را تضعیف می‌کند

فارن پالسی: میانجیگری ترامپ، حاکمیت لبنان را تضعیف می‌کند

نشریه فارن پالسی با اشاره به مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و لبنان با میانجیگری آمریکا نوشته «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور این کشور به جای میانجیگری با حسن‌نیت با پیشبرد توافقاتی جانبدارانه که تضمینی برای تکرار نشدن تجاوزگری آتی رژیم صهیونیستی ارائه نمی‌دهد، دولت لبنان را تضعیف و مقامات آن را تحقیر می‌کند.

به گزارش ایسنا، مذاکرات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با لبنان در حال نابودی این کشور است، چراکه ترامپ به جای اینکه با حسن نیت میانجیگری کند، با تلاش برای توافقاتی جانبدارانه از رژیم صهیونیستی دولت لبنان را تحقیر می‌کند.

نشریه فارن پالسی در گزارشی با این  مقدمه درباره مذاکرات رژیم صهیونیستی-لبنان به میانجیگری دولت ترامپ نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا در اتاق بیضی کاخ سفید در جمع خبرنگاران در حالی که معاونش «جی‌دی ونس»، «ندا حماده» سفیر لبنان در آمریکا و «یحیئیل لایتر» سفیر اسرائیل تازه دور دوم مذاکرات را پایان برده بودند و او تمدید سه‌هفته‌ای آتش‌بس را اعلام کرده بود، صحبت می‌کرد و سفیر لبنان را به تمجید از خود واداشت.

وقتی ترامپ از سفیر لبنان خواست صحبت کند، او با اشتیاق از او تشکر کرده و گفت: «می‌خواهم از ایالات متحده تحت رهبری شما برای تمام تلاش‌هایی که برای کمک و حمایت از لبنان کردند، تشکر کنم. فکر می‌کنم با کمک شما می‌توانیم عظمت را دوباره به لبنان بازگردانیم». ترامپ پاسخ داد: «متشکرم، آن عبارت را دوست دارم.» و سفیر با تکرار این شعار که برگرفته از شعار «عظمت را به آمریکا بازگردانیم» پایگاه حامیان ترامپ است، افزود: «عظمت را به لبنان بازگردانیم.»

سفیر لبنان یک روز پس از آن از ترامپ تعریف کرد که رژیم صهیونیستی با وجود آتش‌بس اعلام‌شده توسط آمریکا ده‌ها نفر را در لبنان به شهادت رسانده و زخمی کرده بود. شهدا شامل یک روزنامه‌نگار برجسته لبنانی بود که ارتش اشغالگر بارها او را هدف قرار داد و سپس از رسیدن امدادگران به او جلوگیری کرد. این رویداد در ۲۳ آوریل از دید بسیاری از مردم لبنان عمیقا شرم‌آور بود. اگرچه با شیوه مدیریت این مذاکرات از سوی دولت ترامپ سازگار بود که تاکنون بدون تضمین آتش‌بسی واقعی در لبنان مقامات آن را تحقیر کرده است.

فارن پالسی: میانجیگری ترامپ، حاکمیت لبنان را تضعیف می‌کند
آثار حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی به لبنان، ۱۹ آوریل ۲۰۲۶

آتش‌بسی که تضمینی برای تکرار نشدن کشتارهای رژیم اشغالگر نیست

در ادامه این مطلب با اشاره به موارد متعدد نقض آتش‌بس مذاکره‌شده با میانجیگری آمریکا از سوی رژیم صهیونیستی مطرح شد: دولت ترامپ پس از نخستین مذاکرات مستقیم میان رژیم صهیونیستی و لبنان در چند دهه اخیر سه هفته آتش‌بس را تمدید کرد. آتش‌بس اولیه با اعلام آتش‌بس در جنگ غیرقانونی آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران به مدت ۱۰ روز اعمال شده بود. رژیم صهیونیستی در واکنش به حملات حزب‌الله در حمایت از ایران در جنگ رمضان اقدام به حملات متجاوزانه علیه لبنان کرده بود که پس از آتش‌بس میان آمریکا و ایران تشدید شد. این حملات تاکنون بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ نفر را به شهادت رسانده و هزاران نفر را زخمی کرده و حدود یک‌پنجم جمعیت لبنان را آواره کرده است.

بیشتر حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مرکزی و شمالی لبنان و حملات حزب‌الله به داخل اراضی اشغالی متوقف شده اما در جنوب لبنان درگیری ادامه دارد. از آغاز آتش‌بس در ۱۶ آوریل بمباران رژیم صهیونیستی صدها نفر دیگر را به شهادت رسانده است. این رژیم همچنان بخشی از جنوب لبنان را به اشغال درآورده، ده‌ها روستا را تخریب کرده و از بازگشت ساکنان جلوگیری می‌کند. جوامع شیعه که پایگاه مردمی حزب‌الله هستند هدف خاص این رژیم قرار گرفته‌اند.

توافق آتش‌بس نوامبر ۲۰۲۴ در ظاهر عادلانه بود اما رژیم صهیونیستی با بهره‌برداری از حمایت ضمنی آمریکا و خویشتن‌داری حزب‌الله، روزانه حملات هوایی متجاوزانه را تکرار می‌کرد. حزب‌الله نیز به مدت ۱۵ ماه تلافی نکرد تا به دیپلماسی دولت لبنان فرصت دهد. رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان متعهد به ایجاد انحصار دولتی در تسلیحات شدند و طرح خلع سلاح لبنان و ممنوعیت فعالیت نظامی آن را مطرح کردند که با مخالفت شدید این گروه و حامیان آن مواجه شد. این در حالی است که رژیم صهیونیستی در مقابل هیچ امتیازی به رهبران لبنان نداد.

فارن پالسی: میانجیگری ترامپ، حاکمیت لبنان را تضعیف می‌کند
دیدار «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا و سفیر لبنان در آمریکا در کاخ سفید

تداوم مذاکرات صلح لبنان-رژیم صهیونیستی با میانجیگری ترامپ حاکمیت ملی آن را تضعیف می‌کند

فارن پالسی در بخش پایانی این گزارش با اشاره به این که «واشنگتن مذاکراتی را پیش می‌برد که تنها منجر به تحقیر و تضعیف رهبران لبنان خواهد شد»، نوشت:  شروط یک‌طرفه آتش‌بس که از سوی وزارت خارجه آمریکا در ۱۶ آوریل منتشر شده به‌وضوح یک‌طرفه است. این آتش‌بس «حرکتی از سر حسن‌نیت» از سوی اسرائیل توصیف شده و تمدید آن منوط به اثبات توانایی دولت لبنان در اعمال حاکمیت خود است. این متن تنها به حق دفاع مشروع اسرائیل اشاره دارد و عملا مجوز نامحدودی برای اقدام اسرائیل صادر می‌کند. هیچ اشاره‌ای نیز به خروج اسرائیل از جنوب لبنان نشده است.

هر روزی که مذاکرات با میانجیگری آمریکا بدون آتش‌بس واقعی ادامه یابد، رهبران لبنان را تضعیف می‌کند و موجب فرسایش حاکمیت ملی این کشور می‌شود. اگر مقامات لبنانی تحت فشار آمریکا بخواهند با حزب‌الله که  در حال مقاومت در برابر تجاوزگری رژیم صهیونیستی است، مقابله کنند، خطر برانگیختن ناآرامی‌های مردمی و خشونت داخلی در لبنان را به جان می‌خرند. فشار دولت ترامپ برای مذاکرات رژیم صهیونیستی و لبنان از تداوم جنگ جلوگیری نخواهد کرد. تنها نتیجه آن برآشفتن لبنانی‌هایی است که به اشتباه به آمریکا اعتماد می‌کنند.

انتهای پیام