• پنجشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد مطلب: 1405023118573

معاون میراث فرهنگی: آثار تاریخی آسیب دیده در جنگ رمضان را با اراده ملت می‌سازیم

معاون میراث فرهنگی: آثار تاریخی آسیب دیده در جنگ رمضان را با اراده ملت می‌سازیم

ایسنا/قم قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی، با اشاره به خسارت ۷ هزار میلیارد تومانی جنگ رمضان به آثار تاریخی کشور گفت: ۱۴۹ اثر شامل ۵۴ موزه و ۵ اثر جهانی در ۱۸ استان آسیب دیده است؛ اما با اراده ملت همه را مرمت می‌کنیم و می‌سازیم؛ ایران امروز یک قدرت جهانی است.  

علی دارابی در نشست هم‌اندیشی و تجلیل از فعالان حوزه میراث‌فرهنگی استان قم نگاه به حکمرانی و اداره کشور را نیازمند تحول اساسی دانست و جنگ اخیر را عامل دگرگونی بسیاری از مفاهیم خواند.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور با اشاره به شرایط جدید جهانی اظهار کرد: ما در عصری زندگی می‌کنیم که دچار بحران معناست؛ همه چیز به هم ریخته است. صلح از نظر رئیس‌جمهور مجنون آمریکا یعنی تصمیم‌گیری برای یک ملت. سازمان‌های بین‌المللی کارکرد خود را از دست داده‌اند. در چنین جهانی، دو قدرت اتمی دنیا که به هیچ کنوانسیون و پیمانی پایبند نیستند، به ما حمله کردند تا ما را تسلیم و تجزیه کنند.

دارابی با تأکید بر پیروزی ملت ایران در این نبرد نابرابر تصریح کرد: آن ها کجا ایستاده‌اند و ما کجا هستیم؟ ما که دنبال جنگ نبودیم، آن ها به ما جنگ و تحریم را تحمیل کردند؛ اما در سایه رستاخیز بزرگ ملت ایران، رهبری جوان و بصیر، دولت پای کار و نیروهای مسلح غیور، امروز همه می‌گویند؛ ایران یک قدرت جهانی است.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی سپس به برآورد خسارت‌های وارده به حوزه میراث فرهنگی پرداخت و گفت: ۱۴۹ اثر تاریخی ما در جنگ دچار آسیب شد، از جمله ۵۴ موزه و ۵ اثر جهانی در ۱۸ استان. برآورد اولیه خسارت بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان است که از بودجه کل وزارتخانه بیش تر است، اما با اراده و همت همه، خواهیم ساخت و مرمت می‌کنیم.

وی با اشاره به جنایت جنگی بودن حمله به آثار تاریخی طبق کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه تصریح کرد: دشمن به هیچ کنوانسیونی پایبند نیست و سازمان‌های جهانی هم بازدارندگی ندارند. پس باید خودمان با حفظ اتحاد، انسجام و وحدت بسازیم. ما باید سالانه ۱۰۰ هتل چهار و پنج ستاره در کشور بسازیم که یکی از آن ها در قم است.

دارابی در ادامه با تأکید بر جایگاه ویژه قم گفت: قم شایسته بهترین‌هاست؛ فرودگاه آن را باید زودتر افتتاح کرد. در حوزه صنایع دستی، از ۴۰۰ رشته موجود در دنیا، ۳۰۰ رشته در ایران وجود دارد. قم یکی از زادگاه‌های بزرگ و پرافتخار فرش ایران است. ما کشوری با ۷ هزار سال قدمت تاریخی هستیم.

به ‌گزارش ایسنا و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم در روز پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت‌، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در پایان سخنانش با اشاره به انتخاب هدفمند مدیرکل میراث فرهنگی قم برای ایجاد تحول در استان، بر ضرورت رونق گردشگری زیارت و سلامت تأکید کرد و از تغییر نگاه اوقاف به حوزه میراث فرهنگی تقدیر کرد.

انتهای پیام