۱۴۰۵-۰۳-۰۱ | ۱۵:۰۹
وزیر خارجه فرانسه: بازنگری آمریکا در تعاملش با ناتو این ائتلاف را اروپایی‌تر می‌کند

وزیر خارجه فرانسه: بازنگری آمریکا در تعاملش با ناتو این ائتلاف را اروپایی‌تر می‌کند

وزیر امور خارجه فرانسه در پی تشدید تنش‌ها میان آمریکا و ناتو گفت که بازنگری واشنگتن در تعامل با این ائتلاف موجب توسعه توانمندی‌های کشورهای اروپایی عضو، ایفای نقش بیشتر آن‌ها و به طور کلی اروپایی‌تر کردن ناتو می‌شود.

به گزارش ایسنا، «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه امروز در جریان نشست وزرای امور خارجه ناتو در سوئد با اشاره به بازنگری ایالات متحده درباره تعاملش با متحدان اروپایی در ناتو، این اقدام را فرصتی برای تقویت نقش اروپا در این ائتلاف توصیف کرد.

خبرگزاری آناتولی گزارش داد که بارو در جمع خبرنگاران گفته است: «بازنگری ایالات متحده درباره سطح مشارکت آن در قاره اروپا در چارچوب این ائتلاف پدیده جدیدی نیست و این موضوع را فرصتی برای تقویت نقش اروپا در درون ائتلاف، برای اروپایی‌تر کردن ناتو، برای توسعه توانمندی‌ها و چشم‌انداز خودمان در آن و برای قبول مسئولیتی بزرگتر می‌بیند.»

اظهارنظر بارو درباره بازنگری واشنگتن در تعامل با ناتو در پی این مطرح می‌شود که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پس از جنگ ایران از مخالفت برخی از کشورهای اروپایی ناتو برای اعزام نیرو جهت بازگشایی تنگه هرمز و اجازه ندادن آن‌ها به آمریکا برای استفاده از پایگاه‌های مشترک آن‌ها برای پشتیبانی حملات متجاوزانه علیه ایران برآشفت و تهدید کرد که خروج از ناتو را بررسی می‌کند.

ترامپ که پیش از جنگ ایران از کمبود هزینه‌های دفاعی دیگر کشورهای ناتو و نقش کمرنگ کشورهای اروپایی این ائتلاف در تامین امنیت قاره اروپا انتقاد کرده بود، پس از تحولات یادشده در جنگ علیه ایران همچنین تهدید به کاهش نظامیان آمریکایی در کشورهایی از جمله آلمان و ایتالیا و قطع روابط تجاری با اسپانیا کرد.

این امر کشورهای اروپایی را به بررسی طرحی موسوم به ناتوی اروپایی برای مواجهه با شرایطی واداشته است که آمریکا از ناتو خارج و چتر امنیتی آن از اروپا برداشته شود. اروپا با نگرانی از تحقق این چشم‌انداز در پی ایفای نقش رهبری بیشتر در ناتو است که دهه‌ها بر عهده آمریکا بوده. اگرچه چالش‌های پیش روی این کشورها به دلیل اتکای طولانی مدت به ساختارهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا غیرقابل چشم‌پوشی است.

«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا در نشست امروز ناتو گفت که ترامپ از موضع برخی متحدان ناتو درباره عملیات‌های آن در غرب آسیا «ناامید» شده است که به خوبی مستندسازی شده‌اند و باید به آن‌ها رسیدگی شود.

آناتولی در ادامه گزارش داد: بارو بر نیاز به سازوکارهای همبستگی که متحدان را به نزدیک‌ترین شرکا و همسایگانشان متعهد می‌کند، تاکید کرد.

بارو گفت: «از این منظر، درخواست برخی از چهره‌های سیاسی فرانسه برای خروج این کشور از ناتو به وضوح غیرمنطقی و کاملا غیرمسئولانه است.»

او با اشاره به تهدیدات فزاینده، به ویژه در نزدیکی کشورهای بالتیک به دلیل جنگ روسیه و اوکراین خاطرنشان کرد که کشورهای بالتیک چنین اقدامی را خیانت تلقی خواهند کرد.

وزیر امور خارجه فرانسه افزود: «این طور فاصله‌گرفتن از سازمانی که از سال ۱۹۴۹ ما را قادر ساخته است تا هر نوع تهدیدی را مهار و دفع کنیم، اشتباه خواهد بود.»

انتهای پیام

#

# جهان

آخرین اخبار جهان