۱۴۰۵-۰۳-۰۲ | ۱۷:۱۴
منبع: روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر
تقدیر از تماشاگران خاص تئاتر و انتشار یک آمار

تقدیر از تماشاگران خاص تئاتر و انتشار یک آمار

اعلام آمار تماشاگران و فروش سالن‌های دولتی تئاتر و برگزاری دومین رویداد «جمعه‌های تئاترشهر» به یاد شیرین یزدان‌بخش از تازه‌ترین خبرهای تئاتری است.

به گزارش ایسنا، دومین رویداد «جمعه‌های تئاترشهر» با برپایی یک نشست نقد و بررسی پیرامون عملکرد تماشاخانه‌های دولتی و خصوصی در مواجهه با مخاطبان، قدردانی از دو تماشاگر وفادار تئاتر و زنده‌یاد شیرین یزدان بازیگر سینما و از تماشاگران وفادار حوزه تئاتر در سال‌های اخیر عصر روز جمعه اول خرداد ماه به میزبانی تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در این ویژه‌برنامه طبق اعلام روابط عمومی تئاتر شهر که با حضور برخی از تماشاگران فعال عرصه تئاتر، بازیگران و کارگردانان حوزه تئاتر، مدیران تماشاخانه‌های خصوصی و دولتی، مدیران اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ ، مدیران و کارکنان واحدهای مختلف مجموعه تئاتر شهر برگزارشد، آسیب شناسی مسائل مرتبط با نحوه میزبانی تالارهای نمایشی و تماشاخانه های مختلف در حوزه های دولتی و بخش خصوصی و موارد مشابه به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
قدردانی از داود رحمتی تماشاگر«توان یاب» و برادر همراهش امیررحمتی با اهدای یک اثر ساخته شده از سوی فریدون نصیری نژاد هنرمند خوشنویس و مدیر واحد نقاشی مجموعه تئاتر شهر، قدردانی از سیدنادر هاشمی از دیگر تماشاگران این سالهای تئاتر ایران به عنوان «تماشاگران وفادار» عرصه تئاتر در حضور کورش سلیمانی رئیس مجموعه تئاتر شهر، داود نامور رئیس عمارت نوفل لوشاتو، مهرداد ضیایی بازیگر و کارگردان تئاتر بخش دیگری از دومین ویژه برنامه «جمعه های تئاترشهر» را تشکیل می داد.
در بخش سوم برنامه هم یاد و خاطره زنده یاد شیرین یزدان بخش بازیگر فقید سینما که طی سال های متمادی به عنوان یکی از وفادارترین تماشاگران حوزه تئاتر شهرت داشت، با پخش دو کلیپ و قرائت متنی به نویسندگی ندا آل طیب گرامی داشته شد.

تقدیر از تماشاگران خاص تئاتر و انتشار یک آمار


برای تئاتر «پرتماشاگر» تلاش می‌کنیم نه «پرفروش»
کورش سلیمانی بازیگر، کارگردان و رئیس مجموعه تئاتر شهر در دومین ویژه برنامه «جمعه‌های تئاترشهر» که به طرح مسائل مرتبط با تماشاگران آثار نمایشی اختصاص داشت، ضمن خوش آمدگویی و ابراز خوشحالی از استقبال حاضران از این برنامه نوپا توضیح داد: قبل از اینکه به تئاتر شهر بیایم، در تمام سال‌های تحصیل در دانشگاه و بعد که کارگردانی کردم، موضوع تماشاگر برایم مهم بوده و همچنان تا همیشه مهم است چون احساس می‌کنم هنری که بدون در نظر گرفتن مخاطب خلق می‌شود، یک هنر در خلأ هست، هنری ست که کامل نمی شود. متاسفانه هنوز بعضی‌ هستند که معتقد به اهمیت تماشاگر و تأثیرگذاری‌اش در خلق اثر نیستند.
وی افزود: بعد از اینکه به تئاتر شهر آمدم، از اولین برنامه هایی که به ذهنم رسید چون چندباری بعد از اجراهای تئاتر، مهمان جمع گروه «من یک تماشاگرم» بودم و از صحبت با دوستان بهره‌مند شده بودم این بود که این مسیر و برنامه را مقداری گسترش بدهیم. چون معتقدم همانطور که تئاتر ما نیاز به تئاتر با کیفیت دارد، از سوی دیگر نیاز به تماشاگر با کیفیت دارد تا بتواند در حد خود جهت دهی کرده و بر کیفیت تولید تئاتر اثرگذار باشد. کما اینکه گفتگوهایی که در کامنت‌های مخاطبان سامانه‌های فروش بلیت شکل می‌گیرند، دربرگیرنده مولفه‌هایی است که می‌تواند خیلی کمک‌کننده باشد.

رئیس مجموعه تئاتر شهر اضافه کرد: چنین رویکردی به معنای کاهش دادن سطح هنر به سطح سلیقهٔ مخاطب نیست چون خودتان می‌دانید هر پدیده‌ای به اندازهٔ تعداد آدم‌ها می‌تواند دربرگیرندهٔ سلیقه و نظر باشد، بلکه موضوع اهمیت دادن به نوع نگاه مخاطب حرفه‌ای و بهره مندی از پیشنهادهای درست است. به هر حال امروز ما اینجاییم که صحبت‌ها را بشنویم و از آنها بهره‌مند شویم. حتی عبارت «احترام به تماشاگر»، تیتر دیگر این برنامه بود اما ما عنوان «حالا نوبت شماست» را برای آن انتخاب کردیم. دلیل هم این است که ما همیشه روی صحنه بازی کردیم و شما در سکوت، بعد از مشغلهٔ کاری، راه تئاتر شهر و دیگر تماشاخانه‌ها را گرفتید و آمدید و نشستید و با احترام رفتید. اما حالا به نظرمان آمد این بار شما بیایید و حرف‌هایتان را بزنید و ما بشنویم که چطور می‌توانیم کارهای با کیفیت‌تری ارائه کنیم؛ اینکه تماشاخانه‌ها بتوانند از نظرات شما بهره‌مند شوند و کیفیت تئاتر دیدن را هم در سالن ها در حد امکان بالاتر ببریم. 

سلیمانی ادامه داد: ما هم باید آدم‌های خیال‌پردازی باشیم و هم نباشیم. باشیم چون هر حرکتی نیازمند رویاپردازی برای بهتر شدن و پویایی است؛ و نباید باشیم چون شرایط را می‌فهمیم؛ مثل شرایط فعلی جامعه که همه چیز بر اساس یک سری فاکتورها متغیر است. اما باید زندگی کرد؛ من نیز همیشه تأکید کردم باید در هر شرایطی تئاتر روی صحنه باشد؛ چون تئاتر چراغ است و اگر خاموش شود، به ظلمت کمک کرده‌ایم. البته در این مدتی که بر ما گذشت و بعد از آتش‌بس نمایش‌هایی در تئاتر شهر و دیگر تماشاخانه دولتی و خصوصی روی صحنه رفت، تماشاگران با حضور مؤثرشان در تئاتر شهر و همهٔ تماشاخانه‌ها به ما انرژی دادند. شما وظیفهٔ فرهنگی خودتان را به خوبی انجام دادید.

رییس محموعه تئاترشهر اظهار کرد: در بین تئاتری‌ها و همکاران من هنوز کسانی هستند که به شما فکر می‌کنند. فکر آنها اصلاً کاسبی نیست. من این را همیشه گفتم که هیچ کس منکر مسئلهٔ معیشت و توجه به اقتصاد تئاتر نیست، من هم نیستم، اما معیشت همه چیز در تئاتر نیست. تجارت همه چیز نیست. بر این اساس هیچ‌گاه از کلمهٔ «پرفروش» استفاده نکردم و به جای آن از عبارت نمایش «پرتماشاگر» استفاده کردم.
وی در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: براین باورم از یک جایی، رابطهٔ بین مدیران تماشاخانه‌های دولتی و خصوصی و کارگردان‌ها و تهیه‌کننده‌ها با مخاطبان باید فراتر از خرید بلیت و آن لحظاتی باشد که در لابی‌ها و سالن‌های انتظار تماشاگران جمع می شوند و بعد به خانه می‌روند. این برنامه، قدم اول همراهی با تماشاگران است و امیدوارم که نگاه جدیدی به مقولهٔ تماشاگر که یکی از ارکان اصلی تئاتر ست، پدید آید. من شخصاً نگاه ویژه‌ای به این موضوع دارم و در مجموعهٔ تئاتر شهر هم تلاشم را با همراهی همکارانم انجام دادم تا جایی که ممکن است شرایطی را پدید بیاوریم تا تماشاگران در یک وضعیت مطلوب بیایند و کارها را ببینند. ما از این چیزها نمی‌گذریم و خیلی کارها داریم که باید آنها را به اجرا بگذاریم؛ کارهایی که ایده‌آلیستی نیست و می تواند به اجرا برسد.
طرح مطالباتی که باید آن ها را جدی گرفت
مریم کَسایی مدرس ، منتقد تئاتر، پژوهشگر و از اعضای اصلی گروه «من تماشاگرم» هم در بخش دیگری از این نشست تخصصی با ارائه یک پژوهش مشروح به ارائه نقطه نظرات خود و تعدادی از دیگر اعضای این گروه تئاتری درباره نحوه حضور مخاطبان و خدمت‌رسانی مدیران تماشاخانه‌ها به آنها حین تردد در سالن‌ها و اجرای نمایش پرداخت.
محمدحسن یادگاری مدرس و استادیار رشته ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی هم که در این نشست حضور پیدا کرده بود با ارائه توضیحاتی در حوزه رسانه و تبلیغات تئاتر به ارائه نقطه نظرات خود از منظر آموزه‌های دانشگاهی پرداخت. 

این نشست که اولین نشست تخصصی «حالا نوبت شماست ...» پروژه «جمعه‌های تئاتر شهر» محسوب می‌شود که با پرسش و پاسخ حاضران در برنامه ادامه یافت. 
 

تقدیر از تماشاگران خاص تئاتر و انتشار یک آمار

اعلام آمار فروش تئاترهای دولتی

آمار فروش و مخاطب مجموعه تئاترشهر، تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا روز جمعه ۱ خردادماه، اعلام شد و نمایش «سیاه‌وش» با فروش ۲۰۰ میلیونی و به عنوان پرفروش‌ترین نمایش، به اجرای خود پایان داد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، آمار فروش و مخاطب اجراهای سه سالن اداره کل هنرهای نمایشی شامل مجموعه تئاترشهر، تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا تاریخ جمعه ۱ خردادماه، اعلام شد.

نمایش «ذرات آشوب» به کارگردانی ابراهیم پشت‌کوهی که از روز ۳۱ اردیبهشت ماه اجرای خود را در تالار اصلی با ظرفیت ۵۷۹ نفر و قیمت بلیت ۴۰۰ هزار تومان آغاز کرده، تا روز جمعه اول خرداد با ۲ اجرا و ۶۱۷ مخاطب به فروشی معادل ۵۴ میلیون ۴۸۰ هزار تومان دست پیدا کرده است.

نمایش «ابری با احتمال ریزش باران» به کارگردانی سیدعلی هاشمی که از روز ۲۴ اردیبهشت ماه اجراهای خود را در تالار چهارسو با ظرفیت ۱۳۲ نفر و قیمت بلیت ۳۰۰ هزار تومان آغاز کرده، تا روز جمعه اول خرداد با ۸ اجرا و ۲۷۲ تماشاگر به فروشی معادل ۵۴ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان دست پیدا کرده است.

نمایش «گاوداری» به کارگردانی محمد نژاد هم که روز ۲۵ اردیبهشت ماه در تالار سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت ۲۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده، تاکنون با ۷ اجرا و ۲۶۱ مخاطب، ۴۴ میلیون و ۱۰۰هزار تومان فروش داشته است.

نمایش «بی‌هوده» به کارگردانی یاسین رضوانی هم که از روز ۳۱ اردیبهشت ماه اجرای خود را در تالار قشقایی با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت ۳۰۰ هزار تومان آغاز کرده بود، تاکنون با ۲ اجرا و ۱۸۴ تماشاگر به فروشی معادل ۳۹ میلیون و ۳۴ هزار تومان دست پیدا کرده است.
نمایش «اژدهاک» به کارگردانی آرش اشاداد که از روز ۳۱ اردیبهشت ماه اجرای خود در کارگاه نمایش با ظرفیت ۴۴ نفر و قیمت بلیت ۲۰۰ هزار تومان آغاز کرده تاکنون با ۲ اجرا و ۸۸ تماشاگر، ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فروش داشته است.
تالار هنر نیز با نمایش «آرزوی بزرگ» به کارگردانی میثم یوسفی که از تاریخ ۱۶ اردیبهشت، اجرای فصل دوم اجرای خود را در سالنی با ظرفیت ۲۴۴ نفر و قیمت بلیت ۱۸۷ هزار تومان آغاز کرده است، توانسته با ۱۳ اجرا، میزبان ۱۵۲۰ تماشاگر و فروشی معادل ۶۲ میلیون و ۹۲۵ هزارتومان باشد.

نمایش «سیاه‌وش» به کارگردانی حامد شیخی نیز که از اول اردیبهشت‌ماه در تماشاخانه سنگلج با ظرفیت سالن ۲۳۶ صندلی به صحنه رفته است، با ۲۵ اجرا، میزبان ۳۴۸۸(سه هزار و ۴۸۸) تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب قیمت بلیت ۲۷۵ هزار تومانی و ۱۹۹ میلیون و ۴۹۶ هزار تومان فروش، روز سه‌شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه به اجرای خود پایان داد.
نمایش «سندباد و فیروزه» به کارگردانی محمود موسوی نیز که از ۳۱ اردیبهشت‌ماه در تماشاخانه سنگلج با ظرفیت سالن ۲۳۶ صندلی به صحنه رفته، با ۲ اجرا، میزبان ۲۴۹ تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب قیمت بلیت ۳۳۰ هزار تومان، به فروش۳۶ میلیون و۵۲۰ هزارتومان دست پیدا کرده است.

انتهای پیام 

#

# فرهنگی و هنری

آخرین اخبار فرهنگی و هنری