۱۴۰۵-۰۳-۱۳ | ۲۲:۵۶
ذوالنوری: تحولات اخیر پیوند ایران با نیروهای مقاومت را آشکارتر و گسترده‌تر کرد

ذوالنوری: تحولات اخیر پیوند ایران با نیروهای مقاومت را آشکارتر و گسترده‌تر کرد

خراسان رضوی (ایسنا) - یک نماینده مجلس گفت: تحولات اخیر نه‌تنها موجب تضعیف پیوند ایران با نیروهای مقاومت منطقه نشد، بلکه این پیوندها را آشکارتر و گسترده‌تر کرد و در عین حال انسجام داخلی کشور نیز تقویت شد.

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری ۱۳ خرداد در سلسله‌نشست‌های تخصصی انجمن علمی انقلاب اسلامی ایران پیرامون جنگ تحمیلی سوم که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز، نظام سلطه با راهبردهای مختلفی برای تحقق اهداف خود تلاش کرده است که این راهبردها طیفی از جنگ سخت تا جنگ نرم و نیمه‌سخت را در بر می‌گیرد.

وی ادامه داد: یکی از مصادیق راهبردهای سخت، هشت سال دفاع مقدس در برابر رژیم بعث عراق بود و نمونه‌های دیگری نیز در سال‌های بعد در قالب درگیری‌های نظامی و عملیات‌های محدودتر رخ داد. در کنار آن، دشمن همواره جنگ نرم را نیز دنبال کرده و از طریق جنگ روانی، تبلیغاتی، تهاجم فرهنگی و جنگ ادراکی تلاش کرده است افکار عمومی جامعه را تحت تأثیر قرار دهد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: علاوه بر این موارد، جنگ اقتصادی از طریق تحریم‌های گسترده و فشارهای مالی نیز در دستور کار دشمن قرار داشته است. همچنین تلاش‌هایی برای فعال‌سازی گسل‌های قومیتی، ایجاد ناامنی در مرزها و دامن‌زدن به بحران‌های داخلی صورت گرفته بود تا کشور دچار بی‌ثباتی شود.

ذوالنوری با بیان اینکه بخشی از این اقدامات در قالب جنگ نیمه‌سخت دنبال شده است، عنوان کرد: در سال‌های ابتدایی انقلاب، گروهک‌های مسلح ضدانقلاب مانند برخی گروه‌های کمونیستی، چریک‌ها و منافقین با اقدامات تروریستی و تخریبی تلاش کردند کشور را دچار ناامنی کنند و در سال‌های بعد نیز شکل‌های دیگری از این اقدامات در قالب آشوب‌ها و فتنه‌های مختلف بروز پیدا کرد.

وی با اشاره به تحولات جنگ ۱۲ روزه، بیان کرد: هدف دشمن در این مقطع این بود که با حمله به فرماندهان نظامی، مسئولان امنیتی و دانشمندان هسته‌ای، زمینه ایجاد آشوب داخلی را فراهم و سپس با ترکیب ناامنی داخلی و فشار خارجی، نظام جمهوری اسلامی را ساقط کند.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ادامه داد: تصور دشمن این بود که مردم با نظام همراه نیستند و تنها به دلیل وجود ساختارهای امنیتی و نظامی، امکان حضور در خیابان و مقابله با نظام را ندارند و اگر این ساختارها تضعیف گردد، شرایط برای فروپاشی فراهم می‌شود. اما این محاسبه با هوشیاری مردم ناکام ماند.

ذوالنوری اضافه کرد: پس از ناکامی در این سناریو، دشمن تلاش کرد روند را معکوس کند و ابتدا با ایجاد فشارهای اقتصادی و تحریک ناآرامی‌های اجتماعی، فضای داخلی کشور را به التهاب بکشاند تا پس از حمله نظامی، اقدام خود را مشروع جلوه دهد. در این مقطع حتی رئیس‌جمهور آمریکا ادعا می‌کرد اگر جمهوری اسلامی با اعتراضات برخورد کند، برای «حمایت از مردم» وارد عمل خواهند شد.

وی با اشاره به حضور مردم در صحنه پس از آغاز جنگ رمضان، عنوان کرد: این حضور چند کارکرد مهم داشت؛ نخست اینکه ادعای دشمن مبنی بر حمایت از مردم را بی‌اعتبار کرد. دوم اینکه عناصر و شبکه‌هایی که در داخل کشور به دشمن امید بسته بودند، دچار انفعال شدند و سوم اینکه این حضور باعث تقویت روحیه نیروهای مسلح شد و نشان داد که پشتوانه مردمی وجود دارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: حضور مردم مانع از آن شد که برخی جریان‌های سیاسی با ادعای خستگی جامعه، مسیر سازش یا عقب‌نشینی را مطرح کنند، زیرا حضور گسترده مردم نشان داد جامعه در برابر فشار خارجی ایستادگی می‌کند.

ذوالنوری با اشاره به عملکرد نیروهای مسلح، اظهار کرد: نیروهای مسلح طی سال‌های گذشته خود را برای شرایط دشوار آماده کرده بودند و ساختارهای آن‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌ است که حتی در صورت از دست رفتن برخی فرماندهان، بدنه نیروها دچار سردرگمی نشود و فرماندهان جایگزین به سرعت وارد عمل گردند.

وی ادامه داد: در حوزه نظامی تجربه‌های به‌دست‌آمده از درگیری‌های قبلی مورد استفاده قرار گرفت. به عنوان نمونه، در برخی عملیات‌ها از ترکیب پهپادها و موشک‌ها برای ایجاد اختلال در سامانه‌های پدافندی دشمن استفاده می‌شد تا هزینه دفاع برای طرف مقابل افزایش یابد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: استفاده گسترده از پهپادهای کم‌هزینه در برابر سامانه‌های پدافندی گران‌قیمت باعث شد بخشی از ذخایر موشکی و دفاعی دشمن مصرف شود و این مسئله یکی از عوامل احتیاط آنها برای ورود به درگیری‌های گسترده‌تر است.

ذوالنوری با اشاره به اهداف اعلامی برخی مقامات آمریکایی، بیان کرد: از جمله اهداف مطرح‌شده، پایان دادن به توان موشکی ایران، توقف برنامه هسته‌ای و وادار کردن جمهوری اسلامی به عقب‌نشینی از حمایت از محور مقاومت بود که هیچ‌یک محقق نشد.

وی اضافه کرد: تحولات اخیر نه‌تنها موجب تضعیف پیوند ایران با نیروهای مقاومت منطقه نشد، بلکه این پیوندها را آشکارتر و گسترده‌تر کرد و در عین حال انسجام داخلی کشور نیز تقویت شد. همچنین آنچه در این تحولات رخ داد، نشان می‌دهد که محاسبات دشمن درباره توان داخلی و ظرفیت‌های جمهوری اسلامی دقیق نبوده و بسیاری از اهداف اعلام‌شده آنها تحقق پیدا نکرده است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها

چندرسانه‌ای