۱۴۰۵-۰۳-۲۴ | ۱۶:۱۰
شکل‌گیری ۴۰ تیم هوش مصنوعی با حمایت زیرساختی؛ چالش تیم‌سازی همچنان پابرجاست

در نشست رویداد ملی استارت‌آپی مبتنی بر هوش مصنوعی مطرح شد

شکل‌گیری ۴۰ تیم هوش مصنوعی با حمایت زیرساختی؛ چالش تیم‌سازی همچنان پابرجاست

در رویداد هوش مصنوع تاکنون ۴۰ تیم از میان ایده‌های منتخب شکل گرفته‌اند و زیرساخت‌های لازم از جمله منابع پردازشی، GPU، CPU و سرورهای تخصصی در اختیار آن‌ها قرار گرفته است، ولی فعالان این عرصه معتقدند همچنان با چالش تیم‌سازی مواجه هستند.

به گزارش ایسنا مسعود زندوکیلی، مدیرعامل یکی از مجموعه‌های فناور در نشست خبری رویداد ملی استارت‌آپی مبتنی بر هوش مصنوعی ( نواتک) که امروز در برج فناوری دانشگاه شریف برگزار شد، با اشاره به اهداف این رویداد، گفت: نواتک بستری برای شناسایی و ارزیابی ایده‌ها و صاحبان ایده در اکوسیستم نوآوری کشور است؛ این رویداد تلاش دارد فاصله میان ایده تا محصول تجاری را کاهش دهد و مسیر تبدیل نوآوری به کسب‌وکار را هموار کند.

وی با تاکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری هدفمند در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، افزود: اقتصاد کشور در مسیر تحول خود نیازمند توجه جدی به ایده‌ها و فناوری‌های نو است، به‌ ویژه ایده‌هایی که هنوز شناسایی نشده‌اند، اما ظرفیت تبدیل شدن به محصولات اثرگذار را دارند.

زندوکیلی با اشاره به تجربه‌های گذشته در این حوزه، خاطرنشان کرد: در طراحی رویداد نواتک تلاش شده یک زنجیره منسجم از مرحله شناسایی ایده تا تشکیل تیم منتورینگ تخصصی و در نهایت تبدیل ایده به محصول تجاری ایجاد شود.

به گفته وی، این رویداد تنها به جمع‌آوری ایده‌ها محدود نمی‌شود، بلکه هدف آن ساخت یک مسیر کامل برای تبدیل ایده‌های خام به محصولات قابل عرضه در بازار است.

مدیرعامل این مجموعه فناور اعلام کرد: از زمان آغاز برنامه‌ریزی این رویداد در یک سال گذشته حدود ۱۲۰۰ نفر در آن مشارکت کرده‌اند و ایده‌های خود را ارائه داده‌اند. پس از مرحله ارزیابی اولیه حدود ۲۰۰ ایده به عنوان طرح‌های برگزیده انتخاب شده‌اند و وارد مراحل بعدی شده‌اند.

زندوکیلی با اشاره به اهمیت کار گروهی در موفقیت نوآوری‌ها، گفت: یکی از چالش‌های جدی در کشور ضعف در تیم‌سازی است، چرا که بسیاری از ایده‌ها به دلیل نداشتن تیم منسجم به نتیجه نمی‌رسند نه به دلیل ضعف خود ایده.

وی ادامه داد: در رویداد نواتک بستری فراهم شده تا صاحبان ایده بتوانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند، تیم تشکیل دهند و با همراهی منتورها و ارزیابان تخصصی مسیر توسعه را طی کنند.

به گفته وی، تاکنون ۴۰ تیم از میان ایده‌های منتخب شکل گرفته‌اند و زیرساخت‌های لازم از جمله منابع پردازشی، GPU، CPU و سرورهای تخصصی در اختیار آن‌ها قرار گرفته است. این تیم‌ها در حال حاضر در مرحله توسعه محصولات خود قرار دارند و تلاش می‌کنند نسخه اولیه محصولات را برای ارائه در رویداد نهایی آماده کنند.

زندوکیلی با اشاره به برنامه‌های آینده این رویداد، تصریح کرد: در رویداد پایانی (دمودِی) علاوه بر معرفی تیم‌های برتر تمامی تیم‌ها به سرمایه‌گذاران متصل خواهند شد.

مدیرعامل این مجموعه فناور تاکید کرد: هدف نهایی نواتک صرفا رقابت نیست، بلکه آغاز مسیر تجاری‌سازی ایده‌ها و ورود آن‌ها به بازار است.

وی همچنین اعلام کرد: این رویداد بر پنج حوزه کلیدی شامل کشاورزی، گردشگری، امنیت، فین‌تک و هوش مصنوعی تمرکز دارد؛ حوزه‌هایی که همچنان نیازمند تحول جدی هستند.

زندوکیلی افزود: تلاش شده ایده‌ها در این حوزه‌ها جمع‌آوری و تیم‌های برتر شناسایی شوند تا بتوانند در حل مسائل واقعی کشور نقش‌آفرینی کنند.

انتهای پیام

# علمی‌ و دانشگاهی

آخرین اخبار علمی‌ و دانشگاهی