یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ | ۰۸:۲۵
عزم یزد برای پیشتازی در هوشمندسازی صنعتی؛ از مدیریت انرژی تا ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

عزم یزد برای پیشتازی در هوشمندسازی صنعتی؛ از مدیریت انرژی تا ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

یزد (ایسنا) - مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد با اشاره به اهتمام این استان برای دستیابی به جایگاه فعال در نقشه هوشمندسازی صنعتی کشور، هم‌افزایی صنعت با فناوری‌های نوین و داده‌محوری را کلید اصلی ارتقای بهره‌وری و تأمین پایدار منابع انرژی و آب دانست.

مسلم فلاح‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، هدف استان یزد را دستیابی به جایگاه فعال در نقشه هوشمندسازی کشور عنوان کرد و یکی از ارکان تحقق این امر را هم‌افزایی صنعت با فناوری‌های نوین خواند.

وی اظهار کرد: امروزه هوش مصنوعی در زنجیره تولید، توزیع و بهینه‌سازی مصرف نفوذ کرده و شرکت شهرک‌های صنعتی استان نیز در اجرایی کردن برنامه‌های مختلف در این راستا اهتمام ورزیده است.

وی به انتخاب شهرک صنعتی جهان‌آباد به عنوان اولین شهرک صنعتی پایلوت بهینه‌سازی و هوشمندسازی کشور توسط سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اشاره و به تشریح اهم اقدامات انجام شده در این شهرک پرداخت.

صرفه‌جویی در حد یک نیروگاه با تحول در سیستم روشنایی

فلاح‌زاده اجرای طرح اصلاح سیستم روشنایی معابر این شهرک به عنوان نخستین طرح ملی کاهش مصرف انرژی در سطح شهرک‌های صنعتی ایران را از اقدامات انجام شده برشمرد و گفت: این طرح با هدف استانداردسازی و ارتقای بهره‌وری سیستم‌های روشنایی در قالب بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست تعریف شده و قابلیت تعمیم به لامپ‌های موجود در کلیه شهرک‌های صنعتی کشور را نیز دارد.

وی ضمن اشاره به تعویض ۸۰۰ لامپ روشنایی پرمصرف به کم‌مصرف در طرح مذکور با مشارکت بخش خصوصی، افزود: علاوه بر این مورد، حدود ۴۵۰ لامپ پرمصرف موجود در معابر این شهرک صنعتی، با لامپ‌های LED پربازده و کم‌مصرف جایگزین شده‌اند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان با بیان این که پیش‌بینی‌ها از کاهش ۸۴ کیلووات از توان مصرفی شبکه خبر داده است، تصریح کرد: این عدد معادل صرفه‌جویی سالانه ۳۷۲ هزار کیلووات‌ساعت در مصرف انرژی و تولید سالانه یک نیروگاه خورشیدی ۲۳۰ کیلوواتی است.

خروج پژوهش از چرخه نظری؛ لازمه ارتقای بهره‌وری

فلاح‌زاده با یادآوری شعار سال، اهمیت ارتقای بهره‌وری در صنایع کوچک را بیش از پیش دانست و به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با انجمن نوآوری و فناوری یزد اشاره و تصریح کرد: این تفاهم‌نامه بستری را برای توسعه تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی در حوزه هوش مصنوعی و پیاده‌سازی آن در صنایع کوچک به ارمغان می‌آورد.

وی با تأکید بر لزوم تقویت و پیوند اصولی بین دانشگاه و صنعت، از همکاری توأمان با دانشگاه‌های استان برای ایجاد یک اکوسیستم نوآوری صنعتی خبر داد و خاطرنشان کرد: در این رویکرد ضمن آن که جامعه علمی استان در جریان چالش‌های روز صنعت قرار می‌گیرند و درصدد رفع آن برمی‌آیند، نتایج کارهای پژوهشی نیز به‌طور مستقیم در چرخه تولید دخیل خواهند شد.

این مسئول، برگزاری رویدادهای استارت‌آپی در سال گذشته در حوزه هوشمندسازی و کاربرد فناوری‌های نوین در صنعت پوشاک را یکی از اقدامات مؤثر در این زمینه خواند و افزود: همچنین به‌منظور ارتقای سطح دانش فنی فعالان اقتصادی در راستای هوشمندسازی کسب‌وکارها، کارگاه‌های متعددی برگزار شد و تداوم آن نیز در دستور کار است.

داده‌های دقیق؛ تکیه‌گاهی امن برای مدیران

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان در ادامه با اشاره به شرایط اقلیمی یزد و به‌منظور مدیریت در مصرف آب و انرژی، از گذر مدیریت شهرک‌های صنعتی از مرحله تجربه‌محوری و سوق یافتن به داده‌محوری خبر داد و ابراز کرد: با استقرار و استفاده از پلتفرم‌های هوشمند در مدیریت مصرف انرژی و آب، تلاش شده تا با اتکا به داده‌های دقیق، شاهد تحول قابل‌توجهی در بهره‌وری منابع در واحدهای صنعتی باشیم.

وی به کمبود منابع آبی در پی خشکسالی‌های پیاپی و کیمیا بودن آب در یزد اشاره کرد و با تأکید بر اینکه تأمین آب پایدار واحدهای صنعتی از اولویت‌های اصلی است، از اجرای شش طرح زیرساختی بدین منظور خبر داد و تصریح کرد: همچنین بر پیگیری مصرانه تأمین آب مورد نیاز صنایع از طریق آب‌های غیرمتعارف نظیر پساب‌های تصفیه‌شده و طرح انتقال آب از دریا به‌عنوان راهکارهای استراتژیک اهتمام شده است.

تکاپوی خورشیدی در شهرک‌های صنعتی استان

فلاح‌زاده همچنین از اهمیت انرژی در کشور و استان گفت و ضمن پرداختن به تمهیدات اندیشیده شده برای مقابله با این چالش، خاطرنشان کرد: در حوزه انرژی‌های پاک، اجرای طرح‌های توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی استان با جدیت در حال پیگیری و اجراست.

وی از جمله اقدامات انجام‌شده در سال گذشته در راستای تحقق اهداف این حوزه، به فرایند اجرایی جانمایی برای ایجاد زون‌های اختصاصی برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در ۱۱ شهرک و ناحیه صنعتی اشاره کرد و یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ نیز مکان‌یابی دقیق ۱۰۰ هکتار از اراضی صنعتی استان با هدف تولید بیش از ۵۰ مگاوات برق خورشیدی انجام شده بود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان ضمن اعلام واگذاری اراضی ناحیه صنعتی سریشم به وسعت ۵۸ هکتار برای ساخت نیروگاه ۴۰ مگاواتی، از آماده‌سازی و تملک ۴۹ هکتار از اراضی شهرک خورشیدی اشکذر به‌منظور واگذاری خبر داد و افزود: همچنین ۳۰ هکتار از اراضی شهرک خورشیدی سریزد برای ساخت نیروگاه ۳۰ مگاواتی آماده واگذاری است.

فلاح زاده در پایان ضمن اشاره به بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی در ناحیه صنعتی ندوشن طی یک سال گذشته، از موافقت با تغییر کاربری دو شهرک صنعتی غیردولتی برای ساخت نیروگاه ۷ و ۱۰ مگاواتی خبر داد و در این باره تصریح کرد: البته نیروگاه ۱۰ مگاواتی مذکور نیز در شرف بهره‌برداری قرار دارد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها