۱۴۰۵-۰۴-۲۲ | ۱۱:۴۶
الزیدی: عراق با پایان مأموریت نیروهای خارجی وارد مرحله‌ای جدید می‌شود

در یادداشتی برای واشنگتن‌پست

الزیدی: عراق با پایان مأموریت نیروهای خارجی وارد مرحله‌ای جدید می‌شود

نخست‌وزیر عراق در آستانه سفر به واشنگتن، از آغاز مرحله‌ای تازه در روابط با آمریکا خبر داد و با تأکید بر خلع سلاح گروه‌های مسلح، تقویت حاکمیت قانون و جذب سرمایه‌گذاری، توسعه اقتصادی، ثبات منطقه‌ای و همکاری راهبردی را اولویت دولت خود دانست.

به گزارش ایسنا، علی الزیدی، نخست وزیر عراق در آستانه سفرش به ایالات متحده در یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست، هدف از این سفر را توسعه اقتصادی و تقویت همکاری با آمریکا توصیف و تاکید کرد دولتش در حال خلع سلاح عوامل مسلح، تقویت حاکمیت قانون و گشودن درهای کشورش به روی سرمایه‌گذاری آمریکایی است.

او در یادداشت خود با بیان اینکه کشورش در حال تجربه یک لحظه تعیین‌کننده از اصلاحات ملی است، نوشت: لحظه‌ای که مدت‌ها مورد انتظار هر بخش از جامعه بود. از زمان تحولات سال ۲۰۰۳ و پایان دیکتاتوری، این مسیر دشواری بوده است. عراقی‌ها برای بازسازی نهادها، مبارزه با تروریسم و ‌تقویت وحدت کشور تلاش کرده‌اند.

وی در ادامه اولویت خود از زمان سوگند یاد کردن در ماه مه به عنوان نخست وزیر، ساختن نوعی از دولت که همه عراقی‌ها بتوانند به آن افتخار کنند، توصیف کرد و افزود: من دولتی را رهبری می‌کنم که متعهد به تضمین انحصار مشروع استفاده از زور توسط دولت است. در کمتر از ۶۰ روز، دولت من در خلع سلاح تعداد قابل توجهی از گروه‌های مسلح و گشودن درها برای ادغام آنها در نهادهای دولتی پیشرفت کرده است. و من در تقویت حاکمیت قانون و ارائه فرصت‌ها و خدمات ضروری تلاش کرده‌ام.

الزیدی با اشاره به تاریخ پایان ماموریت نیروهای خارجی در عراق، یعنی ۳۰ سپتامبر، آن را آغاز مرحله جدیدی از همکاری کشورش با ایالات متحده خواند و تاکید کرد که در جریان سفر خود به واشنگتن طی روزهای آتی، «مشتاقانه منتظر تعمیق معنادار این همکاری هستم.»

نخست‌وزیر ۴۰ ساله عراق نوشت: من می‌خواهم روابط را از مدیریت بحران به سمت ایجاد فرصت سوق دهم، به ویژه فرصت‌هایی که تأثیر اقتصادی قابل قابل مشاه‌ای دارند. در دیدارم با رئیس جمهور دونالد ترامپ، راه‌های مشخصی را ارائه خواهم داد که می‌توانیم این دیدگاه را به واقعیت تبدیل کنیم. بحث‌های ما در واشنگتن بر سرمایه‌گذاری متمرکز خواهد بود. ما می‌خواهیم شرکت‌های پیشرو آمریکایی فرصت‌های توسعه زیرساخت‌های عراق، بخش انرژی، تولید، فناوری و اقتصاد دیجیتال آن را در نظر بگیرند.

او ثبات منطقه‌ای را برای توسعه کشورش حیاتی دانست و خاطرنشان کرد: عراق با یکی از بزرگترین ذخایر نفتی جهان، منابع طبیعی فراوان، نیروی کار توانمند و بازار داخلی قابل توجه، منابع لازم برای تبدیل شدن به یک قطب اقتصادی پیشرو در منطقه را دارد. درگیری‌ها و جنگ‌ها فقط دایره کسانی را که رنج می‌برند گسترش می‌دهند و در عین حال فرصت‌های توسعه‌ای را که زیربنای رفاه است، کاهش می‌دهند.

علی الزیدی تاکید کرد: عراق نیز می‌تواند شریکی برای ثبات منطقه‌ای باشد. من همچنین در مورد راه‌های پیشبرد توافقنامه چارچوب استراتژیک و گسترش همکاری در آموزش، تعلیم و انتقال فناوری و همچنین توسعه مداوم قابلیت‌های امنیتی عراق برای محافظت از دستاوردهای مردممان بحث خواهم کرد.

به نوشته او، عراقی‌ها جنگ، دیکتاتوری و تروریسم را تحمل کرده‌اند. امروز، آنها درک می‌کنند که زمان نوشتن فصل جدیدی در روابط عراق با جهان و با شرکای استراتژیکش فرا رسیده است، فصلی که مبتنی بر ادغام در سیستم اقتصادی و مالی جهانی باشد.

وی با تاکید بر اینکه «حامل پیامی از اعتماد به نفس برای ایالات متحده هستم» یادآورد شد که یک عراق مستقل از صف‌بندی‌ها و درگیری‌های منطقه‌ای مسیر توسعه را انتخاب و دستی باز به سوی دوستانش دراز می‌کند.

نخست وزیر عراق در بخش پایانی یادداشت خود، آمریکایی‌ها را دوستان کشورش توصیف کرد و نوشت: ملت‌های بزرگ به طور اتفاقی شکل نمی‌گیرند. آنها از طریق عزمی آگاهانه ساخته می‌شوند که لحظه تاریخی مناسب را که امید به خرد می‌پیوندد، غنیمت می‌شمارند و این از طریق رهبری که تصمیم می‌گیرد پل‌هایی به سوی آینده بسازد، به دست می‌آید. این، انتخابی است که عراقی‌ها کرده‌اند.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان