سه‌شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۵ | ۲۱:۱۹
منبع: نمایندگی مرکزی
بازسازی ۳۰۰۰ واحد آسیب‌دیده از جنگ در استان مرکزی/ پرداخت تسهیلات ۷۰۰ میلیون تومانی مسکن

رئیس بنیاد مسکن کشور خبر داد

بازسازی ۳۰۰۰ واحد آسیب‌دیده از جنگ در استان مرکزی/ پرداخت تسهیلات ۷۰۰ میلیون تومانی مسکن

مرکزی (ایسنا) - رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور از قرار گرفتن حدود ۳ هزار واحد مسکونی در استان مرکزی در فرآیند بازسازی پس از آسیب‌های ناشی از جنگ تحمیلی خبر داد و گفت: برای واحدهای احداثی، به ازای هر مترمربع زیربنای پیشین، ۲۵ میلیون تومان کمک بلاعوض و برای واحدهای نیازمند تعمیر نیز متناسب با میزان خسارت، تسهیلات و کمک‌های بلاعوض پیش‌بینی شده است.

منوچهر خواجه‌دلویی سه‌شنبه ۳۰ تیرماه در حاشیه بازدید از ساختمان آسیب‌دیده نارنجستان در اراک، در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به روند بازسازی این ساختمان اظهار کرد: این ساختمان در اثر اصابت موشک، دچار تخریب اساسی و آسیب سازه‌ای شده بود که عملیات مقاوم‌سازی آن انجام شده و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، پیش‌بینی می‌شود فرآیند تعمیر و بازسازی آن تا شهریورماه به پایان برسد و ساختمان برای سکونت مجدد در اختیار ساکنان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه حدود سه هزار واحد مسکونی در نقاط مختلف استان مرکزی تحت تأثیر آسیب‌های ناشی از جنگ قرار گرفته‌اند، افزود: از این تعداد، ۲۱ واحد نیازمند احداث مجدد هستند و سایر واحدها نیز با توجه به میزان خسارت وارده، در مراحل مختلف تعمیرات اساسی، سازه‌ای و جزئی قرار دارند که بخشی از این آسیب‌ها شامل تخریب شیشه‌ها، پنجره‌ها و دیگر اجزای ساختمان است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور ادامه داد: در نخستین روزهای پس از جنگ، با مدیریت و پیگیری استاندار مرکزی، اقدامات مربوط به تعمیر و بازسازی واحدهای آسیب‌دیده در استان آغاز شد و با همراهی خیرین و مشارکت مردم، بخش قابل توجهی از نیازهای اولیه تأمین شد؛ به‌گونه‌ای که خیرین در تأمین شیشه و لوازم مورد نیاز مشارکت کردند و خود مردم نیز برای انجام تعمیرات جزئی پای کار آمدند.

وی با اشاره به حمایت‌های انجام شده از خانوارهایی که منازل آنها به دلیل شدت آسیب، امکان سکونت نداشت، گفت: این افراد در گام نخست به بانک مسکن معرفی شدند و واجدین شرایط توانستند از تسهیلات ودیعه مسکن بهره‌مند شوند که این روند در استان مرکزی نیز با استقبال و همکاری مناسب همراه بوده است.

وی تصریح کرد: برای شهر اراک، مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان ودیعه مسکن به صورت قرض‌الحسنه و با بازپرداخت دو ساله برای خانوارهای واجد شرایط تأمین و پرداخت شده است تا خانواده‌هایی که امکان سکونت در منازل آسیب‌دیده خود را ندارند، بتوانند تا زمان تکمیل فرآیند بازسازی، محل مناسبی برای سکونت فراهم کنند.

خواجه‌دلویی همچنین درباره حمایت از واحدهای احداثی بیان کرد: برای ۲۱ واحدی که نیازمند احداث مجدد هستند، به ازای هر مترمربع زیربنای قبلی، مبلغ ۲۵ میلیون تومان کمک بلاعوض برای بازسازی و احداث ساختمان جدید پرداخت خواهد شد.

وی ادامه داد: برای واحدهایی که نیازمند تعمیر هستند نیز بر اساس فهرست‌بهای تدوین‌شده و میزان خسارت و حجم عملیات مورد نیاز، کمک‌های بلاعوض در نظر گرفته شده است و این مبالغ متناسب با سطح آسیب‌دیدگی می‌تواند از حدود ۸ میلیون تومان تا ۱۸ میلیون تومان به ازای هر مترمربع متغیر باشد.

وی با اشاره به حمایت‌های معیشتی از خانوارهای آسیب‌دیده نیز گفت: پیش از واگذاری مسئولیت حوزه معیشت به بنیاد مسکن، با هماهنگی نهادهای انقلابی، بسته‌های حمایتی برای بخشی از خانوارهای آسیب‌دیده تأمین شد که در این چارچوب، کمک‌های بلاعوض و تسهیلات قرض‌الحسنه برای تأمین نیازهای ضروری مردم اختصاص یافت.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور افزود: در استان مرکزی نیز بنیاد علوی وابسته به بنیاد مستضعفان، مسئولیت بخشی از حمایت‌ها و کمک‌رسانی به خانوارهای آسیب‌دیده را برعهده گرفت و در ادامه، دولت نیز نخستین مرحله از اعتبارات مربوط به حوزه معیشت را اختصاص داده و این منابع در میان استان‌های آسیب‌دیده توزیع شده است.

خواجه‌دلویی خاطرنشان کرد: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده، کمک‌های معیشتی و لوازم ضروری مورد نیاز خانوارها در اختیار آسیب‌دیدگان قرار خواهد گرفت و در مواردی که میزان خسارت به حداکثر رسیده باشد، تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه، در مجموع یک میلیارد تومان، قابل پرداخت خواهد بود.

وی ابراز امیدواری کرد با سرعت گرفتن روند بازسازی و پرداخت حمایت‌های مالی، خانوارهای آسیب‌دیده هرچه سریع‌تر به منازل خود بازگردند و زندگی عادی خود را از سر بگیرند.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در ادامه با اشاره به ابعاد ملی خسارت‌های وارد شده به واحدهای مسکونی و تجاری مردم در جریان جنگ تحمیلی، گفت: در مجموع در سطح کشور ۱۴۲ هزار واحد مسکونی و تجاری متعلق به مردم دچار آسیب شده‌ که از این تعداد، مسئولیت بازسازی و ساماندهی ۱۲۰ هزار واحد بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفته است.

وی افزود: از مجموع ۱۲۰ هزار واحدی که تحت مسئولیت بنیاد مسکن قرار دارد، حدود ۱۰۰ هزار واحد در بخش تعمیرات و احداثی قرار گرفته و حدود ۲۰ تا ۲۲ هزار واحد نیز با آسیب یا از بین رفتن لوازم و اثاثیه منزل مواجه شده‌اند که متناسب با میزان خسارت و نتایج ارزیابی‌های انجام شده، حمایت‌های لازم برای آنها پیش‌بینی و پرداخت خواهد شد.

خواجه‌دلویی با تأکید بر ضرورت تسریع در روند بازسازی واحدهای آسیب‌دیده، ابراز امیدواری کرد با تداوم همکاری دستگاه‌های اجرایی، خیرین، نهادهای انقلابی و مشارکت مردم، فرآیند تعمیر، بازسازی و احداث واحدهای آسیب‌دیده با سرعت بیشتری دنبال شود و خانواده‌های آسیب‌دیده بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن به خانه‌های خود بازگردند و بار دیگر آرامش و ثبات را در زندگی خود تجربه کنند.

بازسازی واحدهای آسیب‌دیده از جنگ تا پایان شهریور به اتمام می‌رسد

استاندار مرکزی نیز با تشریح اقدامات انجام شده برای امدادرسانی، اسکان و بازسازی واحدهای مسکونی آسیب‌دیده از جنگ در استان، گفت: عملیات تعمیر و بازسازی واحدهای آسیب‌دیده در استان مرکزی آغاز شده و پیش‌بینی می‌کنیم تمامی واحدهای نیازمند تعمیرات اساسی تا پایان شهریورماه تکمیل و به ساکنان تحویل داده شود.

مهدی زندیه‌وکیلی با اشاره به اقدامات انجام شده از نخستین ساعات وقوع سوانح ناشی از حملات دشمن، اظهار کرد: در ساعات اولیه، اولویت نخست استان امداد و نجات، رسیدگی به وضعیت مصدومان، فعالیت اورژانس و آزادسازی افراد گرفتار بود و به‌ویژه در شهرستان‌های خمین و محلات که تعداد اصابت‌ها بیشتر بود، اقدامات امدادی، درمانی و مدیریت شرایط اضطراری با جدیت دنبال شد.

وی افزود: پس از مرحله امداد و نجات، آواربرداری و ساماندهی وضعیت سکونت آسیب‌دیدگان در دستور کار قرار گرفت و با مشارکت مردم، اقدامات لازم برای پاکسازی و آواربرداری انجام شد. برای خانوارهایی که امکان سکونت موقت در منازل خود را نداشتند نیز اماکن مناسب برای اسکان موقت در نظر گرفته شد تا در ادامه، فرآیند تأمین ودیعه مسکن آنها دنبال شود.

استاندار مرکزی با اشاره به پیشگامی استان در بهره‌مندی از تسهیلات ودیعه مسکن گفت: استان مرکزی از نخستین استان‌هایی بود که فرآیند استفاده از تسهیلات ودیعه مسکن را برای آسیب‌دیدگان آغاز کرد و تقریباً تمامی افرادی که مشمول این تسهیلات بودند، از آن بهره‌مند شدند؛ به‌طوری که حدود ۱۰۰ واحد مسکونی در استان از تسهیلات ودیعه مسکن استفاده کردند.

وی ادامه داد: همزمان با این اقدامات، تعمیر واحدهای آسیب‌دیده نیز آغاز شد و برای واحدهایی که بخش‌هایی از شیشه و پنجره‌های آنها آسیب دیده بود، با استفاده از ظرفیت خیرین استان، شیشه مورد نیاز تأمین و به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گرفت.

وی با اشاره به نقش گروه‌های جهادی در روند بازسازی واحدهای آسیب‌دیده گفت: گروه‌های جهادی نیز در کنار مردم و خیرین وارد میدان شدند و در نصب شیشه‌های تأمین‌شده مشارکت کردند؛ به‌گونه‌ای که تنها در شهر اراک، حدود ۸۶۰ واحد مسکونی از خدمات تأمین و نصب شیشه بهره‌مند شدند.

استاندار مرکزی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از واحدهای آسیب‌دیده در روزهای نخست تعمیر شد و به‌ویژه در شهرستان خمین، بسیاری از خانوارها پس از انجام تعمیرات، مجدداً در منازل خود مستقر شدند.

وی با اشاره به واحدهای تخریب‌شده به صورت کامل گفت: ۲۱ واحد مسکونی در استان به صورت ۱۰۰ درصدی تخریب شده‌اند که بخش قابل توجهی از ساکنان این واحدها را خانواده‌های شهدای عزیز تشکیل می‌دهند و در شهرستان‌های محلات و خمین قرار دارند.

زندیه‌وکیلی افزود: درباره برخی از این واحدها، از جمله در شهرستان محلات، پیشنهادهایی برای ایجاد یادمان شهدای این حوادث مطرح شده و در حال بررسی و پیگیری است؛ در برخی موارد نیز موضوع جابه‌جایی و تأمین زمین جدید برای احداث واحدهای مسکونی در دست اقدام قرار دارد.

وی با تأکید بر اینکه عملیات تعمیر واحدهای آسیب‌دیده بدون وقفه آغاز شده است، اظهار کرد: واحدهایی که نیازمند تعمیرات اساسی بودند، از جمله ساختمان نارنجستان، از همان ابتدا وارد مرحله اجرایی شدند و منتظر تصمیمات و تخصیص منابع باقی نماندند. با وجود شرایط دشوار اقتصادی دولت، تلاش کردیم با استفاده از ظرفیت‌های استان و امکانات موجود در سطح کشور، عملیات بازسازی را هرچه سریع‌تر آغاز کنیم.

زندیه‌وکیلی ادامه داد: با توجه به روندی که امروز در استان وجود دارد، می‌توانیم امیدوار باشیم تمامی واحدهایی که نیازمند تعمیرات اساسی هستند، تا پایان شهریورماه، با اندکی تغییر در زمان‌بندی، تکمیل و به صاحبان آنها تحویل داده شوند.

وی در ادامه با اشاره به خسارت وارد شده به لوازم و اثاثیه منازل آسیب‌دیدگان گفت: یکی از مشکلات جدی برخی خانواده‌ها، از بین رفتن کامل وسایل و تجهیزات زندگی آنها بود؛ به‌ویژه خانواده‌هایی که علاوه بر تخریب منزل، عزیزان خود را نیز از دست داده‌اند و تمامی وسایل زندگی‌شان در جریان این حوادث از بین رفته است.

زندیه‌وکیلی افزود: همزمان با بازدید رییس بنیاد مسکن، منابع لازم نیز برای حمایت از آسیب‌دیدگان اختصاص پیدا کرده و امیدواریم موضوع تأمین لوازم و تجهیزات زندگی خانواده‌هایی که وسایل منزل آنها آسیب دیده یا به طور کامل از بین رفته است، در کوتاه‌ترین زمان ممکن از طریق بنیاد مسکن پیگیری و عملیاتی شود.

وی ادامه داد: پرداخت این حمایت‌ها بر اساس سقف مصوب دولت و متناسب با ارزیابی‌های انجام شده صورت خواهد گرفت و میزان خسارت وارده به لوازم و اثاثیه هر خانوار، مبنای تعیین میزان کمک خواهد بود.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی خانواده‌های آسیب‌دیده در مناطق مختلف استان، پیش‌بینی می‌کنیم سقف حمایت‌های مصوب بتواند بخش قابل توجهی از نیازهای این خانوارها را پوشش دهد و امکان تأمین مجدد لوازم و اقلام ضروری زندگی را برای آنان فراهم کند.

وی با اشاره به حمایت‌های انجام شده در فاصله زمانی پس از وقوع حادثه تا آغاز پرداخت‌های جدید دولت گفت: در این مدت، با استفاده از ظرفیت‌های استان، بنیادها و مجموعه‌های مختلف، کمک‌هایی برای حمایت از خانواده‌های آسیب‌دیده اختصاص یافت و تسهیلات محدودی نیز از منابع استانی برای عبور مردم از این مرحله در نظر گرفته شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها