چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۵ | ۰۸:۱۵
منبع: نمایندگی کردستان
معاون استاندار کردستان: مرز باشماق از نظر خدمات اربعین جزو مرزهای برتر کشور است

معاون استاندار کردستان: مرز باشماق از نظر خدمات اربعین جزو مرزهای برتر کشور است

کردستان (ایسنا) - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: مرز باشماق در ارزیابی‌های وزارت کشور از نظر خدمات‌رسانی به زائران اربعین، جزو مرزهای برتر کشور شناخته شده و تلاش شده است نواقص سال‌های گذشته برای اربعین امسال برطرف شود.

علی‌اکبر ورمقانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سابقه میزبانی استان کردستان از زائران اربعین اظهار کرد: کردستان از دهه‌های گذشته در مسیر تردد زائران قرار داشته، اما از پنج سال پیش مرز باشماق به عنوان یکی از مرزهای رسمی خروج زائران اربعین در کنار تمرچین به این چرخه اضافه شد.

وی با بیان اینکه مردم کردستان ارادت ویژه‌ای به اهل بیت(ع) دارند، افزود: طی چهار سال گذشته استقبال مردم استان از میزبانی زائران بسیار مطلوب بوده و امروز خود مردم کردستان از مطالبه‌گران توسعه تردد زائران از مرز باشماق هستند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، درباره آمار تردد زائران گفت: با وجود پیش‌بینی‌های انجام شده، تعداد زائران عبوری از باشماق کمتر از ظرفیت این مرز بوده که مهم‌ترین دلیل آن، طول مسیر در داخل اقلیم کردستان عراق و سپس حوزه عربی و همچنین هزینه حمل‌ونقل است؛ به‌گونه‌ای که هزینه رفت و برگشت از باشماق تا کربلا حدود ۶۰ هزار دینار عراق برآورد می‌شود.

ورمقانی با اشاره به خدمات ارائه شده در مسیر اربعین خاطرنشان کرد: سال گذشته ۷۶ موکب در استان برپا شد که پنج موکب آن در خاک عراق مستقر بودند و امسال نیز حدود ۸۰ موکب برای خدمت‌رسانی به زائران پیش‌بینی شده که بیش از ۲۵ موکب در مریوان و مرز باشماق فعالیت خواهند داشت.

وی در ادامه افزود: امسال با هماهنگی‌های انجام شده با مسئولان اقلیم کردستان عراق، عمود ۵۷ به عنوان محل بازگشت زائران مرز باشماق تعیین شده تا مشکلات سال‌های گذشته در بازگشت زائران برطرف شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، یکی از مزیت‌های مرز باشماق را شرایط آب‌وهوایی آن دانست و گفت: دمای هوای این مرز نسبت به مرزهای جنوبی کشور بین ۱۰ تا ۱۵ درجه خنک‌تر است و مسیرهای کوهستانی و طبیعت کردستان و اقلیم کردستان عراق نیز از دیگر ظرفیت‌های این مسیر به شمار می‌رود.

وی با اشاره به ارزیابی‌های وزارت کشور اظهار کرد: سال گذشته مرز باشماق در ارزیابی‌های رسمی وزارت کشور، عملکرد بسیار مطلوبی داشت و از استاندار کردستان و ستاد اربعین استان نیز تقدیر شد. تنها نقطه ضعف، موضوع بازگشت زائران بود که برای امسال تدابیر لازم برای رفع آن اندیشیده شده است.

ورمقانی با بیان اینکه طی چهار سال گذشته بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در زیرساخت‌های اربعین استان سرمایه‌گذاری شده است، گفت: امسال نیز حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زیرساخت‌های مرتبط با اربعین به استان اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: ایجاد پارکینگ‌های جدید، تکمیل پروژه‌های راهسازی، بهبود پوشش ارتباطی در محور سنندج ـ مریوان، تفکیک مسیر تردد زائران از مسیر تجاری در مرز، آسفالت و ساماندهی محوطه مرزی و اجرای طرح‌های عمرانی از جمله اقدامات انجام شده برای ارتقای خدمات‌رسانی است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با اشاره به برخی مشکلات موجود در مرز باشماق اظهار کرد: یکی از چالش‌های اصلی، نبود مدیریت یکپارچه در مرز است که با واگذاری مسئولیت هماهنگی دستگاه‌های مستقر به فرماندار مریوان، بخشی از این مشکلات کاهش یافته است.

وی در ادامه افزود: نبود دستگاه ایکس‌ری خودرویی نیز از دیگر مشکلات مرز بود که مراحل تأمین آن در حال انجام است و با بهره‌برداری از آن، بخش زیادی از صف کامیون‌ها و مشکلات تردد برطرف خواهد شد.

ورمقانی با تأکید بر اینکه استان برای میزبانی از زائران آمادگی کامل دارد، گفت: علاوه بر زائرانی که از مرز باشماق تردد می‌کنند، همچنان خدمات اسکان و پذیرایی به زائرانی که از مرزهای جنوبی کشور عبور می‌کنند نیز در استان ارائه خواهد شد.

وی در پایان با اشاره به همزمانی اربعین امسال با شرایط ویژه منطقه خاطرنشان کرد: حضور پرشور مردم در راهپیمایی اربعین، نماد وحدت و انسجام ملی خواهد بود و امیدواریم با تکمیل زیرساخت‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های گردشگری، مذهبی و اقتصادی، مرز باشماق نقش پررنگ‌تری در توسعه استان ایفا کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها