چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۸:۴۰
منبع: نمایندگی مرکزی
جهاد دانشگاهی می‌تواند سهم بزرگی در تحقق اهداف دانش‌بنیان برنامه هفتم داشته باشد

نماینده مردم اراک در مجلس:

جهاد دانشگاهی می‌تواند سهم بزرگی در تحقق اهداف دانش‌بنیان برنامه هفتم داشته باشد

مرکزی (ایسنا) - نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر نقش راهبردی جهاد دانشگاهی در تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت، گفت: این نهاد انقلابی با پیوند علم، فناوری و نوآوری، ظرفیت کم‌نظیری برای تبدیل ایده به محصول، توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت فرهنگ خودباوری و «ما می‌توانیم» در کشور دارد.

نادرقلی ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا در آستانه فرارسیدن ۱۶ مردادماه سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی، با تشریح جایگاه این نهاد در منظومه علمی و فناوری کشور، اظهار کرد: اگر بخواهیم عملکرد جهاد دانشگاهی را به‌درستی ارزیابی کنیم، باید آن را بر اساس اسناد بالادستی از جمله قانون برنامه هفتم پیشرفت و سیاست‌های کلی نظام در حوزه علم و فناوری بسنجیم؛ اسنادی که مسیر حرکت کشور برای دستیابی به پیشرفت علمی، فناوری و اقتصادی را به‌روشنی ترسیم کرده‌اند.

وی افزود: در قانون برنامه هفتم، فرآیندی طراحی شده است که بتواند مسیر تبدیل ایده به محصول و سپس ورود آن به بازار را با سرعت، دقت و اثربخشی بیشتری طی کند و جهاد دانشگاهی به واسطه ماهیت منحصربه‌فرد خود که تلفیقی از روحیه جهادی، دانش دانشگاهی و تجربه عملی است، از مهم‌ترین نهادهایی است که می‌تواند این مأموریت را به بهترین شکل محقق کند.

ابراهیمی با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و فناوری اظهار کرد: امروز کشور در بسیاری از فناوری‌های پیشرفته و تولید محصولات ایران‌ساخت، در زمره کشورهای پیشرو قرار گرفته است؛ موفقیتی که حاصل نگاه آینده‌نگرانه و معماری علمی صورت‌گرفته در سال‌های گذشته است و بدون تردید بخش مهمی از این افتخارات مرهون تلاش‌های جهاد دانشگاهی و پژوهشگران این مجموعه است که در سنگر دانشگاه و فناوری، علم را به فناوری، فناوری را به محصول و محصول را به ثروت تبدیل کرده‌اند.

وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی طی چهار دهه گذشته نشان داده است که می‌تواند حلقه واسط میان دانشگاه، صنعت و نیازهای واقعی کشور باشد و با بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان، پژوهشگران و دانشگاهیان، بسیاری از نیازهای راهبردی کشور را در حوزه‌های مختلف برطرف کند.

نقش جهاد دانشگاهی در توسعه زیست‌بوم دانش‌بنیان

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهداف برنامه هفتم در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: بر اساس احکام این برنامه، کشور باید به حدود ۱۵ هزار شرکت دانش‌بنیان دست یابد؛ در حالی که اکنون حدود ۱۰ هزار شرکت در این حوزه فعالیت می‌کنند و برای تحقق این هدف، نقش جهاد دانشگاهی بسیار تعیین‌کننده خواهد بود.

وی تصریح کرد: این نهاد می‌تواند با ایجاد هسته‌های فناور، حمایت از تیم‌های نوآور، توسعه فناوری‌های نرم و سخت، تکمیل زنجیره تجاری‌سازی دستاوردهای علمی و فراهم کردن بستر شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان، سهم بزرگی در تحقق اهداف برنامه هفتم داشته باشد.

ابراهیمی افزود: جهاد دانشگاهی از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون همواره در عرصه‌های مختلف علمی، پژوهشی، فناورانه و فرهنگی پیشگام بوده و تجربه ارزشمند این نهاد، آن را به یکی از موفق‌ترین الگوهای کشور در حوزه نوآوری، کارآفرینی و توسعه فناوری تبدیل کرده است.

مأموریت جهاد دانشگاهی، راهبری جریان علم و فناوری است

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک نهاد راهبر است، نه صرفاً یک مجموعه اجرایی، اظهار کرد: قرار نیست همه ظرفیت‌ها، امکانات و منابع کشور در اختیار جهاد دانشگاهی باشد، بلکه رسالت اصلی این نهاد، سازماندهی، هدایت و راهبری جریان علم، فناوری و جهاد علمی در کشور است؛ مأموریتی که اگر به‌درستی دنبال شود، می‌تواند تحولات بزرگی در نظام علمی و فناوری کشور ایجاد کند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هم‌افزایی میان دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، صنایع، شرکت‌های دانش‌بنیان و دستگاه‌های اجرایی، از مهم‌ترین مأموریت‌هایی است که جهاد دانشگاهی می‌تواند در آن نقش‌آفرینی کند و این هم‌افزایی، زمینه‌ساز افزایش بهره‌وری و شتاب‌بخشی به روند توسعه کشور خواهد شد.

«ما می‌توانیم» سرمایه راهبردی پیشرفت کشور

ابراهیمی در ادامه با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در تقویت روحیه خودباوری گفت: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، شکل‌گیری فرهنگ «ما می‌توانیم» در میان جوانان، دانشگاهیان و نخبگان کشور است؛ فرهنگی که موجب شد بسیاری از محدودیت‌ها و موانع با اتکا به توان داخلی پشت سر گذاشته شود.

وی تأکید کرد: باید واژه‌هایی مانند «نمی‌توانیم»، «نمی‌شود» و «نداریم» را از ادبیات مدیریتی کشور حذف کنیم، زیرا هر جا به ظرفیت‌های داخلی اعتماد کرده‌ایم، موفق شده‌ایم و هر زمان چشم به بیرون دوخته‌ایم، فرصت‌های ارزشمندی را از دست داده‌ایم.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف علمی، فناوری، دفاعی، پزشکی، هسته‌ای و صنعتی به جایگاهی رسیده که حاصل اعتماد به جوانان، دانشمندان و نیروهای متخصص داخلی است و این مسیر باید با قدرت ادامه پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی یکی از مهم‌ترین نهادهایی است که توانسته این روحیه خودباوری را در محیط‌های دانشگاهی و پژوهشی نهادینه کند و با تبدیل دانش به فناوری و فناوری به ثروت، مفهوم واقعی «ما می‌توانیم» را در عمل به نمایش بگذارد.

ابراهیمی در پایان با تأکید بر اینکه آینده کشور در گرو تکیه بر دانش، نوآوری و ظرفیت‌های داخلی است، گفت: هرچه ارتباط میان دولت، مجلس، دانشگاه‌ها، جهاد دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان تقویت شود، دستیابی به اهداف برنامه هفتم پیشرفت، ارتقای جایگاه علمی کشور و تحقق مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران با سرعت بیشتری محقق خواهد شد و جهاد دانشگاهی در این مسیر، یکی از مهم‌ترین بازوان علمی و فناورانه کشور به شمار می‌رود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها