شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۱:۳۹
منبع: نمایندگی آذربایجان شرقی
برداشت ۱۸ هزار تن سیر از مزارع آذرشهر

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان خبر داد

برداشت ۱۸ هزار تن سیر از مزارع آذرشهر

آذربایجان شرقی (ایسنا) - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برداشت ۱۸ هزار تن سیر از مزارع استان در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ خبر داد و گفت: با مدیریت مناسب مزارع، بهره‌گیری از روش‌های علمی کشت و شرایط مطلوب تولید، امسال نیز سیر با کیفیت مناسب در استان تولید و برداشت شد.

صادق نادری در حاشیه بازدید از تعدادی از سردخانه‌های ذخیره‌سازی سیر در شهر تیمورلوی شهرستان آذرشهر، در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در سال زراعی جاری، ۳۲۰.۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیر اختصاص یافته بود که از این سطح، حدود ۱۸ هزار تن محصول برداشت شد.

وی با اشاره به عملکرد مطلوب مزارع سیر در استان افزود: میانگین عملکرد این محصول در آذربایجان شرقی ۵۶ تن در هکتار برآورد می‌شود که در مقایسه با میانگین کشوری رقم قابل توجهی است. این عملکرد مناسب حاصل استفاده از ارقام مرغوب، مدیریت صحیح تغذیه گیاهی و رعایت اصول فنی در مراحل کاشت، داشت و برداشت است.

وی با بیان اینکه عملیات برداشت سیر از اوایل تیرماه آغاز شد و متناسب با زمان کاشت در مناطق مختلف استان ادامه یافت، اظهار کرد: برداشت این محصول اکنون در اغلب مناطق به پایان رسیده و سیر تولیدی علاوه بر تأمین نیاز بازار استان، به سایر استان‌های کشور نیز ارسال می‌شود.

نادری با اشاره به جایگاه شهرستان‌های تولیدکننده سیر در استان گفت: شهرستان آذرشهر با ۱۵۰ هکتار سطح زیر کشت و تولید بیش از ۸ هزار و ۴۰۰ تن سیر، همچنان رتبه نخست تولید این محصول در آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده است. پس از آن، شهرستان‌های عجب‌شیر و هوراند از مهم‌ترین مناطق تولیدکننده سیر در استان به شمار می‌روند و سهم قابل توجهی در تولید این محصول دارند.

وی با اشاره به ارزش اقتصادی این محصول افزود: سیر از محصولات با ارزش بخش کشاورزی است که علاوه بر مصرف تازه، قابلیت فرآوری به محصولاتی نظیر پودر سیر، سیر خشک، ترشی سیر و سایر فرآورده‌های غذایی را دارد. توسعه صنایع تبدیلی، بسته‌بندی استاندارد و ایجاد زنجیره ارزش می‌تواند زمینه افزایش درآمد بهره‌برداران و رونق سرمایه‌گذاری در این بخش را فراهم کند.

وی توسعه کشت اصولی، استفاده از بذر سالم و گواهی‌شده، به‌کارگیری روش‌های نوین آبیاری، تغذیه متعادل گیاه و مدیریت علمی آفات و بیماری‌ها را از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان برای افزایش بهره‌وری و ارتقای کیفیت تولید سیر عنوان کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به مزیت‌های کشت سیر از منظر مدیریت منابع آب خاطرنشان کرد: با توجه به زمان کاشت این محصول در فصل پاییز، بخش قابل توجهی از نیاز آبی آن از طریق بارندگی‌های پاییزی، زمستانی و ذوب برف تأمین می‌شود و در مقایسه با بسیاری از محصولات بهاره، وابستگی کمتری به منابع آب سطحی و زیرزمینی دارد؛ موضوعی که سیر را به محصولی سازگارتر با شرایط کم‌آبی و تغییرات اقلیمی تبدیل کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان، در روز شنبه ۱۰ مرداد، وی با تأکید بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان اظهار کرد: توسعه زنجیره ارزش، تقویت صنایع فرآوری، بازاریابی هدفمند و فراهم‌سازی زمینه صادرات، از مهم‌ترین راهکارهای افزایش درآمد بهره‌برداران و رونق اقتصاد کشاورزی استان است و سازمان جهاد کشاورزی با تمام ظرفیت از توسعه پایدار تولید این محصول ارزشمند حمایت خواهد کرد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها