سه‌شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۵ | ۲۲:۴۲
بغداد: تحرکات نظامی سوریه در مرزها با هماهنگی عراق انجام می‌شود

بغداد: تحرکات نظامی سوریه در مرزها با هماهنگی عراق انجام می‌شود

فرمانده نیروهای مرزبانی عراق با رد هرگونه نگرانی درباره وضعیت مرزهای مشترک با سوریه، اعلام کرد که تحرکات نظامی در سوی سوری مرزها با اطلاع و هماهنگی بغداد انجام می‌شود و در حال حاضر هیچ تهدیدی متوجه مرزهای عراق نیست.

به گزارش ایسنا، «محمد عبدالوهاب سکر السعیدی» فرمانده نیروهای مرزبانی عراق اعلام کرد وضعیت در مرزهای مشترک با سوریه عادی است و تحرکات نیروهای سوری در آن سوی مرزها برای استقرار و کنترل مرزها، با اطلاع و هماهنگی بغداد انجام می‌شود.

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی عراق (واع) گفت: در حال حاضر هیچ تهدیدی در مرزهای مشترک با سوریه وجود ندارد و میان نیروهای مرزبانی دو کشور تبادل اطلاعات و هماهنگی امنیتی برقرار است.

فرمانده مرزبانی عراق افزود: نیروهای عراقی با قدرت کنترل مرزها را در اختیار دارند و تاکنون نیروهای سوری پاسگاه‌های مرزی خود را در امتداد مرز مشترک فعال نکرده‌اند.

این اظهارات پس از آن بیان شد که شبکه المیادین به نقل از خبرنگار خود در بغداد از رصد تحرکات نظامی در سوی سوری مرزهای مشترک با عراق خبر داد.

بر اساس این گزارش، یگان ۷۲ نیروهای مسلح سوریه در منطقه البوکمال تقویت شده و نیروهای عراقی نیز طی روزهای گذشته با استفاده از سامانه‌های اطلاعاتی و پهپادهای شناسایی، تحولات مرزهای مشترک را به‌صورت مستمر زیر نظر داشته‌اند.

همچنین منابع شبکه العربیه اعلام کردند ارتش سوریه بدون اعلام دلیل، وضعیت آماده‌باش نظامی اعلام کرده است. این منابع افزودند برخی گزارش‌ها این اقدام را به مناطق مرزی سوریه و عراق مرتبط می‌دانند، اما تاکنون علت دقیق این آماده‌باش مشخص نشده است.

در همین حال، یک منبع آگاه به «نایا» اعلام کرد که علت آماده‌باش نیروهای وابسته به دولت سوریه، بروز اختلافات داخلی و تلاش برای بازآرایی فرماندهان نظامی است.

این منبع گفت: اختلاف میان سرتیپ «جمیل الصالح» و «ابو عمشه» فرمانده «فرقه سلطان» وابسته به آنچه «ارتش سوریه» خوانده می‌شود، به بازداشت ابو عمشه که از افراد نزدیک به دستگاه اطلاعاتی ترکیه معرفی شده، منجر شده است. همچنین «سیف بولاد» نیز در حصر خانگی قرار گرفته و نگرانی‌هایی درباره احتمال وقوع درگیری داخلی در ساعات آینده و فرار شماری از فرماندهان به سمت عراق وجود دارد.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان