چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۹:۲۹
منبع: نمایندگی گلستان
هشدار جهاد کشاورزی گرگان درباره آفات پنبه، سویا/ کشاورزان سمپاشی را به‌موقع انجام دهند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گرگان:

هشدار جهاد کشاورزی گرگان درباره آفات پنبه، سویا/ کشاورزان سمپاشی را به‌موقع انجام دهند

گلستان (ایسنا) - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گرگان با اشاره به افزایش آفات در مزارع پنبه، سویا و شالیزارهای استان، از کشاورزان خواست با پایش مستمر مزارع و انجام سمپاشی با نظر کارشناسان، از خسارت به محصولات جلوگیری کنند و همزمان با استفاده از روش‌های نوین آبیاری، در مصرف آب صرفه‌جویی داشته باشند.

نعمت علاالدین در گفت و گو با ایسنا با اشاره به شرایط فعلی مزارع استان گفت: در کشت‌های تابستانه، به‌ویژه مزارع پنبه و سویا، جمعیت آفات مکنده افزایش یافته و کشاورزان باید نسبت به کنترل به‌موقع آن‌ها اقدام کنند.

وی افزود: در مزارع پنبه، آفت عسلک به دلیل شرایط رطوبتی و آب‌وهوایی امسال به‌طور قابل توجهی افزایش یافته و می‌تواند خسارت زیادی به محصول وارد کند. کشاورزان باید در صورت مشاهده تغییر رنگ برگ‌های پنبه یا علائم خسارت در مزارع سویا، با مشورت کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی، عملیات سمپاشی را در زمان مناسب انجام دهند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گرگان با اشاره به وضعیت شالیزارها نیز اظهار کرد: کرم ساقه‌خوار و برخی آفات برگ‌خوار در مزارع برنج فعال هستند و در صورت بی‌توجهی، به‌ویژه با نفوذ کرم ساقه‌خوار به داخل ساقه، خسارت قابل توجهی به محصول وارد خواهد شد که می‌تواند موجب پوکی دانه‌ها در زمان تشکیل خوشه شود.

علاالدین همچنین بر ضرورت مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: با توجه به محدودیت منابع آب و شرایط موجود، استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری باید بیش از گذشته مورد توجه کشاورزان قرار گیرد، زیرا این روش‌ها ضمن کاهش هدررفت آب، راندمان آبیاری را افزایش می‌دهند.

وی از بهره‌برداران خواست در مدیریت مصرف برق چاه‌های کشاورزی نیز همکاری لازم را با دستگاه‌های متولی داشته باشند و از توصیه‌های کارشناسان برای بهینه‌سازی مصرف انرژی استفاده کنند تا علاوه بر کاهش هزینه‌ها، بهره‌وری تولید نیز افزایش یابد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها