چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۴:۱۴
منبع: نمایندگی سمنان
فرونشست‌ها؛ خطری که تا بیخ گوش استان سمنان هم رسیده است!

فرونشست‌ها؛ خطری که تا بیخ گوش استان سمنان هم رسیده است!

سمنان (ایسنا) - مدیرعامل آب منطقه‌ای استان سمنان از فرونشست‌ها به‌عنوان بزرگترین خطر ناشی از افت آب‌های زیرزمینی در این استان نام برد و گفت: خطر فرونشست‌ها امروز تا بیخ گوش ما هم رسیده است.

حمید احسانی چهارشنبه ۱۴ مرداد در نشست خبری با رسانه‌ها اظهار کرد: با وجود جدی‌بودت خطر فرونشست‌ها در سطح کشور و استان، کمتر به این پدیده پرخطر توجه شده است.

وی از افت ۲۰ متری سطح آب در آبخوان سمنان طی ۳۱ سال اخیر به‌عنوان یکی از مهمترین دلایل بروز فرونشست‌ها یاد کرد و افزود: این شاخص در دشت شاهرود، ۱۸ ، در میامید۲۴ و یا در دشت دامغان بیش از ۱۴ متر است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان سمنان با بیان اینکه دشت‌های سمنان و دامغان از نظر فرونشست‌ها در وضعیت بحرانی قرار دارند ادامه داد: براساس آخرین ارزیابی‌ها دشت‌هایی مثل گرمسار و آرادان نیز در وضعیت خیلی زیاد قرار دارند.

احسانی با بیان اینکه دشت‌هایی مانند شاهرود نیز در وضعیت متوسط قرار دارند اضافه کرد: تقریبا تمامی شهرستان‌های استان از نظر فرونشست‌ها در وضعیت نامناسبی قرار دارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان سمنان در ادامه با بیان اینکه همه مناطق و مراکز جمعیتی استان در خطر فرونشست قرار دارند، تصریح کرد: اگرچه در حال حاضر در برخی مناطق جنوبی سمنان و دامغان با شواهد پرخطر فرونشست روبرو هستیم اما واقعیت این است که فرونشست‌ها بخشی از زیرساخت‌های شهری در استان را به شدت تهدید می‌کنند.

احسانی اظهار کرد: بخش‌های وسیعی از استان، از جمله شهرهای سمنان، دامغان، گرمسار و شاهرود در معرض فرونشست قرار دارند.

وی با اشاره به برداشت‌های بی‌رویه از منابع زیرزمینی در این استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر افزون بر ۷۵ درصد تأمین آب استان سمنان از طریق منابع زیرزمینی انجام می‌شود.

فرونشست‌ها خطری که تا بیخ گوش ما هم رسیده است!

وی بر لزوم مدیریت مصرف آب در استان تاکید و خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۸۲ درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف و نزدیک به ۱۳ درصد نیز در بخش شرب به مصرف می‌رسد.

وی از بخش صنعت و خدمات به عنوان بهره‌و ترین بخش در حوزه مصرف آب نام برد و گفت: این دو بخش با وجود سهم بسیار کم، بیشترین اشتغالزایی و آورده اقتصادی را دارند.

احسانی از اتکای بیش از ۷۵ درصد استان سمنان به منابع آبی زیرزمینی به عنوان یک خطر بالقوه یاد کرد و گفت: خشکسالی‌های پیاپی سبب شده که هر سال اتکای استان به منابع زیرزمینی بیشتر شود.

وی با اشاره به اینکه علی‌رغم بارش‌های خوب زمستانی، رژیم بارشی استان امسال بهتر نشده ادامه داد: امسال استان سمنان برای ششمین سال متوالی دچار خشکسالی بود.

وی اضافه کرد: امسال با وجود بارش‌های خوب در برخی مناطق استان، در مجموع به میانگین بلندمدت نرسیده‌ و استان سمنان همچنان در شرایط خشکسالی قرار دارد.

به گفته مدیرعامل آب منطقه‌ای استان سمنان میزان بارش‌های امسال در برخی مناطق جمعیتی استان نظیر: سمنان، گرمسار و دامغان، بارندگی‌ها حتی در مقایسه با سال گذشته کمتر نیز شده است.

وی از وجود سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن آب زیرزمینی در استان سمنان خبر داد و افزود: این کسری در یک بازه ۳۰ ساله به بیش از سه میلیارد مترمکعب می‌رسد.

احسانی بر لزوم برخورد با چاه‌های غیرمجاز تأکید و اظهار کرد: خوشبختانه هیچگونه چاه غیرمجاز فعالی در سطح استان وجود ندارد و سمنان از موفق‌ترین استان‌ها در برخورد با چاه‌های غیرمجاز است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها