دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۹:۳۶
منبع: نمایندگی کرمانشاه
معاون استاندار کرمانشاه: تقویت همکاری‌های اقتصادی میان استان‌های غربی ضروری است 

معاون استاندار کرمانشاه: تقویت همکاری‌های اقتصادی میان استان‌های غربی ضروری است 

کرمانشاه (ایسنا) - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با تأکید بر ضرورت تقویت همکاری‌های اقتصادی میان استان‌های غرب کشور، گفت: باید با محوریت کرمانشاه و بدون ایجاد نگاه رقابتی، از ظرفیت استان‌های همجوار از جمله ایلام و کردستان برای تبادل تجربه، شبکه‌سازی صادرکنندگان و توسعه همکاری‌های تجاری استفاده شود.

حسن رستم زاد دوشنبه ۱۹ مرداد در پنجمین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و ششمین جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان کرمانشاه، پیشنهاد ایجاد کمیته‌های مشترک میان استان‌های غربی را مطرح کرد و افزود: ایجاد مراکز لجستیکی مشترک و صندوق‌های تأمین مالی صادرات نیز می‌تواند به تقویت زیرساخت‌های تجارت خارجی و حمایت از صادرکنندگان کمک کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه همچنین با تأکید بر ظرفیت کم‌نظیر مرزهای استان در توسعه تجارت خارجی گفت: کرمانشاه با برخورداری از شش مرز رسمی و موقعیت ژئوپلیتیکی ویژه، می‌تواند نقش مهمی در توسعه صادرات غیرنفتی، واردات کالا و دیپلماسی اقتصادی کشور ایفا کند.

وی موضوع مرز و توسعه صادرات و واردات را از ظرفیت‌های بزرگ اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: توسعه تجارت مرزی یکی از موضوعاتی است که باید با جدیت بیشتری دنبال شود و فرمانداران و مدیران دستگاه‌های مرتبط باید با نگاه ویژه‌ای این ظرفیت را مورد توجه قرار دهند.

وی یکی از فرصت‌های مهم پیش روی کرمانشاه را استفاده از ظرفیت مرزهای زمینی و ریلی برای واردات کالا دانست و اظهار کرد: سالانه میلیون ها تن کالا وارد کشور می‌شود که بخش عمده آن از طریق مرزهای آبی و بنادر انجام می‌شود. با توجه به رویکردهای جدید در حوزه پدافند غیرعامل و ضرورت متنوع‌سازی مسیرهای ورود کالا، توجه به مرزهای زمینی و ریلی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

معاون استاندار کرمانشاه تصریح کرد: کرمانشاه با داشتن شش مرز رسمی، در مقایسه با بسیاری از استان‌های غربی و جنوب‌غربی از ظرفیت ویژه‌ای برخوردار است و باید از این ظرفیت برای توسعه واردات و صادرات استفاده بیشتری شود.

رستم‌زاد ادامه داد: با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی کرمانشاه و هم‌مرزی با بخش‌های کردنشین و عرب‌نشین عراق، این استان یکی از ستون‌های مهم تجارت کشور به شمار می‌رود و می‌تواند نقش فعالی در دیپلماسی اقتصادی و توسعه صادرات غیرنفتی داشته باشد.

وی با اشاره به ظرفیت کرمانشاه برای اتصال به بازارهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای گفت: کرمانشاه می‌تواند علاوه بر نقش‌آفرینی به عنوان دروازه صادرات ایران به عراق، در مسیر ارتباط تجاری کشور با مدیترانه نیز نقش مؤثری ایفا کند و از طریق مسیر عراق و سوریه به بنادر و بازارهای منطقه مدیترانه متصل شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه بر ضرورت استفاده فرمانداران از ظرفیت نمایندگان مجلس برای پیگیری مسائل اقتصادی استان تأکید کرد و افزود: فرمانداران باید از ظرفیت نمایندگان حوزه‌های انتخابیه خود در سطح وزارتخانه‌ها و سازمان‌های ملی برای جذب تسهیلات، اعتبارات، بودجه و پیگیری مسائل مربوط به مرزها استفاده کنند.

وی یکی از چالش‌های مهم مرزهای استان را وضعیت زیرساخت‌ها و ساماندهی تردد ناوگان حمل‌ونقل عنوان کرد و گفت: موضوع تردد ناوگان در مرزهای پرویزخان، خسروی، شیخ‌صله و سومار باید به صورت جدی دنبال شود و در همین راستا هفته آینده زمان ویژه‌ای برای بررسی مشکلات مرزها و رفع چالش‌های ترافیکی و رسوب کالا اختصاص خواهد یافت.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در زمینه بهسازی راه‌ها و زیرساخت‌های مرزی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر اقدامات مناسبی در حوزه آسفالت و روکش برخی از مسیرهای مرزی انجام شده که باید این اقدامات به سایر مرزهای استان نیز تعمیم داده شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه، هماهنگی ساعت کاری مرزها با طرف عراقی را یکی دیگر از الزامات جلوگیری از توقف و رسوب کالا دانست و افزود: هماهنگی میان دو طرف باید به گونه‌ای باشد که فعالیت مرزها با کمترین وقفه انجام شود و کالا و ناوگان حمل‌ونقل در مرز متوقف نمانند.

رستم‌زاد همچنین بر ضرورت توجه بیشتر مرزبانی به قوانین و وظایف قانونی دستگاه‌های مستقر در مرز تأکید کرد و گفت: حساسیت و دلسوزی مرزبانی در حوزه امنیت قابل تقدیر است، اما لازم است دستگاه‌ها در چارچوب وظایف و اختیارات قانونی خود عمل کنند تا از موازی‌کاری و ایجاد وقفه در فرآیندهای تجاری جلوگیری شود.

وی تقویت امنیت تجار، بازرگانان و رانندگان در پایانه‌های مرزی را نیز ضروری دانست و گفت: تأمین امنیت فعالان اقتصادی و رانندگان در مرزها اهمیت بسیار زیادی دارد و باید برای ارتقای آن برنامه‌ریزی شود.

معاون استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به ضرورت احداث تیرپارک در مرزهای استان اظهار کرد: ایجاد تیرپارک در مرزهای استان علاوه بر ارتقای امنیت، می‌تواند رفاه و خدمات مناسب‌تری برای تجار، بازرگانان، کامیون‌داران و رانندگان فراهم کند و بخشی از مشکلات موجود در مدیریت توقف و تردد ناوگان را کاهش دهد.

وی یکی از مهم‌ترین مشکلات حوزه صادرات و واردات کشور را مسئله تخصیص ارز دانست و اظهار کرد: بخشی از مشکلات موجود به بروکراسی و فرآیندهای پیچیده گمرکی بازمی‌گردد که باید برای رفع آنها اقدام شود، اما به نظر می‌رسد مشکل اصلی فعالان اقتصادی در حوزه صادرات و واردات، موضوع تخصیص ارز است.

معاون استاندار کرمانشاه تأکید کرد: لازم است موضوع مشکلات ارزی صادرکنندگان با جدیت در دستور کار قرار گیرد و پس از احصای دقیق مشکلات، با امضای استاندار کرمانشاه مکاتبات لازم با وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس بانک مرکزی و وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان مرتبط انجام شود تا برای رفع موانع موجود چاره‌اندیشی شود.

رستم‌زاد همچنین بر ضرورت بررسی مشکلات صادرکنندگان در فرآیند بازگشت ارز تأکید کرد و گفت: باید پیام‌های هشدار سامانه‌های نظارتی شفاف‌سازی و از ایجاد نگاه مجرمانه نسبت به صادرکنندگان جلوگیری شود.

وی افزود: دستگاه‌های نظارتی، مرزبانی، سازمان بازرسی و مجموعه‌های اطلاعاتی و امنیتی مستقر در مرزها باید به فعالان حوزه صادرات و واردات احترام بگذارند و آنها را به عنوان افرادی که در حال کمک به توسعه تجارت و اقتصاد کشور و پیشبرد مرزها هستند، مورد توجه قرار دهند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به اصل برائت تصریح کرد: تأکید بر حمایت از صادرکنندگان به معنای نادیده گرفتن قوانین و وظایف دستگاه‌های نظارتی نیست، اما باید اصل بر روال قانونی و فعالیت سالم اقتصادی باشد و در صورت وجود تخلف، پس از اثبات آن برخورد قانونی انجام شود.

رستم‌زاد همچنین پیشنهاد ایجاد مسیرهای بانکی پایدار برای تجارت با عراق را مطرح کرد و گفت: توسعه روابط بانکی و ایجاد مسیرهای مطمئن مالی می‌تواند نقش مهمی در تسهیل تجارت با عراق داشته باشد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به نظر تجار و بازرگانان در تصمیمات مرتبط با تجارت خارجی افزود: گمرکات باید در موضوعات تخصصی از نظرات فعالان اقتصادی و صاحبان تجربه استفاده کنند و دستگاه‌های اجرایی نباید در حوزه‌هایی که قانون‌گذار مسئولیتی برای آنها تعیین نکرده یا تخصص لازم را ندارند، با ورود غیرضروری موجب ایجاد مانع در مسیر تجارت شوند.

معاون استاندار کرمانشاه، دیجیتال‌سازی تجارت خارجی را یکی دیگر از اولویت‌های مهم عنوان کرد و گفت: در جلسه‌ای که با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونان این وزارتخانه در استان برگزار شد، موضوع اقتصاد دیجیتال و ضرورت تحول در فرآیندهای تجارت خارجی مورد تأکید قرار گرفت.

وی افزود: یکپارچه‌سازی سامانه‌های گمرک، استاندارد، قرنطینه و حمل‌ونقل می‌تواند بسیاری از مشکلات و موازی‌کاری‌های موجود در مرزها را برطرف کند و موجب تسریع در فرآیند ترخیص و جابه‌جایی کالا شود.

رستم‌زاد همچنین بر ضرورت ایجاد داشبورد هوشمند پایش صادرات استان تأکید کرد و افزود: توسعه بانک اطلاعاتی صادرکنندگان استان و شناسایی دقیق نیازهای بازارهای هدف باید در دستور کار قرار گیرد تا تصمیم‌گیری در حوزه تجارت خارجی بر مبنای اطلاعات دقیق و به‌روز انجام شود.

رستم‌زاد با اشاره به تجربه خود در مرز آستارا اظهار کرد: در آن مرز، نمایندگان دستگاه‌هایی مانند استاندارد، غذا و دارو و جهاد کشاورزی به صورت مستمر و شبانه‌روزی در فرآیندهای مربوط به واردات و صادرات حضور داشتند و بسیاری از امور در همان محل انجام می‌شد. این تجربه نشان می‌دهد که با استقرار و هماهنگی مناسب دستگاه‌های مرتبط می‌توان زمان توقف کالا در مرز را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

وی از برنامه خود برای حضور در شهرستان‌های مرزی خبر داد و گفت: هفته آینده زمان ویژه‌ای را برای بررسی مسائل مرزی اختصاص خواهیم داد و در خدمت فرمانداران شهرستان‌های مرزی خواهیم بود تا علاوه بر بررسی مسائل اقتصادی شهرستان‌ها، موضوعات مرتبط با مرز، گمرک، پایانه‌ها و دستگاه‌های مرتبط نیز به صورت میدانی بررسی و برای رفع مشکلات آنها تصمیم‌گیری شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه تأکید کرد: هدف از این اقدامات، ایجاد هماهنگی بیشتر میان دستگاه‌ها، کاهش موانع پیش روی فعالان اقتصادی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مرزی استان برای توسعه صادرات، واردات و رونق اقتصادی کرمانشاه است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها