شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۶:۱۹
افلاطونی: ۱۶ میلیون هکتار عرصه مطالعه‌شده آماده اجرای طرح‌های آبخیزداری است

افلاطونی: ۱۶ میلیون هکتار عرصه مطالعه‌شده آماده اجرای طرح‌های آبخیزداری است

مرکزی (ایسنا) - معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: از مجموع ۱۲۵ میلیون هکتار عرصه مستعد اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور، تاکنون ۱۶ میلیون هکتار عرصه مطالعه‌شده آماده اجرای طرح‌های آبخیزداری است که تأمین اعتبار، شرط اجرای آن‌هاست.

رضا افلاطونی شنبه ۲۴ مردادماه در سفر به شهرستان دلیجان و در جریان بازدید از پروژه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده کشور در حوزه آبخیزداری اظهار کرد: مجموع عرصه‌های منابع طبیعی کشور شامل جنگل‌ها، مراتع و عرصه‌های بیابانی حدود ۱۳۵ میلیون هکتار است که از این میزان، حدود ۱۲۵ میلیون هکتار مستعد اجرای عملیات آبخیزداری است.

وی افزود: تاکنون مطالعات آبخیزداری در ۴۶ میلیون هکتار از این عرصه‌ها انجام شده و در حدود ۳۰ میلیون هکتار نیز عملیات آبخیزداری به اجرا درآمده است.

افلاطونی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۱۶ میلیون هکتار عرصه مطالعه‌شده و آماده اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور وجود دارد که در صورت تأمین اعتبارات لازم می‌توان عملیات اجرایی آن‌ها را آغاز کرد؛ با این حال، نسبت به وسعت ۱۲۵ میلیون هکتاری عرصه‌های مستعد، همچنان حجم قابل توجهی از اقدامات مورد نیاز باقی مانده است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به سیاست‌های جدید این سازمان برای تأمین منابع مالی گفت: اگرچه اجرای اقدامات آبخیزداری از وظایف حاکمیتی دولت است و اعتبارات دولتی باید در این بخش اختصاص یابد، اما سازمان منابع طبیعی در کنار منابع دولتی، استفاده از روش‌های نوین تأمین مالی را نیز در دستور کار قرار داده است.

وی از ابلاغ سازوکارهایی همچون مشارکت خیرین منابع طبیعی، طرح‌های مشارکتی و ظرفیت‌های ماده ۳ به استان‌ها خبر داد و تصریح کرد: طرح‌های متعددی برای تأمین مالی اجرای پروژه‌های آبخیزداری، آبخوانداری و سایر طرح‌های منابع طبیعی پیش‌بینی و برای اجرا به استان‌ها ابلاغ شده است.

افلاطونی همچنین در بازدید از حوضه آبخیز «جاسب» در شهرستان دلیجان، وضعیت سازه‌های آبخیزداری این حوزه را مورد بررسی قرار داد و گفت: در این حوزه اقدامات سازه‌ای مناسبی انجام شده و حدود ۱۰ بند خاکی و سنگ‌آبخیز اجرا شده است.

وی با تأکید بر ضرورت توسعه اقدامات تلفیقی در حوضه آبخیز جاسب اظهار کرد: با توجه به میزان آورد، بارندگی و دبی رودخانه‌ها، اجرای اقدامات بیولوژیکی بیشتری در این حوزه ضروری است. از نظر عملیات مکانیکی، اقدامات انجام‌شده تا حدود زیادی مناسب است و در این بخش بیشتر به مرمت و بازسازی سازه‌های موجود نیاز داریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه خاطرنشان کرد: باید با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی و معاونت آبخیزداری، اجرای اقدامات تلفیقی مکانیکی و بیولوژیکی در حوزه آبخیز جاسب توسعه یابد تا ظرفیت‌های این منطقه در زمینه مدیریت روان‌آب، کنترل فرسایش خاک و تقویت منابع آب به شکل مطلوب‌تری مورد استفاده قرار گیرد.

افلاطونی همچنین در بازدید از پارک جنگلی شهرستان دلیجان، با اشاره به سیاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای توسعه کمی و کیفی پارک‌های جنگلی و ذخیره‌گاه‌های منابع طبیعی، وضعیت فعلی این پارک را نیازمند توجه و اقدام جدی دانست.

وی با بیان اینکه پارک جنگلی دلیجان از دهه‌های گذشته ایجاد شده و سابقه مدیریت آن در اختیار بخش غیردولتی بوده است، گفت: پس از خروج مدیریت منابع طبیعی از این مجموعه، پارک در اختیار شهرداری دلیجان قرار گرفته و در بازدید انجام‌شده، وضعیت فعلی آن مطلوب ارزیابی نشد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تأکید کرد: این عرصه‌ها بخشی از ثروت عمومی، انفال و بیت‌المال مردم هستند و علاوه بر تلاش برای ارتقای وضعیت آن‌ها، باید حداقل شرایط موجود حفظ شود.

افلاطونی افزود: توصیه‌های فنی، اداری و حقوقی لازم به همکاران اداره کل منابع طبیعی استان مرکزی ارائه شده و از فرماندار و نماینده مردم دلیجان و محلات در مجلس شورای اسلامی نیز خواسته شده است در زمینه اجرای تعهدات قراردادی شهرداری نسبت به پارک جنگلی همکاری و مساعدت لازم را داشته باشند.

وی در پایان از آمادگی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای حمایت از روند احیا و توسعه این پارک خبر داد و گفت: تأمین نهال، ارائه کمک‌های فنی و مهندسی و مساعدت در تکمیل زیرساخت‌ها از جمله ظرفیت‌هایی است که سازمان می‌تواند برای بهبود وضعیت پارک جنگلی دلیجان مورد استفاده قرار دهد و امید است با تدابیر اتخاذشده در سطح استان، شاهد توسعه کمی و کیفی پارک‌های جنگلی استان مرکزی، از جمله پارک جنگلی دلیجان باشیم.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها