سه‌شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۲:۳۰
منبع: نمایندگی فارس
قادری: محدودکردن مصرف سوخت باید با توسعه حمل‌ونقل عمومی و خودروهای کم‌مصرف همراه باشد

قادری: محدودکردن مصرف سوخت باید با توسعه حمل‌ونقل عمومی و خودروهای کم‌مصرف همراه باشد

فارس (ایسنا) - نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی با اشاره به محدودیت تولید و افزایش مصرف سوخت در کشور گفت: محدودکردن مصرف بنزین یکی از راهکارهای موجود است، اما این سیاست باید هم‌زمان با توسعه حمل‌ونقل عمومی، ترویج خودروهای برقی و دوگانه‌سوز و تشویق به تولید خودروهای کم‌مصرف اجرا شود.

جعفر قادری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره سیاست اصلاح نرخ بنزین و اینکه آیا عرضه بنزین با قیمت ۸۷ هزار تومان می‌تواند مشکلی از اقتصاد کشور حل کند، گفت: واقعیتی که وجود دارد این است که متأسفانه اکنون با کمبود تولید مواجه هستیم و راهی جز محدودکردن مصرف نداریم.

وی افزود: یکی از راهکارها می‌تواند این باشد که همان‌طور که برای هر خودرو سهمیه در نظر گرفته می‌شود، سهمیه را بر اساس خانوار نیز تعیین کنیم؛ به این معنا که اگر یک خانوار دو نفره باشد، حداکثر یک خودرو، اگر چهار نفره باشد دو خودرو و اگر پنج نفره باشد دو و نیم خودرو مشمول سهمیه شود و مازاد بر آن، افراد بتوانند سوخت مورد نیاز خود را به‌صورت آزاد خریداری کنند.

قادری با تأکید بر ضرورت توسعه استفاده از سوخت‌های جایگزین ادامه داد: باید استفاده از خودروهای CNG‌سوز و برقی را ترویج و از این بخش حمایت کنیم.

وی اضافه کرد: در شهرها و به‌خصوص در محدوده‌های پرترافیک نیز می‌توان ضوابطی تعیین کرد که فقط خودروهای CNG‌سوز و برقی اجازه ورود داشته باشند؛ اقدامی که هم به کاهش آلایندگی و هم به کاهش مصرف سوخت کمک می‌کند.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین درباره خودروهای خارجی نیز گفت: برای خودروهای خارجی می‌توان سقف سهمیه تعیین کرد، چراکه صاحبان این خودروها از تمکن مالی بیشتری برخوردارند و خودروهای گران‌تری در اختیار دارند؛ بنابراین می‌توانند بنزین را با قیمتی که معادل قیمت پالایشگاهی است، خریداری کنند.

قادری ادامه داد: دولت نیز با توجه به مشکلات مالی که دارد، می‌تواند بخشی از هزینه‌های خود را از طریق دریافت عوارض و مالیات از خودروهای لوکس تأمین کند؛ به این معنا که علاوه بر عوارض، مالیات بیشتری برای خودروهای لوکس در نظر گرفته شود.

وی همچنین با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف سوخت خودروهای فرسوده و آلاینده گفت: طرح‌هایی نیز وجود دارد که بر اساس آن مصرف یا سهمیه سوخت خودروهای فرسوده و آلاینده کاهش پیدا کند تا دارندگان این خودروها به سمت استفاده از خودروهایی با آلایندگی و مصرف سوخت کمتر سوق داده شوند.

رئیس کمیسیون حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت حمایت از تولید خودروهای کم‌مصرف افزود: باید مدل‌هایی تعریف شود که تولید خودروهای با مصرف سوخت کمتر در داخل کشور تشویق و زمینه برای کاهش مصرف سوخت فراهم شود.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، توسعه حمل‌ونقل عمومی را از دیگر الزامات مدیریت مصرف سوخت دانست و گفت: در کلان‌شهرها باید به تقویت ناوگان حمل‌ونقل عمومی، از جمله رایگان‌شدن مترو و اتوبوس، کمک شود و برای شهرهای کوچک نیز امکان استفاده از ون و مینی‌بوس فراهم شود.

وی بر ضرورت توسعه تولید مینی‌بوس و اتوبوس نیز تأکید کرد و گفت: توسعه حمل‌ونقل عمومی می‌تواند در کاهش مصرف سوخت و مدیریت تقاضای بنزین مؤثر باشد.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها