چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۳:۳۵
منبع: نمایندگی زنجان
استاندار زنجان: دبیرخانه ملی جوانان «NEET» باید به حل یک مسئله ملی کمک کند

استاندار زنجان: دبیرخانه ملی جوانان «NEET» باید به حل یک مسئله ملی کمک کند

زنجان (ایسنا) - استاندار زنجان با تأکید بر ضرورت مسئله‌محوری در فعالیت دبیرخانه ملی جوانان «NEET» گفت: این دبیرخانه نباید صرفاً به ایجاد ساختار جدید منجر شود، بلکه باید با بررسی تجربه کشورهای مختلف و استفاده از ظرفیت نخبگان، به ارائه راهکارهای مؤثر برای بازگرداندن جوانان خارج از چرخه آموزش، مهارت و اشتغال به مسیر مشارکت اجتماعی و اقتصادی کمک کند.

سیدمحسن صادقی امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد در حاشیه آیین افتتاح دبیرخانه ملی جوانان «NEET» که در جهاددانشگاهی واحد استان زنجان آغاز به کار کرد، یادآور شد: موضوع جوانان «NEET» باید به عنوان یک مسئله مشخص مورد توجه قرار گیرد و فعالیت دبیرخانه نیز باید بر حل این مسئله متمرکز باشد، نه اینکه صرفاً به برگزاری نشست‌ها و طرح مباحث کلی درباره این پدیده محدود شود.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از تجربیات جهانی در این زمینه، افزود: در کشورهای مختلف، متناسب با تغییر سبک زندگی و توسعه فناوری، تجربه‌های متفاوتی در زمینه مدیریت این پدیده وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد و از تجربیات موفق آنها استفاده شود.

استاندار زنجان با تأکید بر ضرورت شناخت دقیق نسل‌های جدید، ادامه داد: باید درباره اینکه جوانان امروز چه می‌خواهند، چگونه فکر می‌کنند و چه توانایی‌هایی دارند، گفت‌وگو شود و ظرفیت‌های آنان در مسیر تعالی جامعه مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های نسل جدید در حوزه فناوری و هوش مصنوعی، گفت: بخشی از جوانان امروز دارای توانمندی‌های قابل توجهی در حوزه فناوری هستند و می‌توان از این ظرفیت‌ها در مسیر توسعه کشور استفاده کرد.

صادقی با بیان اینکه موضوع جوانان «نیت» محدود به یک استان نیست، تصریح کرد: اگرچه دبیرخانه در زنجان مستقر شده، اما جغرافیای فعالیت آن ملی است و باید با وزارت ورزش و جوانان و مجموعه‌های ملی مرتبط، ارتباط مستمر و مؤثری برقرار شود.

نماینده عالی دولت در استان زنجان تصریح کرد: در نشست‌های دبیرخانه از نخبگان، صاحب‌نظران و افرادی که در این حوزه تجربه و سابقه فعالیت دارند دعوت شود و در صورت امکان نداشتن حضور فیزیکی، از ظرفیت وبینار برای استفاده از دیدگاه چهره‌های ملی و حتی بین‌المللی بهره گرفته شود.

استاندار زنجان با تأکید بر اینکه دبیرخانه نباید به ساختارسازی صرف منجر شود، گفت: تجربه نشان داده است که ایجاد ساختارهای متعدد بدون اثربخشی واقعی، کمکی به حل مسائل نمی‌کند؛ بنابراین انتظار داریم دبیرخانه ملی جوانان «نیت» به جای ساختارسازی، زمینه ایجاد تحول در این مسئله ملی را فراهم کند.

وی با اشاره به ضرورت انجام مطالعات تطبیقی، افزود: باید تجربه کشورهای مختلف در مواجهه با پدیده جوانان خارج از چرخه آموزش، مهارت و اشتغال بررسی شود تا بتوان از نتایج و الگوهای موفق آنها استفاده کرد و مسیر طی‌شده در سایر کشورها را دوباره از نقطه صفر آغاز نکرد.

صادقی خاطرنشان کرد: زنجان این ظرفیت را دارد که با برگزاری نشست‌های تخصصی و استفاده از ظرفیت‌های علمی و نخبگانی، به یک الگوی مؤثر در این حوزه تبدیل شود و نتایج فعالیت دبیرخانه در سطح ملی مورد استفاده قرار گیرد.

در ادامه، مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی و فعالیت‌های داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان، با اشاره به اینکه به رسمیت شناخته شدن پدیده جوانان «NEET» خود یک گام رو به جلو محسوب می‌شود، اظهار کرد: تجربه کشورهای مختلف نشان می‌دهد این پدیده تا حد زیادی متأثر از رشد فناوری، تغییر سبک زندگی و تحولات اجتماعی است و باید متناسب با شرایط هر جامعه برای آن راهکار طراحی کرد.

خاطره کلیبری افزود: برای مدیریت این مسئله باید نسل‌شناسی دقیق انجام شود و شناخت درستی از اینکه جوانان امروز چه می‌خواهند و چگونه فکر می‌کنند به دست آید تا بتوان توانایی‌های آنها را در مسیر پیشرفت و تعالی جامعه به کار گرفت.

کلیبری با تأکید بر ضرورت استفاده از تجربیات جهانی، ادامه داد: در برخی کشورها از ظرفیت نسل جوان در حوزه‌هایی مانند فناوری، هوش مصنوعی و حتی حوزه‌های تخصصی مرتبط با امنیت سایبری استفاده شده است و لازم است این تجربیات مورد مطالعه قرار گیرد تا کشور مسیرهای آزموده‌شده را دوباره از ابتدا طی نکند.

وی با اشاره به ملی بودن مأموریت دبیرخانه مستقر در زنجان، گفت: اگرچه دبیرخانه در زنجان قرار دارد، اما دامنه فعالیت آن ملی است و باید با وزارت ورزش و جوانان و مجموعه‌های تخصصی ارتباط مستمر داشته باشد.

مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی و فعالیت‌های داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان، پیشنهاد کرد: برای فعالیت دبیرخانه از ظرفیت نخبگان و چهره‌های علمی و تخصصی کشور استفاده شود و در صورت فراهم نبودن امکان حضور، نشست‌های وبیناری با صاحب‌نظران ملی و حتی بین‌المللی برگزار شود.

وی تأکید کرد: هدف از راه‌اندازی دبیرخانه نباید صرفاً ساختارسازی باشد، بلکه باید به ایجاد تحول در نحوه مواجهه با مسئله جوانان «NEET» منجر شود و نتایج فعالیت‌های آن قابلیت استفاده در سراسر کشور را داشته باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان، با اشاره به ضرورت توجه جدی به مسئله جوانان «نیت» اظهار کرد: راه‌اندازی دبیرخانه ملی در زنجان فرصتی است تا این موضوع به صورت تخصصی و مسئله‌محور بررسی شود و از ظرفیت‌های علمی و اجرایی استان و کشور برای ارائه راهکارهای عملی استفاده شود.

علی صادقی با بیان اینکه جوانان «NEET» بخشی از ظرفیت انسانی جامعه هستند، افزود: نباید این گروه صرفاً از منظر آسیب اجتماعی مورد توجه قرار گیرند، بلکه باید ظرفیت‌ها و توانمندی‌های آنان شناسایی و زمینه بازگشت آنها به چرخه آموزش، مهارت‌آموزی، اشتغال و مشارکت اجتماعی فراهم شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان ادامه داد: دبیرخانه ملی جوانان «نیت» باید با ایجاد ارتباط میان دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها، مراکز مهارتی، بخش خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد، زمینه هم‌افزایی برای حل این مسئله را فراهم کند.

وی تأکید کرد: انتظار می‌رود فعالیت این دبیرخانه از سطح برگزاری جلسات و مطالعات صرف فراتر رفته و به طراحی و اجرای برنامه‌های مشخص و قابل ارزیابی منجر شود تا بتوان آثار اقدامات انجام‌شده را در زندگی جوانان مشاهده کرد.

صادقی خاطرنشان کرد: استفاده از تجربیات سایر کشورها، بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و توجه به ویژگی‌های نسل جدید می‌تواند به تدوین الگوی مناسبی برای مدیریت پدیده جوانان «نیت» در کشور کمک کند و زنجان نیز باید از فرصت میزبانی این دبیرخانه برای ارائه یک الگوی موفق ملی استفاده کند

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها