چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ | ۲۱:۳۴
منبع: نمایندگی آذربایجان شرقی
استاندار آذربایجان شرقی: اختیارات ویژه استانداران مرزی باید تمدید شود

استاندار آذربایجان شرقی: اختیارات ویژه استانداران مرزی باید تمدید شود

آذربایجان شرقی (ایسنا) - استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر ضرورت تداوم تفویض اختیارات دولت به استانداران مرزی، خواستار تمدید اختیارات ویژه استانداران برای حمایت از بخش تولید، تأمین کالاهای اساسی و مواد اولیه واحدهای تولیدی شد.

بهرام سرمست چهارشنبه ۲۸ مرداد در یکصد و بیست و ششمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: در جریان جنگ تحمیلی دوم، موضوع تفویض اختیارات به استانداران را پیگیری کردیم و رئیس‌جمهور نیز این اختیارات را در سطح استانداران مرزی اجرایی کردند.

وی با اشاره به نگاه رئیس‌ جمهوری به استانداران به عنوان «کابینه دوم دولت»، افزود: این اعتماد و تفویض اختیار بسیار ارزشمند و راهگشا است و تجربه جنگ تحمیلی دوم و سوم در کشور نشان داد هرجا به استان‌ها اعتماد و اختیار داده شد، عملکرد موفقی به ثبت رسید.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: با وجود افزایش قابل توجه جمعیت استان در دوران جنگ تحمیلی، در تأمین نیازهای مردم و بازار با مشکل مواجه نشدیم و بخش تولید استان نیز به فعالیت خود ادامه داد.

وی با قدردانی از اعتماد و تدبیر رئیس‌جمهور در تفویض اختیار به استانداران، گفت: با استفاده از اختیاراتی که رئیس‌جمهور به استان‌ها داده بود و با بهره‌گیری از ظرفیت شورای تأمین، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، توانستیم در تأمین کالاهای اساسی و مواد اولیه بخش تولید موفق عمل کنیم و اجازه ندهیم بازار دچار بی‌ثباتی شود.

سرمست همچنین از تلاش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز در دوران جنگ برای حفظ ثبات بخش تولید و بازار قدردانی کرد و افزود: اتاق بازرگانی تبریز از ظرفیت کارشناسی و تخصصی بالایی در حوزه‌های مختلف اقتصادی برخوردار است و می‌تواند در تصمیم‌سازی‌های دولت و استان نقش مؤثری داشته باشد.

وی با اشاره به حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: تلاش‌های شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در سال‌های گذشته برای رفع موانع تولید تعیین‌کننده بوده و سهم قابل توجهی در رونق تولید و توسعه تجارت استان داشته است.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: رویکرد ما در جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، استفاده حداکثری از ظرفیت و حضور مقامات ارشد کشور بوده است و امیدواریم حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران به تصویب تصمیمات راهگشا برای رونق صنعت و تجارت استان منجر شود.

سرمست در پایان بر ضرورت تداوم تفویض اختیار دولت به استانداران تأکید کرد و گفت: جمع‌بندی مطالبات بخش خصوصی استان نیازمند تمدید اختیارات تفویض‌شده به استانداران است و از رئیس سازمان توسعه تجارت ایران انتظار داریم این موضوع را پیگیری کند.

ظرفیت حمل‌ونقل ترکیه برای کاهش هزینه تجارت استفاده شود

معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت‌های ترانزیتی استان و ناوگان حمل‌ونقل ترکیه، بر ضرورت استفاده از این ظرفیت‌ها برای کاهش هزینه تمام‌شده کالاهای صادراتی و وارداتی تأکید کرد.

طاهر روحی در ادامه اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود در حوزه حمل‌ونقل، به‌ویژه ظرفیت‌های ترانزیتی و ناوگان حمل‌ونقل ترکیه، می‌توان از این ظرفیت‌ها برای کاهش هزینه تمام‌شده کالاهای وارداتی و صادراتی استفاده کرد.

وی افزود: هدف باید این باشد که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در بخش حمل‌ونقل، هزینه تمام‌شده کالا برای صادرکنندگان و واردکنندگان کاهش یابد و بتوانیم از این ظرفیت مغفول‌مانده به شکل مؤثرتری استفاده کنیم.

معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به شرایط کنونی کشور و تأثیر تحولات و جنگ اخیر بر حوزه تجارت و حمل‌ونقل، گفت: با توجه به شرایط موجود و مشکلاتی که امروز کشور با آن مواجه است، می‌توان با در نظر گرفتن مشوق‌های مناسب و اتخاذ سیاست‌های درست، از تمامی ظرفیت‌های موجود در این حوزه بهره گرفت.

روحی ادامه داد: پیشنهاد من این است که در جلسات و نشست‌های تخصصی، موضوع استفاده از ظرفیت ناوگان و مسیرهای حمل‌ونقل منطقه، به‌ویژه ظرفیت‌های موجود در ترکیه، به‌صورت جدی دنبال شود تا زمینه برای تسهیل تجارت و کاهش هزینه‌های صادرات و واردات فراهم شود.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها