چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ | ۲۳:۰۷
منبع: نمایندگی گیلان
مشاور وزیر صمت: رشد و توسعه اقتصادی در گرو توجه به حوزه تولید است

مشاور وزیر صمت: رشد و توسعه اقتصادی در گرو توجه به حوزه تولید است

گیلان (ایسنا) - مشاور وزیر صمت گفت: رشد و توسعه اقتصادی کشور در گرو توجه به حوزه تولید است و رفع مشکلات این بخش نیازمند توجه جدی در سطح حکمرانی است.

سیدعباس حسینی امروز چهارشنبه، ۲۸ مرداد در همایش تجلیل از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان که در سالن اجتماعات بانک ملی رشت برگزار شد، با اشاره به اینکه واردات گیلان در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد افزایش داشته، اظهار کرد: این میزان رشد در شرایطی رقم خورده که استان‌های همجوار با روند کاهشی واردات مواجه بوده‌اند.

وی با بیان اینکه افزایش واردات در گیلان نشان‌دهنده ظرفیت‌های اقتصادی این استان و جایگاه آن به عنوان هاب ورودی به اوراسیا است، گفت: رشد و توسعه اقتصادی کشور در گرو توجه به حوزه تولید است و رفع مشکلات این بخش نیازمند توجه جدی در سطح حکمرانی است.

مشاور وزیر صمت، روز ملی صنعت و معدن را فرصتی برای تجلیل از تولید و تولیدکنندگان دانست و گفت: با رفع موانع موجود در مسیر فعالیت واحدهای تولیدی می‌توان زمینه رشد تولید و رونق اقتصادی را فراهم کرد.

حسینی با تأکید بر اینکه مزیت رقابتی کشور بر دو محور اصلی انرژی و معدن استوار است، تصریح کرد: زمانی که یکی از این مزیت‌ها حذف شود و جایگزین مناسبی برای آن وجود نداشته باشد، رقابت‌پذیری اقتصادی با چالش مواجه خواهد شد.

وی با برشمردن ظرفیت‌های ویژه گیلان، ادامه داد: مزیت استان کرمان در حوزه معدن، بوشهر در دریا و خوزستان در نفت و گاز است، اما در گیلان، نیروی انسانی نخبه و توان بالای جذب سرمایه و ظرفیت‌های اقتصادی از مهم‌ترین مزیت‌های استان محسوب می‌شود.

حسینی همچنین با اشاره به ضعف بهره‌وری در بخش صنعت کشور، بیان کرد: از مجموع ۲۴۰۰ واحد صنعتی موجود در گیلان، حدود ۴۰۰ واحد تعطیل هستند و تنها ۲۷ درصد واحدهای فعال استان با ظرفیت بالای ۷۰ درصد فعالیت می‌کنند. علاوه بر تعداد واحدهای صنعتی، باید تمرکز اصلی بر افزایش راندمان و بهره‌وری واحدهای موجود باشد تا ظرفیت‌های ایجادشده به شکل مطلوب مورد استفاده قرار گیرد.

مشاور وزیر صمت با اشاره به موقعیت جغرافیایی ویژه گیلان، گفت: این موقعیت یکی از مهم‌ترین نقاط قوت استان است و ایجاد شهرک لجستیک می‌تواند زمینه افزایش حجم صادرات و واردات و توسعه تجارت با کشورهای حوزه اوراسیا را فراهم کند.

حسینی با تأکید بر ضرورت حرکت گیلان از قطب کشاورزی به سمت قطب صنعت غذا افزود: وزارت صمت تلاش دارد تا پایان سال جاری چهار محور صنعتی در حوزه‌های برنج، زیتون، بادام و چای در گیلان تعریف شود.

وی هدف از این اقدام را عبور از مرحله تولید خام و حرکت به سمت فرآوری، برندینگ و صادرات محصولات عنوان کرد و گفت: استفاده از ظرفیت‌های موجود می‌تواند ارزش افزوده بیشتری برای تولیدات گیلان ایجاد کرده و جایگاه استان را در بازارهای داخلی و خارجی ارتقا دهد.

استاندار گیلان: رفع موانع تولید، شتاب توسعه صنعتی استان را افزایش می‌دهد

هادی حق‌شناس با اشاره به تجربه کشورهای مختلف در حوزه اقتصاد اظهار کرد: مرور تاریخ نشان می‌دهد هرجا دولت‌ها از ظرفیت بخش خصوصی فاصله گرفته‌اند، با مشکلات جدی مواجه شده‌اند و توسعه اقتصادی بدون حضور فعال سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان امکان‌پذیر نیست.

وی با تأکید بر ضرورت اعتماد به بخش خصوصی افزود: سرمایه‌گذار تمام سرمایه و اعتبار خود را در میدان تولید قرار می‌دهد و باید از امنیت سرمایه‌گذاری و حمایت جدی برخوردار باشد؛ چراکه ایجاد کارخانه، افزایش تولید و اشتغال بدون حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی محقق نمی‌شود.

استاندار گیلان با اشاره به شرایط اقتصادی سال‌های اخیر و افزایش قابل توجه نرخ ارز گفت: با وجود فشارهای اقتصادی، بخش تولید همچنان به فعالیت خود ادامه داده و این موضوع نشان‌دهنده ظرفیت و توان بالای فعالان اقتصادی کشور است، از این رو باید موانع پیش روی تولیدکنندگان کاهش یابد.

حق‌شناس ناترازی انرژی را یکی از چالش‌های مهم بخش تولید دانست و بیان کرد: تأمین پایدار برق و انرژی واحدهای صنعتی باید در سیاست‌گذاری‌ها مورد توجه جدی قرار گیرد، زیرا محدودیت‌های انرژی مستقیماً بر تولید و اشتغال اثر می‌گذارد.

وی با اشاره به تفاوت الگوی مصرف برق گیلان با استان‌های صنعتی کشور گفت: در استان‌هایی مانند قزوین، سهم صنعت از مصرف برق بسیار بالاست، اما در گیلان سهم مصرف خانگی بیشتر است و این تفاوت باید در تصمیم‌گیری‌های حوزه انرژی مورد توجه قرار گیرد.

استاندار گیلان همچنین با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری استان اظهار کرد: گیلان حدود ۷۰ هزار تخت گردشگری دارد و ۲۰ هزار تخت دیگر نیز در دست ساخت است. حضور میلیون‌ها گردشگر در استان، علاوه بر ایجاد فرصت اقتصادی، بر مصرف انرژی و سایر زیرساخت‌ها نیز اثرگذار است و باید این جمعیت شناور در برنامه‌ریزی‌های استان لحاظ شود.

حق‌شناس موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌های حمل‌ونقلی گیلان را از دیگر مزیت‌های استان عنوان کرد و گفت: برقراری پرواز از فرودگاه رشت به سه کشور ترکیه، روسیه و عراق، یک ظرفیت مهم برای توسعه ارتباطات اقتصادی و گردشگری استان است و باید از این فرصت برای تقویت تعاملات خارجی و رونق اقتصادی استفاده کرد.

وی منابع انسانی و ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی گیلان را نیز سرمایه‌ای ارزشمند دانست و افزود: گیلان سرزمین فرصت‌ها و استعدادهاست و باید از ظرفیت جوانان و نخبگان استان در حوزه‌هایی همچون فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال و فعالیت‌های دانش‌بنیان استفاده شود.

استاندار گیلان با تأکید بر ضرورت اولویت‌بندی مسائل استان خاطرنشان کرد: یک استان ممکن است با صدها مسئله مواجه باشد، اما هنر مدیریت این است که چند مشکل اصلی و ریشه‌ای شناسایی و برای حل آنها تمرکز شود؛ چراکه حل همین مسائل می‌تواند نقطه عطفی در مسیر توسعه استان ایجاد کند.

حق‌شناس با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی و طبیعی گیلان تصریح کرد: برخورداری از حدود ۲۴۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری، منابع طبیعی، موقعیت جغرافیایی و سرمایه انسانی، مجموعه‌ای از ظرفیت‌های کم‌نظیر را در اختیار استان قرار داده است که باید با مدیریت صحیح به فرصت‌های اقتصادی و اشتغال تبدیل شود.

وی گفت: اگر بتوانیم به بخش خصوصی اعتماد کنیم، موانع تولید را برداریم و ظرفیت‌های استان را به‌درستی فعال کنیم، مسیر توسعه صنعتی و اقتصادی گیلان با شتاب بیشتری طی خواهد شد.

۲۳۳ طرح صنعتی از پیشرفت بالای ۶۰ درصد برخوردارند

تیمور پورحیدری، مدیرکل صمت گیلان هم در این مراسم با ارائه آخرین آمار فعالیت‌های واحدهای تولیدی و طرح‌های صنعتی استان، تصریح کرد: گیلان در مسیر تقویت زیرساخت‌های تولیدی و توسعه اشتغال گام‌های مؤثری برداشته است.

وی افزود: بر اساس آخرین آمار، در حال حاضر ۲۲۷۵ واحد فعال با مجموع ۴۳۷ هزار و ۴۱ میلیارد و ۱۳۸ میلیون ریال سرمایه مجوز و اشتغالزایی ۷۰ هزار و ۸۲۶ نفر در استان گیلان در حال فعالیت هستند. از این تعداد، ۲۲۴۳ واحد دارای پروانه بهره‌برداری بوده و باقیمانده شامل کارت شناسایی واحدها، پروانه رمزارز، پروانه فرش دستباف و مجوز تولید کالای دخانی است.

مدیرکل صمت گیلان با اشاره به میزان اشتغال واحدهای صنعتی فعال اعلام کرد: از مجموع واحدهای فعال استان، ۲۱۴۸ واحد با اشتغال کمتر از ۱۰۰ نفر، ۱۱۶ واحد با اشتغال بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ نفر و ۱۱ واحد با اشتغال بالای ۵۰۰ نفر فعال هستند که نشان‌دهنده ساختار غالب واحدهای کوچک و متوسط در استان است.

پورحیدری خاطرنشان کرد:  ۲۳۳ طرح صنعتی از پیشرفت بالای ۶۰ درصد برخوردارند که این طرح ها برای تکمیل کامل پروژه نیازمند ۱۲ همت سرمایه‌گذاری می باشند.

وی در ادامه به عملکرد اداره کل صمت در سال ۱۴۰۵ اشاره کرد و گفت: در این سال ۲۸ طرح شامل جواز تأسیس، طرح توسعه و بازسازی و نوسازی با مجموع سرمایه‌گذاری ۲۸هزار و ۲۸۰ میلیارد و ۱۱۶ میلیون ریال و اشتغال‌زایی ۴۳۰ نفر صادر شده است. همچنین ۶۵ پروانه بهره‌برداری با سرمایه مجوز ۶۱هزار و ۵۵۴ میلیارد و ۱۹۳ میلیون ریال و ایجاد ۱۵۴۸ نفر اشتغال صادر گردید.

مدیرکل صمت گیلان در پایان با تأکید بر تداوم حمایت‌ها از واحدهای تولیدی و صنعتی، اظهار امیدواری کرد با بهره‌برداری از طرح‌های در دست اجرا، گام بلندی در جهت رونق اقتصادی استان، ایجاد اشتغال پایدار و تحقق شعار حمایت از تولید برداشته شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها