چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ | ۲۳:۴۸
منبع: نمایندگی آذربایجان شرقی
حمایت از صنایع کوچک، حمایت از اشتغال و معیشت مردم است

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی:

حمایت از صنایع کوچک، حمایت از اشتغال و معیشت مردم است

آذربایجان شرقی (ایسنا) - مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی با اشاره به نقش صنایع کوچک در تولید، اشتغال و اقتصاد کشور، گفت: حمایت از صنایع کوچک تنها حمایت از یک واحد صنعتی نیست، بلکه حمایت از زندگی مردم، اشتغال، آینده و اقتصاد کشور است.

سهراب فیض‌زاده، عصر چهارشنبه ۲۸ مرداد در نشست خبری به مناسبت روز ملی حمایت از صنایع کوچک و هفته دولت، در محل شهرک صنعتی شهید سلیمی با تأکید بر اینکه فعالیت‌های توسعه‌ای شرکت شهرک‌های صنعتی استان حتی در جریان جنگ اخیر متوقف نشد، اظهار کرد: در این مدت توسعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان ادامه یافت و دو مصوبه از شورای برنامه‌ریزی برای ایجاد نواحی صنعتی جدید دریافت شد.

وی افزود: در حال حاضر ۵۹ شهرک و ناحیه صنعتی دولتی در آذربایجان‌شرقی به تصویب رسیده که از این تعداد، ۵۲ شهرک و ناحیه در مرحله بهره‌برداری قرار دارند.

وی ادامه داد: سه هزار و ۵۴۶ واحد صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی دولتی استان مستقر هستند که سه هزار و ۱۷۱ واحد از این تعداد فعال بوده و در مجموع، ۸۹ درصد واحدهای مستقر در این شهرک‌ها در مدار تولید قرار دارند.

فیض‌زاده با اشاره به ظرفیت بخش غیردولتی شهرک‌های صنعتی استان نیز گفت: تاکنون برای ۱۲ شهرک صنعتی غیردولتی مجوز صادر شده که ۱۰ شهرک در حال بهره‌برداری و دو شهرک در مرحله ساخت قرار دارند و در مجموع ۹۹۰ واحد صنعتی در این شهرک‌ها مستقر هستند.

۱۱۱ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی استان

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با اشاره به جایگاه استان در جذب سرمایه‌گذاری صنعتی، اظهار کرد: آذربایجان‌شرقی با توجه به شرایط موجود کشور، پس از تهران در رتبه‌های نخست استقرار سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی قرار دارد.

وی ادامه داد: طی یک سال گذشته ۳۰۷ قرارداد جدید برای واگذاری زمین منعقد شده و ۹۴ هکتار زمین نیز در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گرفته است.

وی افزود: در همین مدت ۱۹۰ طرح صنعتی به بهره‌برداری رسیده که حاصل آن ایجاد دو هزار و ۳۸۳ فرصت شغلی مستقیم و تحقق ۱۱۱ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بوده است.

فیض‌زاده با اشاره به مجموع قراردادهای واگذاری در شهرک‌های صنعتی دولتی استان گفت: تاکنون ۶ هزار و ۳۳۰ قرارداد در این شهرک‌ها منعقد شده و اشتغال ایجادشده در نتیجه این قراردادها به ۷۶ هزار و ۹۸۵ نفر رسیده است.

اجرای طرح‌های متعدد برای تقویت زیرساخت‌های صنعتی

وی با تشریح اقدامات انجام‌شده در حوزه زیرساخت، بیان کرد: در یک سال گذشته ۲۰ کیلومتر شبکه ۲۰ کیلوولت و ۱۵ کیلومتر شبکه روشنایی در شهرک‌های صنعتی استان اجرا شده و با همکاری شرکت برق منطقه‌ای، احداث دو پست برق نیز در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: در بخش شبکه توزیع نیز ۱۹ کیلومتر شبکه اجرا شده و سه مخزن زمینی بتنی با ظرفیت مجموع دو هزار مترمکعب احداث شده است.

وی اضافه کرد: همچنین طی این مدت ۱۶۰ کیلومتر جدول‌گذاری، ۶۴ کیلومتر آسفالت، ۶ کیلومتر گازرسانی و ۱۲ شبکه فیبر نوری در شهرک‌های صنعتی استان اجرا شده است.

۳۹ واحد راکد به چرخه تولید بازگشتند

فیض‌زاده، احیای واحدهای راکد و افزایش ظرفیت واحدهای صنعتی را از اولویت‌های شرکت شهرک‌های صنعتی استان عنوان کرد و گفت: طی سال گذشته ۳۹ واحد صنعتی راکد مجدداً فعال شده‌اند که با احیای این واحدها، ۱۵۱ فرصت شغلی ایجاد شده است.

وی افزود: همچنین برای ساماندهی و صدور پروانه بهره‌برداری ۱۹۳ واحد صنعتی فعال که فاقد این پروانه بودند، اقدامات لازم انجام شده است.

وی ادامه داد: ۴۵ واحد صنعتی نیمه‌فعال نیز با افزایش ظرفیت تولید، زمینه ایجاد ۱۵۷ فرصت شغلی جدید را فراهم کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با اشاره به برنامه این مجموعه برای تعیین تکلیف زمین‌های واگذارشده‌ای که به مرحله بهره‌برداری نرسیده‌اند، اظهار کرد: بخشی از اراضی واگذارشده طی سال‌های گذشته بلااستفاده باقی مانده بود و برای جلوگیری از حبس ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری، تعیین تکلیف این اراضی در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: در همین راستا ۳۰ جلسه کارگروه پایش برگزار و ۵۸۶ پرونده بررسی شد که از این تعداد، ۳۳۲ پرونده به هیأت مدیره ارجاع شده است.

فیض‌زاده ادامه داد: در نهایت ۶۶ قرارداد راکد نیز تعیین تکلیف شد و بخشی از زمین‌های مربوط به این قراردادها برای سرمایه‌گذاران جدید در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: ۱۰ شرکت مستعد دانش‌بنیان مورد حمایت قرار گرفتند که از این تعداد، هشت شرکت موفق به تبدیل شدن به شرکت دانش‌بنیان شدند و باید این روند در استان تقویت شود.

فیض‌زاده بازار را یکی از نیازهای اساسی واحدهای تولیدی دانست و افزود: در همین راستا کنسرسیوم صادراتی کفش در استان ایجاد شده و اقدامات لازم برای ایجاد سکوهای مالی و تسهیل دسترسی واحدهای تولیدی به بازار نیز در حال انجام است.

وی همچنین از تکمیل تصفیه‌خانه شهرک صنعتی بناب در هفته دولت خبر داد و گفت: اقدامات مختلفی برای توسعه زیرساخت‌های زیست‌محیطی شهرک‌ها و ارتقای وضعیت محیط زیست در این مناطق انجام می‌شود.

خسارت واحدهای صنعتی آسیب‌دیده از جنگ همچنان جبران نشده است

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با اشاره به آسیب‌های واردشده به شهرک‌های صنعتی استان در جریان جنگ اخیر، اظهار کرد: پنج شهرک صنعتی از جمله شهرک‌های صنعتی عجب‌شیر، شهید سلیمی، آخولا و مرند مورد اصابت قرار گرفتند و در برخی نقاط نیز تأسیسات دولتی آسیب دید.

وی افزود: در شهرک صنعتی مرند، ۱۲۵ واحد صنعتی آسیب دیدند که پنج واحد به صورت مستقیم مورد اصابت قرار گرفته‌اند.

فیض‌زاده ادامه داد: قرار بود کارشناسان رسمی دادگستری برای ارزیابی خسارت واحدهای آسیب‌دیده بدون دریافت هزینه اقدام کنند، اما این موضوع تاکنون محقق نشده است.

وی تشریح کرد: تاکنون اقدامی برای جبران خسارت این واحدها انجام نشده و بسته مالی حمایتی نیز برای واحدهای آسیب‌دیده اختصاص نیافته است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه میزان کاهش اشتغال ناشی از این حوادث در مجموع قابل توجه نبوده است، افزود: واحدهای آسیب‌دیده برای مدتی فعالیت و اشتغال خود را از دست دادند، اما به دلیل کوچک و متوسط بودن عمده این صنایع، کاهش اشتغال در مجموع چشمگیر نبوده است.

توسعه شهرک صنعتی شهید سلیمی با وجود موانع ادامه دارد

فیض‌زاده شهرک صنعتی شهید سلیمی را یکی از شهرک‌های تقاضامحور استان دانست و گفت: توسعه این شهرک باید سال‌ها قبل انجام می‌شد و اکنون تکمیل زیرساخت‌ها و توسعه آن با جدیت در حال پیگیری است.

وی با اشاره به طرح اتصال دو فاز توسعه شهرک صنعتی شهید سلیمی اظهار کرد: برای اجرای این اتصال با یک معارض مواجه هستیم و درخواست کرده‌ایم در صورت تأیید، عملیات مربوط به این تقاطع در فصل کاری تکمیل شود.

فاز جدید شهرک صنعتی بعثت در مسیر توسعه

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی همچنین به برنامه توسعه شهرک صنعتی بعثت اشاره کرد و گفت: فازهای توسعه این شهرک با وسعت بالا در حال پیگیری است و فاز جدید آن با وسعت حدود هزار هکتار با هدف تکمیل زیرساخت‌ها و ایجاد زمینه برای حضور سرمایه‌گذاران دنبال می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۵۰۰ واحد صنعتی در این شهرک در حال ساخت‌وساز هستند و موضوع تبدیل این منطقه به منطقه ویژه فناوری‌های نوین نیز با نگاه ویژه رئیس‌جمهور پیگیری می‌شود تا این شهرک در آینده به مجموعه‌ای پیشرفته و فناوری‌محور تبدیل شود.

حمایت از صنایع کوچک، حمایت از اشتغال و معیشت مردم است

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها