شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۵:۵۰
زاکانی: ۵۱ درصد تهرانی‌ها اجازه نشین هستند

زاکانی: ۵۱ درصد تهرانی‌ها اجازه نشین هستند

شهرداری تهران با بیان اینکه ۵۱ درصد مردم تهران اجاره نشین هستند که این مساله یک معضل است، گفت: شهرداری تهران خودش را مکلف می‌کند که در جهت پیشرفت شهر مشارکت کند.

به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی امروز در مراسم تجلیل از خبرنگاران حوزه شهری، اظهار کرد: در مجموعه مدیریت شهری تلاش داریم که خدمت را به صورت مستمر به مردم داشته باشیم و پیشرفت و آبادی را در شهر رقم بزنیم. در ۴ سال و ۱۱ ماه و ۲۰ روزی که شهردار تهران هستم، توفیق داشتیم کارهای متعددی را انجام دهیم.

وی ادامه داد: مجموعه مدیریت شهری باوجود شرایط سخت اخیر توانست وضعیت مالی پایداری داشته باشد. امروز از آن ۵ برابر بودجه سالانه که بانک‌ها از شهرداری طلب داشتند به ۱۰ درصد بدهکاری رسیدیم و بودجه شهرداری نیز نسبت به دوره قبل ۱۲ برابر شد. از همان روزهای اول نقشه راه چهارگانه تحول کالبدی، تحول نرم، تحول شهرداری و تحول فناورانه تدوین شد و خداراشکر این برنامه محقق شد.

شهردار تهران اضافه کرد: امروز مساله نوسازی مدارس شهر تهران زیر نظر شهرداری تهران آغاز شد؛ ما به سمت شهر آینده حرکت می‌کنیم. ما با همه مجموعه‌ها مشارکت می‌کنیم که کار را در شهر پیش ببریم. امروز شروع ساخت ۱۰  مکان مهیا شد؛ در این راستا ۲۸۰۰ مدرسه شهر به مجتمع‌های بزرگ آموزشی تبدیل می‌شوند که از این تعداد ۸۰۰ مدرسه فرسوده هستند.

وی ادامه داد: در مناطق ۱۵،۱۷،۱۸،۱۹،۲۰ و ۲۲ توانستیم ۲۲ نقطه را شروع کنیم. هدف گذاری ما ۴۵۰ مجتمع مسکونی است و امروز استارت ۱۰ مجتمع مسکونی را آغاز کردیم. باید تلاش کنیم مدارس را مجتمع سازی کنیم که کالبد آن به عهده شهرداری و مسائل آموزشی با آموزش و پرورش باشد. با دولت در این خصوص تفاهم خوبی کردیم.

زاکانی با بیان اینکه ۵۱ درصد تهرانی‌ها اجاره نشین هستند که این مساله یک معضل است، گفت: شهرداری تهران خودش را مکلف می‌کند که در جهت پیشرفت شهر مشارکت کند؛ خبرنگاران نقطه ضعف‌های ما را می‌بینند و کارکرد ما را بالاتر می‌برد. ۱۴.۹ همت بودجه ساخت این ۱۰ مجتمع آموزشی است اما بعد از ساخت با تهاتر مدارس فرسوده هزینه جبران می‌شود و همین مدل برای بیمارستان هم می‌توان رخ دهد.

زاکانی تصریح کرد: ماه اول دوره مشکلات منابع حقوقی‌مان تمام شد و دیگر مشکلات به مرور حل شد و امروز در نقطه‌ای هستیم که رویکرد جدیدی را برای نوسازی جامعه‌مان برعهده می‌گیریم که در این مسیر نیازمند اصحاب رسانه هستیم تا تهران فردا را به یک تهران با هویت تبدیل کنیم.

زاکانی: ۵۱ درصد تهرانی‌ها اجازه نشین هستند

زاکانی: ۱۴ واگن در خارج از کشور آماده بارگیری است و شرایط موجود این را به تاخیر انداخت


شهردار تهران در حاشیه این مراسم در خصوص واردات واگن‌های مترو به کشور، یادآور شد: ۱۴ واگن در خارج از کشور آماده بارگیری است و شرایط موجود این را به تاخیر انداخت. این واگن‌ها از بهمن ماه سال قبل آماده انتقال به تهران هستند؛ اگر گره‌گشایی شود ظرفیت تولید به سرعت در داخل و خارج از کشور به گونه‌ای دنبال می‌شود که هزار و ۲۵۲ واگن به واگن‌های تهران اضافه شود.

وی به اقدامات مدیریت شهری در ایام پیش رو اشاره و تاکید کرد: مهمترین اقدام ما ادامه مسیر گذشته است و تلاش می‌کنیم وجوه جدیدی به اقدامات اضافه کنیم که شامل اقدامات حوزه آموزشی، سلامت، انرژی و معیشت مردم است. ما زیرساخت‌های بسیار خوبی در حوزه معیشت داریم که در حال توسعه آن هستیم و در همین راستا قراردادهای داخلی و خارجی منعقد می‌کنیم که تلاطم قیمتی کاهش یابد چراکه مردم از تورم آزار می‌بینند. در حوزه مسکن نیز طرح بسیار بزرگی پیش بینی کردیم.

وی افزود: امروز با رئیس جمهور در مورد حوزه سلامت صحبت کردم. قرار بر این شد یک بررسی عمومی در خصوص شاخص‌های سلامت انجام دهیم تا ۲۲ محله به عنوان محله الگو برای کمک به خدمات بهداشتی دولت و همکاری بخش خصوصی مشخص شوند. این تجربه ۶ ماهه را دنبال خواهیم کرد و حتما موفق خواهیم شد و در این صورت این طرح به کل شهر توسعه می‌یابد.

شهردار تهران در پاسخ به پرسشی در مورد آخرین وضعیت بازسازی خانه‌های آسیب دیده از جنگ گفت: ۵۱ هزار و ۴۷۰ واحد مسکونی در جنگ آسیب دیدند. بخش عمده کار به پایان رسیده و امروز کسی نیست که در هتل‌ها اسکان داشته باشد. تمام خانواده‌ها یا به خانه خود بازگشته‌اند و یا به منازل استیجاری که شهرداری مقدمات آن را فراهم کرد، انتقال یافته‌اند. امروز از ۱۰ هزار نفر شامل ۳۰ هزار خانوار، هیچ‌کسی در هتل‌ها نیست.

وی در مورد اظهارات رئیس جمهور در خصوص پایان جنگ گفت: موضوع پایان جنگ بسیار مهم است و هرچه زودتر بهتر اما باید به طریقی باشد که سایه جنگ از سر ایران برداشته شود و به شکلی باشد که دشمن دیگر هوس حمله مجدد به ما نکند و بتوانیم کشور را در نهایت آرامش و بهره‌مندی از ظرفیت‌ها اداره کنیم. به اعتقاد من پایان جنگ کاملا دست ما نیست و بخشی از آن به دست دشمن است. تا قدرتمند نشویم دشمن دست برنمی‌دارد.
 

حمیدرضا غلام‌زاده، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران نیز در این مراسم، اظهار کرد: بخشی که به اصطلاح اصل کار ماست و بین ما و شما، صرف پوشش خبرها نیست که افتتاحیه فلان انجام شد، مثلاً فلان کلنگ‌زنی شکل گرفت، مهم‌تر از افتتاحیه‌ها، مدلی است که دنبال این بود که شهر را مدیریت انقلابی بکند، شهر را زنده بکند، شهر را دوست‌داشتنی بکند و به‌خصوص در طول یک سال گذشته که بحث جنگ خیلی مهم و پررنگ بود، مهم این بود که نشان دهد که شهر زنده است و شهر دچار بحران نشده است.

وی با بیان اینکه علیرغم جنگ شهر فعالیتش دارد ادامه می‌دهد ، زنده است و جنگ‌زده نیست، اظهار کرد: آقای محمدخانی -سخنگوی شهرداری تهران- یک جمله در یک نشستی گفته بود که «اجازه ندادیم این شهر تصویر جنگ‌زده داشته باشد». این چکیده آن مدیریت است؛ چکیده آن فلسفه‌ای که پشت این دوره مدیریت است.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران تأکید کرد: این شاید مهم‌تر از افتتاحیه‌ها و این‌جور چیزهایی باشد که به طور معمول و مرسوم اتفاق می‌افتد. آنها مهم هستند و حتماً دستاورد محسوب می‌شوند، اما مهم‌تر از آن، چشم‌انداز و جهان‌بینی است که پشت این مدیریت وجود دارد و ما تلاش داریم این را منتقل کنیم.

غلام‌زاده  گفت: ممکن است خطاهایی داشته باشد، اشکالات و نقاط ضعفی داشته باشد، ولی در مجموع چیزی که در طول پنج سال گذشته داریم می‌بینیم، شاهدش هستیم و به حکم اعداد و ارقام و گزارش‌های مستدلی که وجود دارد، کارنامه معقولی است و توانسته دستاوردهای خیلی خوبی را رقم بزند.

وی در ادامه به موضوع بودجه شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: در این دوره، علیرغم اینکه بودجه به شدت توسعه پیدا کرده، میانگین تراکم از دو دوره قبلی کمتر بوده است.  یک ابتکاری  به خرج داده شد، یک انضباطی توانست شکل بگیرد که بتواند فضا را تغییر بدهد و بودجه به طور متفاوتی ایجاد بکند، خلق فرصت بکند، مولدسازی بکند و الی آخر.

مطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران نیز در این مراسم تصریح کرد: خبرنگاران زیر موشک باران کار رسانه‌ای خود را رها نکردند که این ارزشمند بود؛ بنده خودم را در درجه اول خبرنگار می‌دانم و این برای من افتخار است.

وی ادامه داد: در شرایط سخت و حادثه ، کورسوی امید می‌تواند به مردم زندگی بدهد؛ این کار را خبرنگاران می‌توانند انجام دهند. در کنار آن مسئولان باید غیر از بحران جنگ باید کاری کنند که آب در دل مردم تکان نخورد. تصویر اینکه مردم فکر کنند که شاید آسیب دیده بعدی خواهد بود، آسیب بزرگی را ایجاد می‌کرد و خبرنگاران توانستند امید بخشی کنند تا این مشکل ایجاد نشود. در این شرایط که بخشی از مردم با سیلی صورت خود را سرخ نگه می‌دارند، خبرنگاران باید اقدام امیدبخشی را ادامه دهند.

به گزارش ایسنا ، در  این مراسم ، شهردار تهران در تقدیر از خبرنگاران منتقد مدیریت شهری تهران، از روزبه رادمهر خبرنگار ایسنا تقدیر کرد.

انتهای پیام

# اجتماعی

آخرین اخبار اجتماعی