سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۸:۲۳
اوکراین در شورای امنیت خواستار اقدامات قوی‌تر علیه روسیه شد

اوکراین در شورای امنیت خواستار اقدامات قوی‌تر علیه روسیه شد

نماینده اوکراین در سازمان ملل شامگاه دوشنبه در نشست شورای امنیت خواستار عبور کشورها از نشست‌ها و محکومیت‌های ظاهری علیه روسیه و اتخاذ تدابیر قوی‌تر برای فشار بر مسکو شد.

به گزارش ایسنا، آندری ملنیک، سفیر اوکراین در سازمان ملل، روز دوشنبه هم‌زمان با روز استقلال کشورش از شورای امنیت سازمان ملل خواست که اقدام قوی‌تری در قبال روسیه انجام دهد و گفت که اظهارات در محکومیت اقدامات مسکو برای توقف جنگ علیه اوکراین کافی نیست.

خبرگزاری آناتولی گزارش داد: ملنیک در سخنرانی خود در شورای امنیت گفت که اوکراینی‌ها روز استقلال خود را با «احساساتی در هم ریخته‌ای» جشن می‌گیرند، چرا که جنگ روسیه وارد «وحشیانه‌ترین مرحله» خود شده است.

سفیر اوکراین در سخنانی تند علیه روسیه گفت: «اوکراین -این ملت بزرگ اروپایی- شب و روز در برابر چشمان تمام جامعه بین‌المللی به طرز وحشیانه‌ای توسط موشک‌های بالستیک و پهپادهای انتحاری روسیه نابود می‌شود.»

او از جامعه بین‌المللی انتقاد کرد که عمدتا با تشکیل جلسات و محکوم کردن جنایات جنگی و آنچه «جنایات علیه بشریت روسیه» خوانده، پاسخ داده، اما در اتخاذ تدابیر موثر برای پاسخگو کردن مسکو کوتاهی کرده است.

این دیپلمات اوکراینی همچنین برخی از اعضا را متهم کرد که در بیانیه‌های خود درباره جنگ، از نام بردن مستقیم روسیه خودداری می‌کنند.

ملنیک گفت: «چه فضاحتی! شورای امنیت سازمان ملل تا به امروز، نتوانسته است اقدام موثری انجام دهد، روسیه را پاسخگو کند یا از نسل‌کشی روزانه مردم اوکراین که در معرض دید جهانیان انجام می‌شود، جلوگیری کند.»

نماینده اوکراین در سازمان ملل تاکید کرد که اوکراین قدردان این است که جنگ روسیه علیه حاکمیت این کشور همچنان در دستور کار شورا باقی مانده اما بر لزوم اتخاذ تدابیر قوی‌تر تاکید کرد.

ملنیک گفت: «تنها اقدام قاطع، نه سخنان و نه حتی قوی‌ترین کلمات می‌تواند این ماشین جنگی مرگبار روسیه را متوقف کند. زمان آن رسیده است که شورای امنیت دردناک‌ترین و وسیع‌ترین تحریم‌ها را علیه روسیه اعمال کند.»

او همچنین از واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل به دلیل شکایت‌های مسکو از حملات اوکراین به اهداف داخل خاک روسیه انتقاد کرد و گفت که نبنزیا «دوباره درباره قربانیان غیرنظامی ادعایی در روسیه ناله می‌کند» و او را به ریختن «اشک تمساح» متهم کرد.

اظهارات نماینده اوکراین در شورای امنیت در حالی مطرح شده است که حملات متقابل روسیه و اوکراین به اهداف نظامی و غیرنظامی یکدیگر افزایش یافته است و اوکراین به دلیل کمبود موشک‌های رهگیر سامانه‌های پدافندی پیشرفته که قادر به رهگیری موشک‌های بالستیک روسیه هستند، با چالش‌هایی روبه‌روست. در پیش بودن زمستان و احتمال حملات موشکی روسیه علیه شبکه برق اوکراین نگرانی‌ها درباره چالش‌های پیش رو را افزایش داده است.

رئیس‌جمهور اوکراین که اخیرا به کمبود منابع مالی کی‌یف نیز به عنوان یکی از مشکلات جدی در دوران جنگ اشاره کرده است، کمبود موشک‌های رهگیر را بزرگ‌ترین چالش دفاعی نیروهای کشورش توصیف کرده است.

در مقابل، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز دوشنبه با دفاع از اهداف جنگ اوکراین، حملات کی‌یف به زیرساخت‌های روسیه را عامل تشدید پاسخ‌های مسکو دانست و ضمن رد آتش‌بس پیشنهادی، تأکید کرد عملیات نظامی تا تحقق کامل اهداف روسیه ادامه خواهد یافت و مذاکرات باید بر واقعیت‌های میدانی استوار باشد.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان