سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۹:۵۷
منبع: نمایندگی آذربایجان غربی
امام جمعه ارومیه: دنیاطلبی از موانع تمدن‌سازی است

امام جمعه ارومیه: دنیاطلبی از موانع تمدن‌سازی است

آذربایجان غربی (ایسنا) - نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره له وجود موانع متعدد در مسیر تحقق تمدن اسلامی، گفت: دنیاطلبی و دلبستگی افراطی به مظاهر مادی یکی از مهم‌ترین موانع تحقق تمدن سازی است.

حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی سوم شهریور در چهارمین همایش نخبگانی عالم تمدن ساز مه در مصلای امام خمینی ارومیه برگزار شد با تأکید بر اینکه مردم محور اصلی در جامعه و تمدن اسلامی هستند، گفت: اگر تمدن اسلامی را مورد بررسی قرار دهیم، به روشنی درمی‌یابیم که مردم در شکل‌گیری، استمرار و تحقق آن جایگاه اساسی دارند و بدون حضور و همراهی مردم، تمدن‌سازی به نتیجه نخواهد رسید.

وی اظهار کرد: در آیات قرآن کریم نیز بر نقش و جایگاه مردم در تحقق اهداف الهی تأکید شده است و نصرت و یاری مؤمنان در کنار نصرت الهی قرار گرفته است؛ بنابراین مردم در تعالیم اسلامی و در ساخت جامعه اسلامی، یک عنصر حاشیه‌ای نیستند، بلکه محور و پایه اساسی به شمار می‌روند.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی با اشاره به وظیفه عالمان در مسیر تمدن‌سازی افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف عالم تمدن‌ساز این است که زمینه حضور و نقش‌آفرینی مردم را در عرصه‌های مختلف فراهم کند؛ چراکه به ثمر رساندن تمدن اسلامی در گرو جلب، جذب و به میدان آوردن مردم است.

وی گفت: اگر مردم و مسئولان در مسیر دنیاطلبی و تجمل‌گرایی قرار گیرند، به تدریج از آرمان‌ها و ارزش‌هایی که تمدن اسلامی بر پایه آنها شکل گرفته فاصله خواهند گرفت.

امام جمعه ارومیه ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) بهترین الگو در این زمینه هستند؛ ایشان در سبک زندگی خود نشان دادند که دنیا نباید هدف انسان قرار گیرد و نباید انسان را از رسالت و مسئولیت‌های الهی بازدارد.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی تصریح کرد: در دوره‌هایی که خلافت از مسیر اصلی خود فاصله گرفت و تجمل، اسراف و دنیاطلبی در جامعه رواج پیدا کرد، تمدن اسلامی نیز به تدریج با افول مواجه شد و بخشی از عظمت و ظرفیت خود را از دست داد.

وی با تأکید بر ضرورت بازگشت به الگوی زندگی پیامبر اسلام(ص) خاطرنشان کرد: محبوب‌ترین افراد نزد خداوند کسانی هستند که از پیامبر(ص) تأسی می‌کنند و یکی از مهم‌ترین درس‌های سیره پیامبر، بی‌اعتنایی به دنیا به عنوان هدف نهایی زندگی است.

نماینده ولی فقیه در استان گفت: عالمان و نخبگان جامعه برای ایجاد و حفاظت از تمدن اسلامی باید خود گرفتار دنیاطلبی نشوند و در کنار آن، مردم را نیز نسبت به دلبستگی افراطی به دنیا آگاه کنند؛ چراکه تمدن اسلامی زمانی می‌تواند مسیر رشد و تعالی خود را ادامه دهد که ارزش‌های معنوی، اخلاقی و انسانی بر منفعت‌طلبی و دنیاگرایی غلبه داشته باشد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها