جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۲:۱۲
واشنگتن پست: پوتین باور دارد آمریکا به دلیل جنگ با ایران تضعیف شده است
عکس آرشیوی است

واشنگتن پست: پوتین باور دارد آمریکا به دلیل جنگ با ایران تضعیف شده است

بر اساس گفته‌های دو منبع آگاه، سفر مرموز «جان رتکلیف» رئیس سازمان سیا به مسکو در این هفته، پس از دریافت اطلاعات تازه‌ای از سوی دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا انجام شد که نشان می‌داد کرملین آمریکا را به دلیل جنگ با ایران تضعیف‌شده می‌داند و این وضعیت را فرصتی برای روسیه جهت تشدید اقدامات علیه منافع و متحدان آمریکا در اروپا تلقی می‌کند.

به گزارش ایسنا، جزئیات گفت‌وگوهای رتکلیف با همتای روس خود همچنان محرمانه است اما یکی از این افراد به واشنگتن پست گفت که رئیس سیا به مسکو درباره تشدید جنگ علیه اوکراین هشدار داده و استدلال کرده است که چنین اقدامی نتیجه معکوس خواهد داشت. این فرد و دیگر منابع به دلیل حساسیت موضوع، به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند.

رتکلیف روز سه‌شنبه به مسکو سفر کرد؛ این نخستین سفر یک رئیس سیا به روسیه از اواخر سال ۲۰۲۱ محسوب می‌شود، زمانی که «ویلیام جی. برنز» رئیس وقت سیا در دولت جو بایدن، تلاش کرد کرملین را از حمله به اوکراین منصرف کند.

«سرگئی ناریشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه، گفت‌وگوهای رتکلیف را تایید کرد و گفت که در این دیدارها «هیچ چیز غیرعادی» وجود نداشته است.

به گفته کرملین، رتکلیف با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دیدار نکرده است. سیا و کاخ سفید از اظهارنظر درباره سفر رتکلیف خودداری کردند.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه نگرانی‌ها درباره احتمال دستور پوتین برای حمله به متحدان آمریکا در اروپا را کم‌اهمیت جلوه داد. ترامپ گفت که «او (پوتین) قرار نیست به قلمرو ناتو حمله کند» و در پاسخ به پرسشی درباره هدف سفر رتکلیف، توضیح بیشتری ارائه نکرد.

اطلاعات محرمانه‌ای که نشان می‌دهد پوتین آمریکا را به دلیل جنگ شش‌ماهه با ایران تضعیف‌شده می‌بیند، پس از گزارش‌هایی درباره کاهش آمادگی نیروها و کمبود مهمات آمریکا در نتیجه عملیات طولانی‌مدت علیه تهران منتشر شده است.

ذخایر نظامی آمریکا از برخی تسلیحات کلیدی به‌شدت کاهش یافته‌اند؛ از جمله سامانه‌های پاتریوت و دیگر تجهیزات پدافند هوایی و همچنین تسلیحات پیشرفته تهاجمی مانند موشک‌های کروز تاماهاوک و سامانه موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا که اوکراین نیز به آن نیاز دارد.

واشنگتن پست پیش‌تر گزارش داده بود که آمریکا حدود یک‌چهارم پهپادهای ریپر خود را از دست داده است؛ پهپادهایی که هرکدام بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون دلار قیمت دارند و برای عملیات شناسایی و هدف‌گیری استفاده می‌شوند.

کمبود تسلیحات باعث نگرانی متحدان آمریکا در آسیا شده و پرسش‌هایی را درباره توانایی واشنگتن برای بازدارندگی در برابر یک رویارویی احتمالی با چین ایجاد کرده است.

«پیت هگست» وزیر جنگ آمریکا و دیگر مقامات دولت به‌طور علنی وجود کمبود جدی مهمات را رد کرده‌اند، هرچند هم‌زمان از تولیدکنندگان تسلیحات خواسته‌اند تولید سلاح را به‌سرعت افزایش دهند.

افراد آگاه از جمع‌آوری اطلاعات درباره ارزیابی پوتین از موقعیت راهبردی آمریکا در نتیجه جنگ ایران، جزئیات بیشتری درباره نحوه جمع‌آوری این اطلاعات ارائه نکردند.

رتکلیف صبح روز سه‌شنبه به وقت محلی با یک هواپیمای ترابری نظامی C-۱۷A و پس از توقف در پایتخت لتونی، وارد مسکو شد. ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، کاروانی از خودروها را نشان می‌داد که برخی دارای پلاک دیپلماتیک بودند و در مرکز مسکو حرکت می‌کردند. داده‌های ردیابی نشان می‌دهد که هواپیمای C-۱۷A حدود ۸ ساعت و نیم پس از فرود، ساعت ۵:۳۰ عصر مسکو را ترک کرد.

یکی از افراد آگاه گفت سفر رتکلیف به مسکو «کمتر به این دلیل بود که پوتین در گوشه‌ای گیر افتاده» زیرا ارتش روسیه نتوانسته بن‌بست جبهه اوکراین را بشکند و «بیشتر به این دلیل بود که روسیه ارزیابی می‌کند ما ذخایرمان کاهش یافته و نمی‌توانیم مداخله کنیم».

به گفته این منبع، رتکلیف به مقامات روسی گفته است که اگر پوتین جنگ در اوکراین را به‌طور قابل توجهی تشدید کند، این اقدام ترامپ را بیش از پیش به سمت «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین سوق خواهد داد.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان