چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۶:۰۳
آنتونی گوترش اسرائیل را به دیوان بین‌المللی دادگستری تهدید کرد

آنتونی گوترش اسرائیل را به دیوان بین‌المللی دادگستری تهدید کرد

روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» امروز چهارشنبه نوشت، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل تهدید کرده است که اسرائیل را به دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه خواهد کشاند.

به گزارش ایسنا، این تهدید گوترش در واکنش به اقدامات رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات متعلق به آژانس امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در قدس اشغالی مطرح شد.

گوترش در نامه‌ای خطاب به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نگرانی عمیق خود را از حمله نیروهای اسرائیلی به ساختمان آنروا در موسسه آموزشی قلندیا در شمال قدس اشغالی ابراز و تاکید کرد که این تأسیسات از مصونیت سازمان ملل برخوردار است.

نیروهای اشغالگر اسرائیلی ۲۵ اوت در تلاش برای قوانین خود که این آژانس و فعالیت‌های آن را در سرزمین‌های اشغالی فلسطین هدف قرار داد، به ساختمان آنروا در قدس اشغالی حمله کردند و چهار روز در آنجا ماندند و یکشنبه نیز دوباره به آن حمله کردند.

به نوشته روزنامه اسرائیل هیوم، گوترش تاکید کرد که مقامات اسرائیلی بدون مجوز سازمان ملل وارد این مرکز شده‌اند، نیروهای آنروا را مورد بازرسی قرار داده‌اند، آنها در ادامه نیز فعالیت‌هایی را در داخل این مرکز آغاز کرده و برنامه‌های آموزشی این مرکز را به حالت تعلیق درآورده‌اند.

دبیرکل سازمان ملل در ادامه نیز تاکید کرد که مرکز آموزشی قلندیا یکی از مراکز سازمان ملل بوده و این سازمان در مورد مصونیت آن هیچ گونه مسامحه‌ای نخواهد کرد.

او در ادامه نیز حمله به این ساختمان، بازرسی کارکنان آژانس و انجام فعالیت‌هایی در داخل مرکز بدون مجوز سازمان ملل را نقض تعهدات رژیم صهیونیستی دانست و گفت: ماده ۳۰ کنوانسیون امتیازات و مصونیت‌های سازمان ملل تصریح می‌کند که اختلافات مربوط به تفسیر یا اجرای این کنوانسیون باید به دیوان بین‌المللی دادگستری ارجاع شود.

گوترش در ادامه نیز هشدار داد که عدم پایبندی «اسرائیل» به تعهداتش می‌تواند منجر به اختلاف حقوقی میان سازمان ملل و این رژیم اشغالگر شود.

دبیرکل سازمان ملل در این مرحله آغاز پیگردهای حقوقی را اعلام نکرد، اما نامه‌اش به نتانیاهو حاوی هشداری نسبت به تشدید اختلافات حقوقی در صورت ادامه اقدامات اسرائیل بود.

این نامه همچنین به روسای شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل ارسال شد.

گوترش در ادامه نیز به تخریب ساختمان آنروا در محله شیخ جراح در قدس اشغالی در ژانویه گذشته به دست مقامات اشغالگر اشاره کرد.

در مقابل «دانی دانون» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل با دفاع از حمله به تأسیسات آژانس آنروا در راستای توجیه تخلف‌های این رژیم علیه آنروا، ادعا کرد که «اسرائیل در قدس اشغالی حاکمیت دارد و این آژانس و کارمندانش در اتفاقات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ دست داشته‌اند.»

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان