سه‌شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۵:۴۰
منتظری: رای وحدت رویه «حق مطالبه بهای ملک» در جهت صیانت از حقوق مالکین و خریداران است

منتظری: رای وحدت رویه «حق مطالبه بهای ملک» در جهت صیانت از حقوق مالکین و خریداران است

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به تصویب رای وحدت رویه در خصوص مطالبه بهای املاکی که در طرح شهرداری قرار داشته و از ناحیه مالک به شخص دیگری منتقل شده‌اند، این رای را گامی حیاتی در جهت صیانت از حقوق متقابل مالکین و خریداران عنوان کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین منتظری در جلسه هیات عمومی مورخ ۱۴۰۵/۰۶/۱۷ با گرامیداشت حماسه تاریخی ۱۷ شهریور ۵۷ که در تاریخ انقلاب اسلامی با عنوان «جمعه خونین» یا «جمعه سیاه» ماندگار شده است؛ عنوان کرد: آنچه در آن روز رخ داد، یکی از تلخ‌ترین صحنه‌های واپسین روزهای رژیم پهلوی بود؛ حضور نیروهای نظامی و برخورد خشونت‌آمیز با تجمع مردم، این روز را به یکی از خونین‌ترین صحنه‌های مبارزات منتهی به انقلاب اسلامی تبدیل کرد.

وی ادامه داد: ۱۷ شهریورماه حادثه‌ای بسیار عظیم بود که نقش به سزایی در سرنگونی حکومت پهلوی داشت و شکاف میان مردم و حکومت پهلوی را عمیق‌تر کرد، پس از این حادثه، موج اعتراض‌ها در نقاط مختلف کشور شدت گرفت و اعتصاب‌ها و راهپیمایی‌ها گسترده‌تر شد و خون شهدای ۱۷ شهریور، به نمادی از هزینه سنگین مبارزه مردم برای استقلال، آزادی و رهایی از استبداد تبدیل شد و خاطره آن در حافظه تاریخی ملت ایران باقی ماند.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: حوادث بعد از ۱۷ شهریور، رهبری بلامنازع امام خمینی (ره) را برای همه آشکار ساخت و این قیام در نهایت مسیر انقلاب را به سوی پیروزی تسریع کرد، این مسیر پس از پیروزی انقلاب نیز در عرصه‌های مختلف ادامه یافت. سال‌های دفاع مقدس، تحریم‌ها و فشارهای خارجی و در سال‌های اخیر، رویارویی‌های نظامی و امنیتی، جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان را نیز می‌توان در امتداد همین تجربه تاریخی مورد توجه قرار داد.

وی تاکید کرد: با وجود گذشت ۴۷ سال از انقلاب اسلامی، این نظام با رهبری‌های داهیانه امامین انقلاب (ره) و تحت زعامت ولی فقیه حضرت آیت الله سیدمجتبی خامنه‌ای (مدظله العالی) و یک پرچم واحد، متحد و یکپارچه ایستاده است و رهبران آن در دنیا از محبوبیتی ویژه برخوردارند؛ به طوری که رئیس قوه قضائیه در سفر اخیر خود به هند و در دیدار با رهبران ادیان، علما و فرهیختگان این کشور روایت کردند: همه اقشار و ادیان مختلف هند ارادت زیادی به رهبر شهید داشتند؛ اما چیزی که خودم از احساسات و شور مردم در هند مشاهده کردم نشان از عزت امام شهید و جمهوری اسلامی ایران بود.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری گفت: امروز و پس از گذشت بیش از ۶ ماه از جنگ رمضان، شاهد حضور مستمر مردم در میادین و خیابان‌ها هستیم که تجاوز و زیاده خواهی استکبار جهانی را محکوم و پای انقلاب ایستادگی می‌کنند، امروز دشمن آمریکایی صهیونی با جنگ ترکیبی در حوزه‌های فرهنگی، اعتقادی، اقتصادی و معیشتی در تلاش است تا به نظام اسلامی ضربه بزند، اما با وجود ایستادگی و ایمان قوی مردم، خودشان معترفند که در دستیابی به این هدف ناکام و مستاصل مانده‌اند.

رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اهمیت هوشیاری در برابر توطئه‌های دشمن عنوان کرد: اقتدار نیروهای مسلح ما در جنگ با دشمن آمریکایی صهیونی بر کسی پوشیده نیست و دشمن با وجود برخورداری از توانمندی‌های گسترده نظامی، به هیچ‌یک از اهداف راهبردی و تاکتیکی خود دست نیافت و نیروهای مسلح ایران با اقتدار، ابتکار و شجاعت مقابل آن ایستادگی کردند.

وی با اشاره به جنگ ترکیبی دشمن در حوزه اقتصادی و معیشتی تاکید کرد: بخشی از مشکلات فعلی اقتصاد بیش از آنکه ناشی از جنگ اقتصادی باشد، به دلیل سوء مدیریت است؛ لذا انتظار می‌رود مسئولین و متولیان امر در این خصوص با تدبیر و برنامه ریزی این مساله را به نحو مطلوب مدیریت کنند.

رئیس دیوان عالی کشور در ادامه جهاد بیان و تبیین را یکی از مهمترین مبارزات در برابر دشمنان عنوان کرد و گفت: اعتقادات و ایمان مردم عامل اصلی در پیروزی ملت ایران در مقابل دشمنان است، دشمن تلاش می‌کند با تضعیف اعتقادات در جامعه به اهداف شوم خود دست یابد، لذا همانگونه که رهبر شهید (ره) فرمودند: همه ما وظیفه داریم در میدان تبیین حرکت کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری با انتقاد از بی حجابی و ولنگاری‌ در جامعه تصریح کرد: بی حجابی و ولنگاری‌هایی که امروز در جامعه مشاهده می‌شود، نه فقط یک قانون‌شکنی ساده، بلکه توطئه دشمن برای از بین بردن اعتقادات و تضعیف ارزش‌های دینی است. دشمنان با طراحی این نقشه شوم، به دنبال تضعیف ارزش‌های دینی و فرهنگی جامعه و فروپاشی خانواده‌های ایرانی هستند؛ مسئولان فرهنگی در دانشگاه‎‌ها و مدارس و ائمه جماعات باید در این خصوص مسئولیت خود را به‌درستی انجام دهند.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به تصویب رای وحدت رویه در خصوص مطالبه بهای املاکی که در طرح شهرداری قرار داشته و از ناحیه مالک به شخص دیگری منتقل شده‌اند، این رای را گامی حیاتی در جهت صیانت از حقوق متقابل مالکین و خریداران عنوان کرد.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری عنوان کرد: شفاف‌سازی شرایط مطالبه بها، از بروز دعاوی بی‌شمار و طولانی‌مدت در دادگاه‌ها جلوگیری می‌کند. در واقع، این تصمیم راهبردی قضات دیوان عالی کشور، توازن میان «حق مالکیت» و «حق خریدار» را برقرار کرده و تضمین می‌کند که هیچ‌یک از طرفین به دلیل ابهامات قانونی، دچار ضرر مالی یا بی‌عدالتی نشوند، این امر در نهایت منجر به تقویت اعتماد عمومی به نظام قضایی و تسریع در تعیین تکلیف و مختومه شدن پرونده‌های معوقه در این حوزه می‌شود.

گفتنی است، جلسه هیات عمومی دیوان عالی کشور، به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری و با حضور قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور و عباس منصوری نماینده دادستان کل کشور برگزار شد.

در گزارش پرونده اول، اختلاف استنباط بین شعب دوم وسوم دادگاه تجدیدنظر استان چهارمحال وبختیاری در خصوص ضبط سلاح شکاری به لحاظ عدم تمدید اعتبار مجوز پس از انقضاء مدت، به هیأت عمومی اعلام شده است. 

پس از بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع مطرح شده در نهایت از مجموع تعداد ۱۳۸ نفر از قضات حاضر در جلسه هیأت عمومی، تعداد ۱۱۹ نفر رأی شعبه سوم دادگاه تجدیدنظر استان چهارمحال وبختیاری را مبنی بر عدم ضبط سلاح شکاری با استناد به ماده ۹ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز تأیید کردند.

در گزارش پرونده دوم، اختلاف استنباط بین شعب چهارم دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی و هشتم دادگاه تجدیدنظر استان تهران در خصوص مطالبه بهای ملک که در طرح شهرداری و از ناحیه مالک به شخص دیگری منتقل و به هیأت عمومی اعلام شده است. 

پس از بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع مطرح شده در نهایت از مجموع تعداد ۱۳۴ نفر از قضات حاضر در جلسه هیأت عمومی، تعداد ۱۱۳ نفر رأی شعبه هشتم دادگاه تجدیدنظر استان تهران را مبنی بر اینکه مالک دوم قائم مقام مالک اول محسوب و حق مطالبه بهای ملک که در طرح شهرداری قرار گرفته و از ناحیه مالک به شخص دیگری منتقل شده است با استناد به ماده واحده نحوه تقویم اراضی مورد نیاز شهرداری‌ها مصوب سال ۱۳۷۰ تأیید کردند.

انتهای پیام

# سیاسی

آخرین اخبار سیاسی