سه‌شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۸:۰۷
منبع: نمایندگی ایلام
قفل ترافیک عصرگاهی در هسته مرکزی ایلام/ کلافی که هنوز باز نشده است

قفل ترافیک عصرگاهی در هسته مرکزی ایلام/ کلافی که هنوز باز نشده است

ایلام (ایسنا) - خیابان‌های کم‌عرض، مراکز خدماتی متمرکز و نبود پارکینگ، مثلث ترافیک سنگین در مرکز شهر را رقم زده‌اند.

با شروع ساعات پایانی روز و همزمان با اوج مراجعه به مراکز درمانی، اداری و خدماتی، هسته مرکزی شهر ایلام به یکی از گره‌های ترافیکی پرچالش تبدیل می‌شود.

خیابان‌ها و «سعدی»، «تختی»، «انقلاب»، «شهدا»، «خیام»، ۲۴ متری «اشرفی اصفهانی»، «آیت‌الله حیدری»، «رسالت» «بلوار مدرس»، تقاطع «شهید کشوری»، «بلوار آزادی»و «بلوار امام (ره)» و میدان‌های ۲۲ بهمن و امام (ره) در این ساعات، میزبان انبوه خودروهایی هستند که گاه تا دقایقی طولانی در ترافیک سنگین متوقف می‌مانند.

سه ضلع مثلث ترافیک ایلام

کارشناسان و مسئولان شهری، سه عامل اصلی را در شکل‌گیری این معضل مؤثر می‌دانند؛ نخست، بافت قدیمی و کم‌عرض خیابان‌های مرکزی است که برای حجم بالای تردد خودروها طراحی نشده‌اند.

دومین عامل، تمرکز بالای مراکز جاذب سفر در هسته مرکزی است. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ایلام پیش از این اعلام کرده بود که در خیابان سعدی جنوبی با طولی کمتر از ۵۰۰ متر، بالغ بر ۳۶۰ مرکز خدمات درمانی، مطب و کلینیک تخصصی مستقر است و همین موضوع، حجم عظیمی از خودروهای مراجعان را به این محدوده می‌کشاند. افزون بر آن، تعداد بالای خودروها و نبود پارکینگ‌های مناسب باعث ازدحام و ترافیک در مسیرهای منتهی به مرکز شهر شده است.

سومین و شاید مهم‌ترین عامل، نبود پارکینگ‌های کافی در این محدوده است. به گفته رئیس پلیس راهور ایلام، بالغ بر ۷۰ درصد مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی هسته مرکزی، شهرستانی هستند که با خودروی شخصی به ایلام می‌آیند و جای مناسبی برای پارک خودرو وجود ندارد، این موضوع باعث میشود رانندگان برای یافتن جای پارک، دقایق زیادی در خیابان‌ها بچرخند و بر حجم ترافیک بیفزایند.

رفتارهای ترافیکی و چالش‌های فرهنگی

افزون بر مشکلات زیرساختی، رفتارهای ترافیکی نامناسب شهروندان نیز بر شدت این معضل می‌افزاید. خودروهای تک‌سرنشین، پارک‌های حاشیه‌ای غیرمجاز در کنار خیابان‌ها و کوچه‌ها و نبود فرهنگ استفاده از حمل‌ونقل عمومی، از جمله عواملی هستند که کارشناسان بارها به آن‌ها اشاره کرده‌اند.

 برخی از شهروندان از اینکه برای پیدا کردن جای پارک باید حداقل ۲۰ دقیقه وقت بگذارند، ابراز نارضایتی کرده‌اند.

قفل ترافیک عصرگاهی در هسته مرکزی ایلام/ کلافی که هنوز باز نشده است

طرح جامع ترافیک؛ راهکاری در انتظار اجرا

رضا دارابی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ایلام در گفت‌وگو با ایسنا اجرای کامل طرح جامع ترافیک را نقشه راهی علمی برای ساماندهی عبور و مرور شهری و ارتقای ایمنی شهروندان دانست و گفت: تاکنون دو فاز از این طرح در وزارت کشور به تصویب رسیده و شهرداری موظف به پیگیری فازهای بعدی است.

وی افزود: احداث پارکینگ‌های طبقاتی، ساماندهی دستفروشان و تمرکززدایی از مراکز خدماتی، از جمله راهکارهایی است که در این طرح پیش‌بینی شده است.

با این حال کارشناسان معتقدند که درمان ریشه‌ای ترافیک ایلام، نیازمند اقدامات هم‌زمانی مانند اصلاح هندسی معابر، تعریض خیابان‌ها، توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی و ساماندهی پراکندگی مطب‌ها و مراکز خدماتی است.

نزدیک به ۲۸ نقطه حادثه‌خیز در سطح شهر شناسایی شده و نصب دوربین‌های ثبت تخلف و ایجاد سرعت‌کاه‌ها در مسیرهای پرخطر، از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار گرفته است.

 همچنین شهرداری ایلام، برنامه‌هایی نظیر احداث زیرگذر در خیابان آیت‌الله حیدری و میدان کشوری را برای روان‌سازی ترافیک دنبال می‌کند.

با وجود تلاش‌های صورت‌گرفته، اما قفل ترافیک در هسته مرکزی ایلام همچنان پابرجاست و به نظر می‌رسد جز با عزمی جدی برای اجرای راهکارهای پایدار و تغییر نگرش شهروندان به استفاده از حمل‌ونقل عمومی، این گره کور گشوده نخواهد شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها